Kingdoms of Amalur -kehittäjä vajoaa syvemmälle suohon / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Kingdoms of Amalur -kehittäjä vajoaa syvemmälle suohon

24.05.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
2

Kingdoms of Amalur: The Reckoningin kehittäjän, 38 Studiosin vaikeudet jatkuvat edelleen. Studio on joutunut irtisanomaan väkeä. Lisäksi pari johtohenkilöä on jättänyt yhtiön, eivätkä työntekijät ole saaneet palkkaa.

38 Studiosin vaikeudet tulivat julkisuuteen, kun studiolla oli vaikeuksia saada kuitattua reilun miljoonan dollarin osamaksua lainasta, jonka Rhode Islandin osavaltio yhtiölle antoi. Sittemmin maksu saatiin hoidettua, mutta ongelmat jatkuvat edelleen.

Joystiq-sivuston saamien tietojen mukaan studion työntekijöille ei ole maksettu palkkaa sitten toukokuun alun. Tavallisesti palkanmaksu hoidetaan sekä kuun alussa että puolivälissä.

Gamasutra puolestaan tietää kertoa, että taloudelliset vaikeudet ovat johtaneet myös irtisanomisiin. Studiolla työskenteli osa-aikainen henkilöstö mukaan luettuna yli 400 ihmistä. Toimitusjohtaja Jen MacLean ja tuotekehityksestä vastannut John Blakely ovat niin ikään jättäneet yhtiön.

Tilanne on herättänyt paljon huomiota Rhode Islandissa, sillä osavaltio antoi 38 Studiosille peräti 75 miljoonan dollarin lainan. Mikäli yhtiö kaatuu, voi veronmaksajien maksettavaksi jäädä yli 100 miljoonaa dollaria.

Tapauksen poliittista merkitystä korostaa vielä se, että osavaltion kuvernööri Lincoln Chafee vastusti lainan myöntämistä. Häntä ei ollut kuitenkaan vielä tuolloin valittu kuvernööriksi. Nyt hän joutuu selvittelemään tilannetta ja onkin jaellut tuimia kommentteja asiasta.

38 Studios pyrkii edelleen julkaisemaan Kingdoms of Amalurin universumiin sijoittuvan massiivimoninpelinsä ensi vuonna.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän dragnaz kuva
dragnaz

Täältähän oli laitettu kaikki kilometritehtaalle viimeisimpien uutisten mukaan.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Tämä on kyllä sääli, KoA:R tuntui varsin lupaavalta ja studiossa näytti olevan taitoa. Lisäksi tällä on saattaa olla vielä koko alan laajuisia vaikutuksia. Tämä vaikuttanee lähinnä uusien IP:en kehitykseen ja niiden mahdolliseen vähentymiseen vielä enemmän kuin mitä nyt budjetit tekevät.