Kickstarterin suunta on pelien osalta nousujohteinen – projekteja onnistui enemmän kuin koskaan / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Kickstarterin suunta on pelien osalta nousujohteinen – projekteja onnistui enemmän kuin koskaan

31.12.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Pelien joukkorahoitus pääsi taas nousuun Kickstarterissa vuonna 2017. Palvelun pelipomo Luke Crane vahvisti Twitterin puolella, että palvelussa joukkorahoitettiin päättyvänä vuonna onnistuneesti 2997 peliaiheista projektia, mikä on enemmän kuin yhtenäkään aiempana vuonna.

Kaiken kaikkiaan peliaiheisia projekteja käynnistettiin Kickstarterissa viimeisen 12 kuukauden aikana 7033 kappaletta, eli mikään läpihuutojuttu Kickstarter-rahoitus ei silti vieläkään ole. Rahaa palvelussa kerättiin peleille onnistuneesti noin 163 miljoonaa dollaria, kun kaiken kaikkiaan epäonnistuneet projektit mukaanlukien pöydällä oli parhaimmillaan 172 miljoonaa dollaria. Tukijoita projektit keräsivät yhteensä 767 000 kappaletta, joista 726 000 tuki onnistuneita projekteja.

Viime vuoteen nähden onnistuneiden projektien saamassa rahamäärässä nähtiin tällä kertaa 29 prosentin nousu viime vuoteen. Markkinointitutkimusyhtiö ICO Partnersin mukaan vuonna 2016 Kickstarterin keräämät varat olivat pudonneet noin kahdeksan prosenttia edeltäneestä vuodesta, vaikka onnistuneita projekteja oli tuolloin noin 2600 eli sellaiset 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Polygon-sivusto tosin huomioi, ettei varmistusta ole saatu vielä sille, miten peliluvut jakautuvat videopelien ja lautapelien kesken. Vuonna 2015 lautapelit keräsivät tuplasti enemmän rahaa kuin videopelit, kun vuotta myöhemmin tulos oli jo lähes kuusinkertainen. Merkit ovat viitanneet siihen, että trendi on jatkunut tänäkin vuonna.

Kickstarterin lisäksi vaihtoehdon pelien joukkorahoituksella tarjoavat tänä päivänä varsinkin Fig ja Indiegogo.

Lähde: Polygon, Luke Crane (Twitter), ICO Parnerts

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Nice! Ou yea!