Mass Effect Andromeda saapuu Origin- ja EA Access -tilaajille ennen julkaisua

9.01.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12

Mass Effect Andromedaan on mahdollista päästä käsiksi jo ennen pelin virallista julkaisua, EA vahvistaa.

Julkaisija kertoo Mass Effect -pelisarjan Twitter-tilillä julkaistussa viestissä EA:n tilauspalveluiden jäsenten pääsevän pelaamaan Mass Effect Andromedaa rajoitetun ajan ennen pelin julkaisua. Mass Effect Andromedan ennakkokokeilun tarkemmista yksityiskohdista ei vielä ole tietoa, mutta esimerkiksi EA-tilaajat pääsivät pelaamaan viime syksynä julkaistua Battlefield 1:tä kymmenen tunnin ajan viikkoa ennen pelin julkaisua.

Mass Effect Andromedan ennakkotilaajat saavat lisäksi ladattua pelin hyvissä ajoin ennen julkaisua. Origin-jakelualustalta saatujen tietojen perusteella pelin ennakkolatauksen voi aloittaa jo 17. maaliskuuta, neljä päivää ennen pelin julkaisua.

Mass Effect Andromeda julkaistaan pc:lle, Xbox Onelle ja PS4:lle 21. maaliskuuta.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei voi ymmärtää mikä kiire kenelläkään voi olla päästä jonkun pelin pariin just heti ja vielä kaikkein mieluiten ennen muita, koska... öö... se on... mahtavaa? Ja siitä on vielä ihan ok maksaa ekstraa jonkun palvelun tai kalliimman erikoisversion tai muun muodossa.

No, tehköön jokainen kuten tahtoo. Itse ostan tämän varmaan sitten alesta kun ei ole mikään must have ja backlog tuntuu vain kasvavan. Nytkin olisi ostamatta FF XV sekä Last Guardian ja maaliskuussa tulee kolme peliä, jotka voisi ostaa heti. Yhden niistä varmaan ostankin mutten tiedä vielä minkä. Muut saa jäädä odottelemaan että on aikaa pelata ja/tai hinta on sellainen, että on ok ostaa vain jonoon odottelemaan.

Nyt joku fiksu varmaan hoksaa, että moninpeleissä pitää päästä heti mukaan että pysyy mukana. Sanon siihenkin että ei, ei tarvitse. Itse olen pelannut useimpia pelaamiani moninpelejä about vuoden julkaisun jälkeen ja ihan hyvin on päässyt mukaan. Ja mitä sitten jos alussa ottaakin turpaan kun muilla on enemmän tietoa ja kokemusta? Parempien kanssa pelatessa oppii nopeammin kun on pakko, huonompien tai samantasoisten kanssa ei ole olemassa tarvetta kehittyä kun pärjää nykyisilläkin taidoilla.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

on tuo pre order ja kaiken extran myyminen niin kovaa kusetusta
https://www.youtube.com/watch?v=obbGoeWp77A

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Tämä oli odotettavissa koska EA (aivan kuten tulevat DLC-sotkut), mutta kyllä se silti kummasti vähentää kiinnostusta ostaa peliä lainkaan lähellä julkaisua (saati sitten ennakkotilata). Siis siitäkin huolimatta, ettei minulla ole koskaan ollut pakkoa päästä pelejä heti julkaisussa pelaamaan. Jokin näissä pre-order -säätämisissä vain ärsyttää.

Battlefield 1 -versioiden myynti oli hinnoiltaan ja paketoinneiltaan aika käsittämätöntä, toivottavasti EA ei sorru samaan Mass Effect -pelisarjan kanssa.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

@zappah joku voi haluta kokea uudet asiat ensimmäisten joukossa, puhua siitä kavereiden kanssa ja siirtyä elämässä etenpäin. Voi olla ettei nämä kaverit jaksa ymmärtää miksi joku jaksaa jauhaa backlogista joka toisessa viestissä. Jotkut elää hetkessä jotkut menneisyydessä.

Jaa tännekin tullut robottitarkistus.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Kun kerran Access-tilaaja olen jo muutenkin, niin täytyypä kyllä ihan harkita digiversion ostamista. Riippuen tietenkin siitä, ehtiikö nousta kova hype vai ei.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei kiitos. Ostan pelin sitten kun sen laatu ja poliittinen epäkorrektius on varmistunut. Eli sitten kun on arvosteluja ja muuta tietoa saatavilla. Ennakkotilaus on syntiä. Enkä tiedä viitsiikö sitä tyyppiä rahottaa joka pitää valkoisia ihmisiä paholaisina ja on avoimen rasisti. Auta armias jos siä olis valkoinen ihminen sanomassa samaa muslimista/arabista tai mustista. Oltais kaveri erotettu ja heitetty bussin alle ajat sitten. On kyllä uskomaton määrä negatiivista julkisuutta tämän pelin ympärillä. Harmi, että sen piti olla juuri Mass Effect.

