Kirjailija väittää: Assassin's Creedin idea varastettu romaanista

18.04.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
20

Kirjailija John L. Beiswenger on haastanut Ubisoftin oikeuteen. Hänen mielestään Assassin's Creed -pelisarjaan on luvatta lainailtu elementtejä miehen Link-romaanista.

Beiswengerin kirjassa on kehitetty teknologia, jonka avulla päästään käsiksi esi-isien muistoihin. Samanlainen menetelmä on keskeisessä osassa Ubisoftin menestyssarjassa. Molemmissa hyödynnetään myös raamatullisia teemoja.

Kirjailija vaatii vähintään 1,05 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. Summa nousee 5,25 miljoonaan, mikäli oikeus katsoo Ubisoftin tahalleen rikkoneen Beiswengerin tekijänoikeuksia.

Beiswenger vaatii lisäksi, että kaikki Assassin's Creed III:n ja kaikkien siihen liittyvien oheistuotteiden julkaisu estetään.

Beiswengerin Link julkaistiin vuonna 2003. Ensimmäinen Assassin's Creed -peli ilmestyi kauppoihin syksyllä 2007.

Lähde: GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Tällainen originallien ideoiden luominen on ollut ongelma jo historian kirjoittamisen alusta asti. Se vain sattuu kärjistymään julkisessa mediassa, jolloin nämä tuotokset on kaikkien nähtävillä. Valitettavasti olemme tulleet jo siihen vaiheeseen luomisprosessin historiassa, että mikään ei oikeastaan ole enää omaperäistä. Kaikki on keksitty ainakin kerran aikaisemmin

Mitä tulee kyseisen kirjailijan romaaniin, en ole lukenut, joten osaa sanoa. Saattaa hyvinkin olla mahdollista. Assan idea on mielenkiintoinen ja upea, ja siksi se ei todennäköisesti (valitettavasti) ole mikään uunituore idea.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Toivottavasti tämä ei tule vaikuttamaan AC III:een tai sen julkaisuun. Oheistuotteile on henkilökohtaisesti ihan sama

Käyttäjän Doanitos kuva
Doanitos

Tää kirjailija sais mun puolesta vetää käteensä.... Ei näin hyvää sarjaa ja varsinkaan kovasti odotettua AC3 tuloa voida estää yhden tonttu kirjailijan takia... Aivan järjetön idea

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

En yhtää yllättyis jos idea ois plagioitu perin pohjin jostain kirjasta. Assassin's Creedin idea tuntuu vaa niin jotenkii kirjamaiselta. Haters gonna hate.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä Doanitos

Tää kirjailija sais mun puolesta vetää käteensä.... Ei näin hyvää sarjaa ja varsinkaan kovasti odotettua AC3 tuloa voida estää yhden tonttu kirjailijan takia... Aivan järjetön idea

Nohnoh. Ei sitä mikään estä jos Ubisoft suostuu maksamaan riittävästi tekijänoikeuksia. Minusta sietääkin maksaa JOS Ubisoft on tahallaan niitä tekijänoikeuksia rikkonut. Joskus vois asioita katsoa vähän muidenkin näkökulmista, parahin Korianteri-Akkupora-Ruohosipuli.

Käyttäjän Kuunari kuva
Kuunari

I need mah ACIII! :(

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Jumalauta mikä roisto, kopioinut kirjansa nimen Nintendolta. Aika älyvapaa kaveri, pelkästään korvaussumma kertoo sen.

Käyttäjän detonatorFIN kuva
detonatorFIN
Lainaus käyttäjältä Muksu

Jumalauta mikä roisto, kopioinut kirjansa nimen Nintendolta. Aika älyvapaa kaveri, pelkästään korvaussumma kertoo sen.

Voi olla, että laskenut suunnilleen korvaussumman seuraavanlaisella logiikalla. Pelisarja on myynyt yli 38 miljonaa kopiota julkaisunsa jälkeen. Sitten mietitään jos Ubisoft olisi pelin alussa vaikka maininnut, että idea perustuu Link-nimiseen kirjaan. Sanotaan jos joka kymmenes pelaaja olisi ostanut kirjan pelin pelaamisen jälkeen niin se tekisi 38/10= 3,8 miljoonaa pelaajaa olisi ostanut kirjan.

Kirjan hinta olisi ollut vaikka 7€ niin tällöin 7 x 3,8 = 26,6 miljoonaa euroa jäi kaverilta saamatta. Niin ja näin laskettuna.

Olisin minäkin vihainen ;D

Käyttäjän BO tarina good kuva
BO tarina good

Aika pitkään on tämä "kirjailija" pitänyt turpansa kiinni vai onko se elänyt jossain kuopassa viimeiset 5vuotta.
Mielestäni ilmiselvä huijari ja on varmaan luvannut julkaisijoille provikat jos julkaisijat väärentävät julkaisuajankohdan aiemmaksi. voihan tämä kuitenkin olla tosi juttu ja kirjailija on tosiaankin elänyt kuopassa, mutta mistä sitä tietää.

Käyttäjän SikSak kuva
SikSak

Itsekin mietin, että minkä takia mies vasta nyt alkaa asiasta valittamaan, vaikka AC:ta on tehty jo monta vuotta?