Lukijat ovat puhuneet: Fyysisten videopelien epävarma tulevaisuus herättää vahvoja tunteita / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Lukijat ovat puhuneet: Fyysisten videopelien epävarma tulevaisuus herättää vahvoja tunteita

12.02.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
Lukijat ovat puhuneet: Fyysisten videopelien epävarma tulevaisuus herättää vahvoja tunteita

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikon kyselyssä tiedustelimme, ovatko fyysiset videopelit tulossa tiensä päähän. Kysymyksen innoitti kasvaneiden digitaalisten pelimyyntien ohella Microsoftin päätös julkaista jatkossa kaikki yksinoikeuspelinsä heti julkaisupäivänään myös kuukausimaksullisessa Xbox Game Pass -palvelussaan.

Aihe herätti lukijoissa selkeästi vahvoja tunteita, sillä vastauksia kertyi yhteensä 1056 kappaletta. Myös lukijakommentteja kertyi huomattava määrä.

Eniten ääniä varsinaisessa kyselyssä haalinut vaihtoehto oli "Kyllä, vähitellen", joka keräsi taakseen 33 prosentin enemmistön. Muista puoltoäänistä  6 prosenttia uskoo fyysisten pelien tulevan tiensä päähän huomattavasti jyrkemmällä aikataululla tulevien suunnanmuutosten myötä.

Yleisesti ottaen selkeällä enemmistöllä on kuitenkin vahva luottamus siihen, että fyysiset pelit pitävät yhä pintansa. Yhteensä 61 kaikista vastaajista uskoo, että fyysisten pelien nykytilanne säilyy ennallaan joko huomattavan ajan, erittäin pitkään tai peräti ikuisesti.

Lopulliset vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Microsoft julkaisee jatkossa yksinoikeuspelinsä julkaisupäivänään myös kuukausimaksullisessa Xbox Game Pass -palvelussaan. Ovatko fyysiset videopelit tulossa tiensä päähän?

Kyllä, täysin 6 %
 
Kyllä, vähitellen 33 %
 
Tilanne pysyy nykyisellä mallillaan vielä huomattavan ajan 23 %
 
Eivät pitkään aikaan 16 %
 
Eivät, fyysiset videopelit eivät kuole koskaan 22 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
- Kyllä fyysisistä tykkäsi silloin joskus, kun mukana tuli manuaalit ja muuta oheiskrääsää, joita oli kiva tutkia. Nykyää kaikki kiva on vain joissain deluxe editioneissa, joista saa maksaa huomattavasti enemmän kuin peruspelistä. Nyt tahtoo kotelossa olla pelkkä levy ja ehkä joku pieni dlc-koodi tavaraan/skiniin, jota ei todennäkösesti tule koskaan edes käyttämään pelissä. Digitaalisena tulee ostettua tarjousten perässä, tuumi Miika Häkkinen.
 
- Minä olen jo melkeinpä kokonaan siirtynyt digitaaliseen muotoon peleissä. En jaksa tilailla kaupoista ja on niin kätevä ostaa eshopeista suoraan. Toki joskus tulee spontaanisti astuttua paskaan tällä tavalla, mutta onneksi harvemmin. Kirjat ovat ainoat, joiden kohdalla en suostu menemään digimenoon, paljasti rokkijani.
 
- Ei nyt ehkä vielä hetkeen. Tosin itse ostan pelit yleensä digitaalisesti. Viimeisen viiden vuoden aikana Gear of War 4 ollut ainoa fyysinen ostos.

Taaseen elokuvia ostelen fyysisenä. Siinä on jo äänen laadussa ja kuvassa eroja digitaaliseen. Peleissä ei ole. Ja yleensä peli levyltä asentaa osan ja toinen osa tulee muualta. Tosin fyysisen median ostajana en toivo sen kuolemaa. Varsinkin, kun elokuvissa laatu kärsii pakkauksesta ja siirrosta. Jos tämä muuttuu (eiköhän se muutu), niin sitten ei ehkä väliä. Tosin kerääminen on harrastus, joten tietenkin jotain menettää, puntaroi Pohjalaane.

