Lukijat ovat puhuneet: Paras Assassin's Creed valittiin! / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Lukijat ovat puhuneet: Paras Assassin's Creed valittiin!

15.10.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Voittajan on helppo virnistellä. Ezio Auditoren tähdittämä Assassin's Creed II on yhä sarjan paras peli.

Ezio Auditoren karisma puree yhä, paljastaa Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn tulokset. Assassin's Creed Odysseyn julkaisun innoittamina tiedustelimme sarjan parasta peliä, ja kärkikolmikkoon nousi peräti kaksi italialaishurmurin tähdittämää osaa.

Äänestyksen selkeä voittaja on yhdeksän vuotta sitten julkaistu Assassin's Creed II, joka kertoi nuoren Ezion kasvusta renessanssiajan Italiassa ja määritti sarjan vuosiksi eteenpäin. Ezion seikkailu haali peräti 27 prosentin äänipotin.

Toiseksi nousi 24 prosentin äänisaaliilla Edward Kenwayn merirosvoseikkailu Assassin's Creed IV: Black Flag, joka nosti aiemmin hieman kokeellisen merenkäynnin keskeiseen rooliin salamurhatoiminnan rinnalle.

Kolmannen sijan jakaa tismalleen samalla äänimäärällä Ezion jatkoseikkailu Assassin's Creed Brotherhood sekä Bayekin viimevuotinen Egypti-seikkailu Assassin's Creed Origins, joka oli sarjan ensiaskel roolipelimäisempään suuntaan.

Kaikista vastaajista vain 11% ei ole pelannut Assassin's Creed -pelejä. Ääniä yhteensä huimat 1416 kappaletta.

Assassin's Creed Odyssey on täällä. Mikä on Assassin's Creed -sarjan peleistä paras?

Assassin's Creed (Altaïr Ibn-La'Ahad ja ristiretkiaikojen Lähi-itä) 2 %
 
Assassin's Creed II (Ezio Auditore ja renessanssiajan Italia) 27 %
 
Assassin's Creed Brotherhood (Ezio Auditore Roomassa) 9 %
 
Assassin's Creed Revelations (Ezio Auditore Istanbulissa) 1 %
 
Assassin's Creed III (Connor Kenway ja Yhdysvaltain vapaussota) 6 %
 
Assassin's Creed IV: Black Flag (Edward Kenway ja merirosvoilua Karibianmerellä) 24 %
 
Assassin's Creed Rogue (Shay McCormack ja seitsenvuotisen sodan Pohjois-Amerikka) 1 %
 
Assassin's Creed Unity (Arno Dorian ja Ranskan vallankumous) 1 %
 
Assassin's Creed Syndicate (Evie ja Jabob Frye ja viktoriaaninen Lontoo) 3 %
 
Assassin's Creed Origins (Bayek ja muinainen Egypti) 9 %
 
No tietenkin Assassin's Creed Odyssey itsessään! 6 %
 
Jokin muu Assassin's Creed -peli 0 %
 
En ole pelannut Assassin's Creed -pelejä 11 %
 
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
- Assassin's Creed II, tietenkin. Kuten kuka tahansa sarjaa alusta asti pelannut ja tarinat läpikotaisin tunteva tulee kyselyyn vastaamaan (jos eivät vastaa Brotherhood). Pelasin AC2:n aika lähiaikoina uudestaan läpi ja kyllä se vain edelleen on se sarjan ehdoton kohokohta, kuten Metacritic-keskiarvotkin osoittavat. Sen jälkeen on jaettu sija Revelationsin ja Brotherhoodin kanssa, eli Ezio kunniaan, hehkutti Jontte.
 
- Kyllä se paras on AC II. Pienempiä nimikkeitä ja Origins/Odyssey -kaksikkoa lukuun ottamatta olen pelannut kaikki AC-sarjan pelit ja lisärit, ja vaikka kakkonen ei pelimekaniikaltaan ole mikään loistava, on siinä kyllä paras tarina (jota seuraavat osat paransivat), totesi CLD2.
 
- AC2, Brotherhood ja Revelations. Sitten AC4 ja AC3. Niiden jälkeen Ubilla tapahtui jotain ja tarinallinen kerronta romahti. Unity, Syndicate ja Origins epäonnistuivat palauttamaan franchisen vetovoimaa. Origins on suorastaan surkea. Odyssey petraa pelinä, mutta ei edelleenkään tunnu Assassin's Creediltä. Olisikohan joku vaikka 5 vuoden tauko nyt Ubilla paikallaan ja mietittäisiin ihan oikeasti, että mikä meni franchisen kanssa näin pahasti pieleen? linjasi tetteri.
 
- Kakkosessa oli paras juoni ja päähahmo, mutta täytyy silti sanoa että Origins on oma suosikkini pelisarjasta. Combat on hemmetisti parempaa, pelimaailma upean näköinen ja historiallinen ajankohta kiehtova. Bayek myös hahmona oli todella hyvä, mielelläni näkisin tästä hahmosta lisää seuraavissa peleissä, toivoi JoniL90.
 
***

Vastaa tämän viikon kysymykseen täällä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hyvä nähdä, että oma suosikkini Brotherhood pääsi kuitenkin kolmoseksi, vaikka tuon kakkosen voiton saattoi nähdä jo kilometrien päästä. Itse kuulun siihen häviävään vähemmistöön, jonka mielestä Altair oli parempi päähenkilö kuin Ezio ja joka pelatessaan viihtyi paremmin Brotherhoodin miljöössä kuin kakkosen vastaavassa.

Samaten AC 1:n tapahtumapaikka ja -aika kiinnostivat itseäni enemmän entä kakkosen jutut, mutta kakkonen oli auttamatta parempi peli jo pelkästään pelin vakauden ja trophytuen takia (hiotuista pelimekaniikoista puhumattakaan). AC 1 pleikkarilla on toivottoman epävakaa, jatkuvasti hyytyvä räpellys. Se, yhdistettynä trophyjen puutteeseen, vihjaa aikamoisesta puoskaroinnista ja kiireellä ryssittystä käännöksestä.

Brotherhoodiin mennessä Eziosta on tullut kypsempi ja vakaampi. Kakkosessa tuli siitettyä jo sen verran monta sukuhaaraa sekä purettua omia patoumia, että Brotherhoodissa voidaan keskittyä jo vähän muuhunkin. Omien kokelaiden kouliminen/komentaminen oli hauskaa ja pelin parhain osuus oli ehdottomasti kahta aikakautta edustava Rooma.

Pelisarja on jäänyt hiatukselle 7 vuotta sitten, pitäisi joskus palata sen pariin. Epäilen vahvasti, että Origins voi ennen pitkää tuupata Brotherhoodin kakkossijalle minunkin mittapuullani (koska muinainen Egypti). Tai kenties sen tekee jo fanien paljolti suosima AC 4, kuka tietää? Mutta olen monesti huomannut, että juuri se osa mistä valtayleisö pitää eniten, ei välttämättä olekaan minun suurin suosikkini.