Lukijat ovat puhuneet: Kenellä olikaan parhaat konsoliyksinoikeudet? / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Lukijat ovat puhuneet: Kenellä olikaan parhaat konsoliyksinoikeudet?

23.10.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Lukijat ovat puhuneet, ja Pelaajalehti.comin lukijoiden painava mielipide parhaista konsoliyksinoikeuksista on nyt selvillä.

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla utelimme vanhaa perimmäistä kysymystä, eli millä konsolilaitevalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit. Suomen PlayStation-painotteisuus näkyi vastauksista huiman 53 prosentin äänienemmistöllä, mutta 3DS:n ja Switchin myötä Nintendo on noussut vahvemmin haastajan asemaan.

Pelaajalehti.comin kävijät vastasivat kokonaisuudessaan seuraavanlaisesti.

Millä laitevalmistajalla on parhaat yksinoikeuspelit?

1. Sony (PS4 &Vita) 53 %
2. Nintendo (3DS & Switch) 38 %
3. Microsoft (Xbox One) 9 %
Poimintoja lukijakommenteista:
 
- Helppo vastaus: Nintendo, vaikka en edes omista muita firman laitteita kuin 3DS:n. Nintendo on se, joka tarjoaa jotain aivan muuta, kun taas näiden isompien konsolivalmistajien sisältö on pääasiassa sitä samaa, mitä multiplattarimarkkinat on pullollaan muutenkin, kirjoittaa Haerski.
 
- Vaikka itse omistamme uusimmasta sukupolvesta vain Xbox Onen (koska mies halusi Halon), kaiholla haaveilen Pleikkarin huikeista yksinoikeuspeleistä. Toisaalta myös helpottuneena, sillä eihän perheenäidin aika enää edes riittäisi kaikkiin satatuntisiin roolipelieepoksiin... Nintendolla on lähinnä yksinoikeuspelejä, mutta jostain syystä ei kyseisen valmistajan laitteet ole ikinä päätyneet meidän olkkariin. Kaikkea ei vaan voi saada, puntaroi Laura sfa.
 
- Liian vaikee vastattavaksi Pleikkarin ja Nintendon välillä. Boksi jää helposti kolmikosta viimeseksi, tuumaa Elias Sipilä.
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, pelaatko autopelit ratilla vai ilman. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vilunki kuva
vilunki

No eipä ollut yllätys. Nintendon ongelma taitaa olla ennemmin se, että yksinoikeuksia piisaa, mut isot AAA:t tulee sitten joskus ja jouluna. Jos tulee.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@vilunki

Lainaus

No eipä ollut yllätys. Nintendon ongelma taitaa olla ennemmin se, että yksinoikeuksia piisaa, mut isot AAA:t tulee sitten joskus ja jouluna. Jos tulee.

Jep, ja myös viimeisen päälle hiottujen mediaominaisuuksien puute on nykypäivänä sellainen haitta, ettei Nintendosta ole oikein totista kilpailijaa kodin mediakeskuksen virkaa vaivattomasti ajaville Pleikkareille ja Xboxeille. Ajan henki on sellainen, että konsolilla pitää olla muutakin käyttöä kuin pelkkä pelaaminen.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Vaikka pidänki Xbox Onen yksinoikeuksista enemmän kuin Pleikan, niin silti annoin ääneni Playstationille. Forza, Gears Of War ja Halo on ne sarjat, minkä takia olen ostanut aikoinaan Xbox Onen. Tänä vuonna Microsoftilta on tullut vain pieni liuta hyviä yksinoikeuksia, kun taas Sony puski koko kevään niitä. Jopa Nintendolla oli paremmat yksinoikeudet omasta mielestäni kuin Xboksilla tänä vuonna.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Omaan makuun Xbox on selvä valinta. Tietysti Halo ja Gears of war on aikanaan kyseisen konsolin pariin ajanut ja yhtenä mikä itselle on merkittävä on se että kummalle tulee se parempi auto peli ja tässä Forza kyllä määrää tahdin. Toisessa päässä sitten taas kun itse ei voi sietää japani pelejä niin edelleenkin ps4 paras yksinoikeus on Until dawn. Bloodborne aikanaan sai ps4:n ostamaan mutta oli täydellinen pettymys juuri tuon japani vamman takia.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Pleikkarilla on parhaat yksinoikeus pelit vuodesta toiseen...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Uncharted The Lost Legacy ja Until Dawn riittää jo vastaamaan, että PlayStation. Gran Turismo Sportista nyt puhumattakaan jonka pelaamista en meinannut malttaa keskeyttää tämän viestin kirjoituksen ajaksi. Plus monet muut, varsinkin aikuisempaan makuun olevat pelit olematta dude bro shootereita. Trendi jatkuu neljättä sukupolvea.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Bloodborne. Syy miksi plösön hankin.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hetkinen...

https://mynintendonews.com/2017/10/19/u-s-nintendo-systems-claim-two-thirds-of-september-video-game-hardware-sales/

Musta tuntuu, että tämä polli kertoo lähinnä Pelaajalehden lukijoiden mieltymiksistä

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Megaman: mistä muustakaan? Ei se tuo linkkisikään tähän kysymykseen tuo eri vastausta, sillä aihe on eri -> yksinoikeusmieltymykset Pelaajan sivujen kävijöillä vs myynnit jossain.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Zappah: se oli lähinnä vastaus tuohon haerskin kommenttiin, mutta kun nämä lainaukset ei toimi täällä