Käyttäjän Saejima kuva
Saejima

Season Passia ei ole kuulema tulossa Andromedaan. Tarkoittaa siis sitä että tulevat yrittämään repimään rahojamme maksullisilla mp Premium packeillä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Audiovarmennus

@zappah joku voi haluta kokea uudet asiat ensimmäisten joukossa, puhua siitä kavereiden kanssa ja siirtyä elämässä etenpäin. Voi olla ettei nämä kaverit jaksa ymmärtää miksi joku jaksaa jauhaa backlogista joka toisessa viestissä. Jotkut elää hetkessä jotkut menneisyydessä.

Jaa tännekin tullut robottitarkistus.

Hyvin sanottu. Itsellä löytyy paljon enemmän ymmärrystä näille "hätähousuille" jotka haluavat päästä mahdollisen nopeasti uusien pelien kimppuun, kun näille hätähousuille joilla on kasa backlogia ostettuna vain koska mukamas halvalla sai ja jaksaa päivitellä siitä mikä urakka niitä pelata läpi joka toisessa kommentissaan. Kyllä varmasti pääsisi halvemmalla jos yksi kerrallaan pelejä ostelisi ja pelaisi kerralla ne läpi/puhki, mutta kai jotkut on vaan niin hätähousuja ettei sellaiseen pysty.

@Zappah
Ja tosiaan kuten Battlefield 1sen tapauksessa, niin varmasti tämänkin saa tuon 1kk access palvelun hommaamalla halvemmalla ja pääsee samalla pelaamaan sitä aikaisemmin. Niin millä logiikalla se ei olisi järkevää ihmisille jotka ei hamstraa mitään naurettavia bäcklogi pinoja, vaan pysyvät ajan hermoilla?

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Audiovarmennus

@zappah joku voi haluta kokea uudet asiat ensimmäisten joukossa, puhua siitä kavereiden kanssa ja siirtyä elämässä etenpäin. Voi olla ettei nämä kaverit jaksa ymmärtää miksi joku jaksaa jauhaa backlogista joka toisessa viestissä. Jotkut elää hetkessä jotkut menneisyydessä.

No joo, ihan hyvä pointti. Tuli ajateltua omasta tilanteesta käsin, kun itsellä on peliporukan monipuolisin pelimaku ja muut lähinnä jauhavat änäreitä tai joitain samoja moninpelejä, ainakin vähän kärjistettynä. Sitten taas on ne moninpelit, jotka tulee ostettua sovitusti yhtä aikaa.

Itse olen kuitenkin yleensä se, joka ensimmäisenä on pelannut jotain peliä vaikka en niitä uutena ostakaan/pelaakaan.

Ikä voi olla myös yksi selittävä tekijä: jotenkin nykyään ei ole kiire kokea asioita heti, kun ne ovat olleet ihan yhtä hyviä sitten myöhemminkin koettuna. Ja moninpelejä tosiaan tulee pelattua vähemmän ja nekin harvat mitä pelaan, niin hankitaan tosiaan peliporukan kanssa yhteistuumin yhtä aikaa, joko heti julkaisussa (Gears 4) tai joskus myöhemmin.

Lainaus käyttäjältä gurgi

-- näille hätähousuille joilla on kasa backlogia ostettuna vain koska mukamas halvalla sai ja jaksaa päivitellä siitä mikä urakka niitä pelata läpi joka toisessa kommentissaan. Kyllä varmasti pääsisi halvemmalla jos yksi kerrallaan pelejä ostelisi ja pelaisi kerralla ne läpi/puhki, mutta kai jotkut on vaan niin hätähousuja ettei sellaiseen pysty.

No, no, rauhoitutaanpas vähän. Tulee kyllä aika paljon heiteltyä toistoa kommentteihini mutta oli backlogia tai ei, niin kyllä nykyään pusketaan niin paljon pelejä joka tuutista, että aika valikoiden saa pelata ettei jotain jonoa ole olemassa.

Pelkästään PS+ ja GwG tunkevat joka kuukausi kamaa tulemaan, saati sitten kaikenlaiset black fridayt, joulu- ja muut tarjoukset. Olen huomannut että pelejä ei saa edes käytettynä 20 euron hintaan nopeasti, joten kun hinta laskee tuohon kaupan hyllyllä/nettisivulla, niin minusta on vain helpompi napata se sieltä, kuin metsästää jostain huuto.netistä tai muualta myöhemmin. Ja niistä aiemmin mainituista kaupoista ne voivat lähteä kokonaan pois myynnistä, jonka olen ihan todistanutkin kun peli on tarpeeksi kauan myynnissä roikkunut.

