Lukijat ovat puhuneet: Seuraava Call of Duty joutaa roskakoriin / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Lukijat ovat puhuneet: Seuraava Call of Duty joutaa roskakoriin

19.02.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
7
Lukijat ovat puhuneet: Seuraavan Call of Duty joutaa tylysti roskakoriin

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikon kyselyssä utelimme tuoreiden Call of Duty -huhujen valossa, minne lukijat haluaisivat sijoittaa tämän vuoden megarymistelyn. Kuten jokaisella suursarjalla, CoDilla on vahva kannattaja- ja vihaajajoukkonsa, mikä näkyi vastaustuloksissa: vastaajista 49 prosentin enemmistö halusi nimittäin sijoittaa seuraavan Call of Dutyn roskakoriin.

Toki vastauksella tarkoitettiin, ettei sarja kiinnosta juuri tippaakaan, mutta toimituksessa jo nähtiin sielun silmin roskakoriin sijoittuva räiskintä, jossa kyytiä saavat niin kahvinpurut kuin eilisen pizzan jämät.

Toki monet yhteensä 1204 vastaajasta oli oikeasti kiinnostunut sarjan tulevaisuudesta. Infinite Warfaren futuristisen avaruussodan ja WWII:n historiallisen räiskeen jälkeen 17% kaikista vastaajista haluaisi nykyaikaan sijoittuvan Call of Dutyn, jonne tuoreet huhut tämän vuoden rymistelyä olisivatkin viemässä.

Toiseksi suosituin vaihtoehto oli kylmä sota 15 prosentin äänimäärällä. Jokin muu historiallinen sota tai konflikti sai 11 prosentin kannatuksen, ja avoimissa lukijakommenteissa ehdotettiin muun muassa Vietnamia  ja Amerikan sisällissötaa. Maailmansodat eivät sen sijaan jaksaneet enää innostaa.

Lopulliset vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Tämän vuoden Call of Dutyn huhutaan olevan nykyaikaan sijoittuva Black Ops 4. Minne itse haluaisit Call of Dutyn seuraavan osan sijoittuvan?

1. maailmansotaan 3 %
 
2. maailmansotaan 3 %
 
Kylmään sotaan 15 %
 
Johonkin muuhun historialliseen sotaan tai konfliktiin 11 %
 
Nykyaikaan 17 %
 
Lähitulevaisuuteen 1 %
 
Futuristiseen avaruussotaan 1 %
 
Roskakoriin 49 %
 

Poimintoja lukijakommenteista:

- No samapa tuo kun jokavuotisesta julkaisusta on kuitenkin kyse ja tästä huolimatta sarjalla on omat vannoutuneet faninsa jotka seuraavat perässä mihin tämä sarja sitten ikinä sijoittuukin, heijasteli Balnazzard enemmistön vastausta.

- Itse toivon modernia toimintaa tai sitten lähitulevaisuuteen. Itseä alkaa tympiä kaikki WW2 ja Vietnamit koska ne on niin nähty. Ymmärrän kyllä heitä ketkä haluavat historiallisia ajankohtia, kertoi NPPetteri.

- Välivuosi ja kunnon yksinpeli vaihteeksi vaikka Koreaan, Vietnamiin tai Rhodesian sisällissotaan, tuumi rautahuilu.

- Ihan puhdas "Vietnam" olisi kiva, eikä mitään flashback editioneita. Tosin niistä on tehty pelejä mutta aika kehnoja sellaisia, totesi Billet.

Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, mitä sinä tekisit, jos saisit päättää vuosia sitten hyytyneen legendaarisen pelisarjan kohtalosta. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

No tää on tätä foorumien pientä "eliittijoukkoa". Oikeastihan tämä roskakoriin joutuva CoD tulee myymään enemmän kuin, no, kaikki muut pelit samoilla aikaikkunoilla.

Ja mä en oo fani myöskään :P

Käyttäjän Patemies kuva
Patemies
Lainaus Core

tämä roskakoriin joutuva CoD tulee myymään enemmän kuin, no, kaikki muut pelit

Sehän se tässä se surullisin asia (koko pelialan kannalta) juuri onkin...

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Sehän tässä juuri on, että CoDilla on se oma vannoutunut fanikuntansa josta suurin osa on niitä pelaajia, joita ei juuri foorumeilla tai muualla näy ja heille kyllä kelpaa vuosittainen CoD, riippumatta siitä mikä ajanjakso on kyseessä ja riippumatta siitä mitä muut pelisarjasta ajattelevat kuten jo tuossa tulikin kirjoitettua.

Jos sarjan pelit nyt heikoimmillaankin vuosiin myyvät yli 10 miljoonaa kappaletta, niin tuskin sarjaan ollaan mitään suuria muutoksia tekemässä, tai pistämässä tauolle....mutta kyllä tästä statistiikasta on silti nähtäväsissä että suurimmista menestysvuosista ollaan tultu rajusti alas:

https://www.statista.com/statistics/321374/global-all-time-unit-sales-call-of-duty-games/

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Siinä mielissä pitää Nostaa hattua Codin pelaajille ,Että jaksavat pelata samaa peliä vuodesta toiseen.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Jos tekisivät vaikka pelin, joka sijoittuu esim. Amerikan sisällissotaan, niin se voisi jopa kiinnostaa. Veristä, brutaalia, vähemmän silmitöntä räiskintää .. ja varmasti liikaa turvallisia valintoja tekeville päättäjille.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tätähän on tulkittu aivan väärin, sillä 51 prosenttia haluaa seuraavan Call of Dutyn oikeasti sijoittuvan muualle kuin roskakoriin. 51 prosenttia on niukka enemmistö. Call of Dutyn pelaajia löytyy pelifoorumeilta kyllä. Jos kuvittelee heidän edustavan jotain pientä vähemmistöä, joutuu silloin joka vuosi yllättymään Codin myyntiluvuista.

Käyttäjän Minte kuva
Minte

Kornholic tulkitsee väärin: suurin osa pelaajista heittäisi CoD:in roskakoriin.