- Toivon todella, etteivät ole. Lopetan pelien ostamisen, jos tuohon mennään. En yksinkertaisesti ole valmis maksamaan samaa tai jopa kovempaa hintaa pelistä, jonka lataamiseen joudun käyttämään valtavasti omaa aikaani samalla kun se täyttää konsolini kiintolevyn. Levytilaa ei voi vapauttaa poistamalla pelin ilman koko lataamisurakan uudelleen aloittamista. Samalla tietysti jää pois se tunne, että saa rahoilleen vastinetta. Joitakin pienempiä digital only -pelejä on tullut ostettua, mutta vain siitä syystä, etteivät ne ilmesesti lainkaan levylle, kertoi Rindfleischetik....

 
- Fyysisten pelien kerääminen nykylaitteille tulevaisuuden varalta on jo nyt tuhoontuomittu ajatus, kun useat pelit vaatii day one-patchin tai pelin merkittävä osuus on ladattavan sisällön ja päivitysten takana. Siinä vaiheessa kun PSN ja Xbox Live sulkeutuu, jää auttamatta jotkut pelit kokonaisuudessaan ikuuseen kadotukseen vaikka levy hyllystä löytyisikin, harmitteli Alisa Korpela.
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, minne Call of Dutyn pitäisi tänä vuonna suunnata. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Ja yllättäen kukaan ei vastannut kysymykseen vaan raportoi kaikki fyysiset ja digitaaliset peliostoksensa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tähån juttuun valitut kommentit oli huonoimmasta päästä keskustelusta mitä siinä kysymystä koskevassa artikkelissa käytiin. Siellä oli keskustelua myös itse aiheesta, muutakin kuin kuka osti mitä ja miten.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Kaupan pelihyllyllä jos vierailee, huomaa että tietokonepelit ovat lähes kadonneet. Videopelejä tuntuu olevan entiseen malliin, silti mietin, eikö niiden tulisi seurata pian perässä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jep kyllä nuo fyysiset PC-pelit ovat jo lähes täysin kadonneet, ja kyllä on vain ajan kysymys milloin konsolipelit seuraavat perässä (valitettavasti).

Periaattessa eihän sillä ole väliä tuleeko ne pelit ostettua digitaalisesti vai ei, mutta keräilijänä kyllä tulee tuettua fyysistä mediaa vielä niin pitkään kuin mahdollista.

Fakta on kuitenkin se että enemmin tai myöhemmin fyysisiä kopiota ei enää nähdä, mutta kauanko siihen menee, niin sitä en lähde arvailemaan ja uskon että julkaisjat tulevat jatkossakin julkaisemaan myös fyysisiä kopiota peleistä ainakin rajoitetussa määrin niille jotka vielä niitä halajavat. Keräily-versiot ovat nekin toki myös asia erikseen.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

jossain vaiheessa ikävå kyllö niin saattaa käydä, mielummin ostaisin pelit suomalaisesta liikkeestä joka myös maksaa verot suomee. siinå vaiheessa kun pelejä ei saa enåån fyysisesså muodossa, taidan lopettaa pelaamisen.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Alan saada sen käsityksen, että konsolipelaajille on tarjolla pääosin "täysi(verisi)ä" pelejä, AAA-julkaisujen hukkuessa pc:n latauspalveluissa kaikenhintaisten ja -kokoisten julkaisujen joukkoon. Täten uskon parista kympistä ylöspäin maksavia fyysisiä konsolipelejä olevan sen sijaan tarjolla vastakin.
Noh, unohdin ettei kysymys varsinaisesti koskenut pc-pelejä, mutta ehkä nyt kiertäen löytyi samalla selitys oikeuttaa lisää aikaa fyysisille konsolipeleille.