Maineikas pelifoorumi NeoGAF hiljeni omistajan jouduttua syytetyksi seksuaalisesta ahdistelusta (päivitetty) / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Maineikas pelifoorumi NeoGAF hiljeni omistajan jouduttua syytetyksi seksuaalisesta ahdistelusta (päivitetty)

23.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Vuodesta 2006 asti pyörinyt pelifoorumi NeoGAF on ollut pari päivää alhaalla sen omistajan Tyler "Evilore" Malkan päädyttyä syytetyksi seksuaalisesta ahdistelusta.

Facebookista alkunsa saanut syytös alkoi saada tuulta alleen viikonlopun tienoilla, mikä johti ensin sivuston useiden moderaattoreiden ulosmarssiin. Tämän jälkeen keskustelualue alkoi täyttyä mitä erilaisemmista viesteistä, joilla käyttäjät toivovat tulevansa lopullisesti bannatuksi sivustolta. Viimeiset pari päivää foorumi ei ole ollut käytettävissä ja vielä kirjoitushetkellä NeoGAF.com-käyttäjiä tervehtii ilmoitus "huoltotöistä".

Elokuvatekijä Ima Leuppin tekemän syytöksen mukaan Malka oli ilman lupaa seurannut tätä suihkuun kaksi vuotta sitten molempien oltua humalassa yhteisellä kaverimatkalla. Malkaa ei aluksi mainittu syytöksen yhteydessä nimeltä, mutta lopulta pyytelyn jälkeen Leupp kehoitti "googlettamaan Eviloren".

NeoGAFin ModBot-moderaattoritunnuksen mukaan jonkinlainen lausunto tapahtuneesta olisi ollut jo tovin aikaa valmisteilla. Tätä ei kuitenkaan ole vielä kirjoitushetkeen mennessä näkynyt.

NeoGAF sai syntyynsä aikoinaan Gaming-Age-sivuston foorumin pohjalta ja kasvoi lopulta paikaksi, jossa kirjoittamassa nähtiin peliharrastajien ohella ajoittain myös niin pelintekijöitä kuin lehdistönkin edustajia. Yksi foorumin erikoisuuksia on ollut sen tiukka rekistetöitymiskäytäntö, joka saattoi asettaa uudet käyttäjät odottamaan pitkän tovin omien tunnusten hyväksyntää – tai monissa tapauksissa myös hylkäystä.

Päivitys kello 23.05: Vice-sivuston peliosasto Waypoint on sittemmin julkaissut oman artikkelinsa aiheesta, jota varten se onnistui haastattelemaan niin Malkaa, Leuppia kuin NeoGAFin moderaattoreitakin. Haastattelussa Malka on kuvaillut syytöksiä "naurettaviksi ja perusteettomiksi" sekä Leuppin kuvaamaa tapahtumaa "harmoniseksi ja yksimieliseksi". Leupp ei ole jakanut tätä näkemystä, mutta hän yhtälailla toteaa, ettei hänen tarkoituksenaan ollut Facebook-kirjoituksella saada aikaan sellaista hälyä kuin mitä kohun suhteen on nyt syntynyt.

Päivitys 24.10. kello 11:55: NeoGAf on taas toiminnassa, joskin ilman vanhaa Offtopic-keskusteluosiotaan. Saitti täyttyy edelleen myös viesteistä, joilla käyttäjät pyrkivät eri keinoin tulemaan bannatuiksi.

Lähde: Kotaku, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Ymmärrän syyn mutta toivottavasti ei suljeta lopullisesti. En ole ollut käyttäjänä mutta on tullut usein luettua foorumia. Paljon hyvää keskustelua. Off topic puoli oli myös todella hyvä. Harmi jos niin vilkas foorumi katoaa.

Käyttäjän Jesper kuva
Jesper

Vihdoin. Onhan tuo jo vuosia ollut tiedossa että EviLore on oksettavaa ihmisjätettä. Ei yllättänyt sulkeminen.