Kiinnostaisi toki tietää, miten tuosta vielä halvempaa saa? Toki käytettyjä ostamalla, mitä olenkin joskus tehnyt mutta kuten jo sanoin, siihen aikaan kun käytettyjä ostin niin hinnat olivat niissä jo tuon 20 e, joka on itsellä se "osta pois lojumasta"-raja. Ja kyllä tulee nykyäänkin selailtua käytettyjen markkinoita ja niissä hinta on usein nimenomaan kalliimpi kuin joku esim. black friday tarjous.

Ei ehkä kannattaisi kritisoida jos ei tiedä, miten tuota hommaa toteuttaa. En minä kaikkia pieniä alennuksia ota huomioon vaan ainoastaan sellaiset hinnat, joiden kuvittelen olevan se alin mahdollinen hinta, jolla peliä tulee saamaan ilman suurta vaivaa esim. hakemisen ja etsimisen suhteen.

Lainaus käyttäjältä gurgi

Ja tosiaan kuten Battlefield 1sen tapauksessa, niin varmasti tämänkin saa tuon 1kk access palvelun hommaamalla halvemmalla ja pääsee samalla pelaamaan sitä aikaisemmin.

Ei saa halvemmalla JOS ei ole tarve päästä heti pelaamaan. Ja tätähän minä nimenomaan kommentoin: ei ole järkeä käyttää mitään palveluita, ennakkotilauksia, season passeja tai muuta jos malttaa odottaa.

Lainaus käyttäjältä gurgi

Niin millä logiikalla se ei olisi järkevää ihmisille jotka ei hamstraa mitään naurettavia bäcklogi pinoja, vaan pysyvät ajan hermoilla?

Ajan hermolla pysyville on varmasti oikein hyvä vaihtoehto. Minä vain nimenomaan ihmettelin, että mikä siinä ajan hermolla pysymisessä on niin hienoa. Hyvä viihde ei vanhene. Moninpelit toki vähän eri asia mutta kun vuoden sisällä julkaisusta hyppää mukaan edes kohtuu suosittuun peliin niin varmasti vielä ehtii pelata hyvästi. Tosin kohdistin ehkä kommenttini siitä mainitsematta uutisenkin Mass Effectin tapaan yksinpeleihin, joissa ei ole yhteisön kuolemisen takia kiirettä pelailemaan.

Vielä ihan yleisesti tähän loppuun: ei minun tapani mikään oikea tyyli tietenkään ole, kunhan vain en osaa täysin ymmärtää tai asettua näiden "ajan hermolla olevien" tyyliin pelata pelejään. Ymmärrän täysin jos joku ostaa ne ns. jonon kärkeen hyppäävät "must have"-tapaukset heti, sillä itsekin teen sitä. Ehkä loppujen lopuksi jotenkin ärsyttää se, että julkaisijat sun muut massiäijät kulisseissa ajavat koko alaa tuohon suuntaan, että oikein luodaan tarve ostaa se peli heti, koska siitä hyötyy tai "hyötyy" jotain. Oli se sitten se hehkutus pääsystä muita aiemmin pelaamaan tai joku ubermegakulta-skini aseeseen. Porukka määkii mukana ja rahaa sataa osakkeenomistajien laariin.

Ei sillä että itse jotenkin valitsisin omat ostokseni tuollaisten mukaan, saattaisin minäkin harkita tätä hiton Accessia jos tuo ME:A olisi minulle niin haluttava tapaus.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

@Zappah En usko että kukaan tuota Origin/EA/whatever accessia sen takia tilaa että pääsee pelaamaan pelejä aikaisemmin, se lienee vain bonus. Sillä saa 10% alennusta kaikista peleistä, ja tietääkseni se koskee myös alennettuja pelejä. Lisäksi sillä saa pelejä PS plus tai Live tyyliin "ilmaiseksi", niin kauan kun on tilaus voimassa. Eivätköhän nämä kaksi jälkimmäistä syytä paina vaakakupissa enemmän kuin muutaman päivän early access. Se vain toimii bonuksena niille, jotka joka tapauksessa haluavat pelin. Siitä en itse tiedä, että vaatiiko kyseinen kokeilu edes pelin ostamista, mutta kannattanee sekin pitää mielessä.

Mitä itse Massiin tulee, odotan sitä jossain määrin varautuneena. Pidin kolmesta aiemmasta osasta kovasti, ja toivon että tästäkin tulee onnistunut tekele. Toivon vain, että tämä ei tee Inquisitioneja, ja täytä pelimaailmaa maailman puuduttavimmilla sivutehtävillä. Biowarella ilmeisesti ymmärrettiin Dragon Age II:n kritiikki väärin ja tungettiin sarjan seuraava peli täyteen erilaisilla ympäristöillä ja sivutehtävillä. Harmi vaan, että alueet olivat tappavan tylsiä ja autioita, ja sivutehtävät todella kuivaa puurtamista. Ei se määrä, vaan se laatu. Toivottavasti Biowaren väki on muistanut pelata erästä puolalaista roolipeliä ja ottaa riittävästi muistiinpanoja.