Mega Man X -sarja päivättiin nykylaitteille – tässä ensitraileri / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Mega Man X -sarja päivättiin nykylaitteille – tässä ensitraileri

10.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Capcomin toimintaloikkasarja Mega Man X ilmestyy Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle 24. heinäkuuta. Julkaisu tapahtuu kahden kokoelmapaketin muodossa, joita pelitalo kutsuu nimillä Mega Man X Legacy Collection 1 ja 2.

Ensimmäinen paketti sisältää Mega Man X -osat 1-4 ja toinen vastaavasti 5-8. Mukaan on ujutettu myös taidetta, musiikkia ja trailereita sisältävä Museum-tila ja kokonaan uusi X Challenge -haastetila, jossa taistelemaan pääsee kerralla useampia pomovastustajia vastaan.

Graafisia parannuksia on niitäkin tarjolla.

Euroopassa kokoelmat saapuvat myyntiin vain digitaalisesti, kun Amerikassa niitä myydään konsoleille myös yhteisessä fyysisessä paketissa. Kappalehinnaksi Legacy Collectioneille on asetettu 20 euroa.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Jännästi pelitalot kopioivat minulta aina kulloisenkin klassikkopelin mitä pelaan (ja rahastavat niillä). Itse en nauti remakeista yhtään, minua vain ärsyttää että vanhojen pelintekijöiden tekemällä työllä rahastetaan.

Käyttäjän jepic kuva
jepic
Lainaus wlizer

... minua vain ärsyttää että vanhojen pelintekijöiden tekemällä työllä rahastetaan.

Miksei saisi? Capcomin rahallahan nuo pelit on kehitetty, ja se omistaa ne pelit. Se saa tehdä ihan mitä haluaa.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

En ole koskaan tätä tai alkuperäistä sarjaa pelannut. Niin vanha pelisarja että ihan hyvä tarjota uusille alustoille. Itse en ainakaan jaksaisi säätää vanhan konsolin kanssa päästäkseni kokemaan nämä alkuperäisessä ympäristössä. Toki ymmärrän, miksi jotkut haluavat tehdä niin.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Minulle tämä sopii vallan mainiosti, sillä PAL-versiot Megaman X-saagasta tuppaavat nykyään olemaan aivan helevetin kalliita (paitsi eka X Snessille ja kaikki PS2-kauden pelit). Snessille X2:ta on turha etsiä ebaysta alle 200 punnalla. Itselläni on tällä hetkellä X1, X5-X6, X8, Maverick Hunter X sekä Command Mission.

Vaan älyäisipä Capcom laittaa japaninkielisen dialogin mukaan, edes neloseen ja seiskaan! X4 on surullisen kuuluisa huonosta enkkudubistaan. eikä seiskallakaan mene juuri sen paremmin. Itse asiassa, omistin aikoinaan seiskan. Luulin nimittäin, että pelissä voisi halutessaan valita japanilaiset äänet dubin sijaan, kuten jenkkiversiossa oli mahdollista tehdä. Mutta ehei; seiskan PAL-julkaisussa valinnanvaraa oli vain videoformaattien välillä. Paskadubbi oli vakiovaruste, mutta halutessasi saatoit tehdä kokemuksestasi vieläkin ankeamman hitaan sekä harmaasävyisen PAL-käännöksen voimin... mahtavaa! Pääsinköhän edes pelin ekaa kenttää läpi ennen kuin ketutus kävi liian suureksi ja hankkiuduin pelistä eroon.
Onneksi X8:ssa, Maverick Hunter X:ssä ja Command Missionissa oli ihan kunnon dubbaajat. Toki senkin dubbiporukan suorituksissa oli joitain korneja kohtia, mutta kun heidän suoritustaan vertaa X neloseen taikka seiskaan... Jep, se on vähän niin kuin vertaisi PVP Voicen Digimon-dubbia Agapio Racing Teamin Digimoniin.

Lainaus wlizer

Jännästi pelitalot kopioivat minulta aina kulloisenkin klassikkopelin mitä pelaan (ja rahastavat niillä). Itse en nauti remakeista yhtään, minua vain ärsyttää että vanhojen pelintekijöiden tekemällä työllä rahastetaan.

Olin näkevinäni toisenkin viestin sinulta, jossa halusit "Itsekkäästi pitää tietyt pelisarjat itselläsi." tai jotain sinne päin. Minne lie modet siivosivat senkin viestin. Saanen kysyä: miksi sinä et halua, että jokin vanha pelisarja saisi enemmän huomiota remaken muodossa? Edes silloin, kun alkuperäisten pelien hinnat ovat tosiaan nousseet aivan poskettoman kalliiksi?

Megaman X on yksi niistä lukemattomista pelisarjoista, joiden PAL-versioiden hinnat pyörii ihan tähtitieteellisissä lukemissa. Tutustuin Megaman X-peleihin noin 10 vuotta sitten ja jo silloin X2-X6 olivat PAL-versioina hiton kalliita sekä harvinaisia. Tilannetta OLISI voitu helpottaa julkaisemalla PS2:n/Gamecuben Megaman X collection PAL-sektorilla, niin että mekin olisimme saaneet X1-X6:n samassa paketissa. Mutta ei, julkaistaan se kokoelma mieluummin vain USA:ssa, missä näiden pelien saatavuus oli jo muutenkin paljon helpompaa. Ja ei, modatut konsolit tms. EIVÄT ole ratkaisu tähän ongelmaan, sillä monet pelaajat eivät ole halukkaita turvautumaan moisiin vippaskonsteihin.

Pystyn jossain määrin ymmärtämään turhautumisen remakeihin, jos sama peli/sen remake julkaistaan muutaman vuoden sisällä ties kuinka monelle laitteelle ja varsinkin jos remake on hoidettu vielä puolivillaisesti. Mutta tällaisten pelien kohdalla, en ymmärrä moista reaktiota. Tietyllä lailla minullakin on mieltymys Klonoa-pelien pienehköön yhteisöön sekä kulttistatukseen. Mutta en silti suuttuisi, jos joku sarjan peleistä tai vaikka kaikki saisivat uudelleenjulkaisun. Ne pelit ansaitsevat lisää näkyvyyttä.