Kehittäjä: XCOM 2:n pc-yksinoikeus auttaa peliä pääsemään oikeuksiinsa / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Kehittäjä: XCOM 2:n pc-yksinoikeus auttaa peliä pääsemään oikeuksiinsa

5.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Pelistudio Firaxis on tarjonnut selityksen sille, miksi hiljattain julkistettu XCOM 2 on ainakin toistaiseksi saapumassa vain pc:lle. Haastattelussaan IGN:n kanssa pelin luova ohjaaja Jake Solomon on kuvaillut, että keskittymälle ensisijaisesti pc:llä työskentelyyn Firax pystyy luomaan XCOM 2:sta juuri sen visiota vastaavan kokemuksen.

– Kyetäksemme tähän meidän täytyi hyödyntää kaikkea studion osaamista, ja se keskittyy nimenomaan pc-alustaan. Se on kotimme ja mukavuusalueemme, Solomon kuvailee.

Pc-keskittymisen myötä XCOM 2:n pitäisi tietysti näyttää Enemy Unknown nähden aiempaa paremmalta, minkä ohella se on tarjoamassa nyt myös satunnaisesti muodostuvia kenttiä ja monipuolisemman käyttöliittymän. Solomon ei väitä niinkään, etteikö XCOM 2 voitaisi pystyä tuomaan vielä myös Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle, mutta varsinkin peliä kehittävän tiimin koon myötä alustava keskittyminen yhteen alustaan auttaa kehittäjiä kulkemaan vahvemmin kohti yhtä täyteläisempää päämäärää.

– Meillä ei ole missään nimessä mitään [konsolijulkaisua] vastaan, mutta kyseessä on asia, josta emme ole vielä edes keskustelemassa, Solomon jatkaa.

Vuonna 2012 julkaistu Firaxisin XCOM: Enemy Unknown saapui aikoinaan samanaikaisesti sekä pc:lle, PlayStation 3:lle että myös Xbox 360:lle. Myöhemmin se käännettiin jopa mobiililaitteille. Julkaisija 2K Games ei ole koskaan tarkkaan kertonut, miten peli on menestynyt kaupallisesti milläkin alustalla.

XCOM 2 on tarkoitus julkaista vielä tulevan marraskuun aikana. Windows-koneiden ohella se on määrä tuoda myös Linux- ja Mac-laitteille Feral Interactive -yhtiön toimesta.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onpa mukava lukea tällaisia uutisia. Niitä kun pääsee lukemaan todella harvoin. Ei muuta, kun pc:n ominaisuudet ja tehokapasiteetti käyttöön niin julkaisun aikaan aletaan kaivaa lompsaa takataskusta!

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Kerrassaan hienoa, että joku jaksaa vielä uskoa PC:hen, tuohon pelaamiseen käytetyistä välineistä monipuolisimpaan! Ja vielä Linux-versio, sitä harvemmin näkee suuremman luokan tuotannoilta. Pakkohan tässä on nostaa hattua!

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Oho...hienoa. :) *thumbs up*

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Ainut syy miksi julkaistaan vain pc;lle on koska edellinen peli myi paskasti konsoleilla, ettei se ole kannattavaa tehdä niille. Eikä ihme, meinaa oli sellaista sontaa toi edellinen x-comi verrattuna vanhoihin.

Käyttäjän Virttis kuva
Virttis
Lainaus käyttäjältä Joulupukki

Ainut syy miksi julkaistaan vain pc;lle on koska edellinen peli myi paskasti konsoleilla, ettei se ole kannattavaa tehdä niille. Eikä ihme, meinaa oli sellaista sontaa toi edellinen x-comi verrattuna vanhoihin.

Mihin väitteesi perustuu? Omasta mielestä peli oli loistava, joten kerro toki minkä takia kyseinen peli oli "sontaa"

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619
Lainaus käyttäjältä Virttis

Lainaus käyttäjältä JoulupukkiAinut syy miksi julkaistaan vain pc;lle on koska edellinen peli myi paskasti konsoleilla, ettei se ole kannattavaa tehdä niille. Eikä ihme, meinaa oli sellaista sontaa toi edellinen x-comi verrattuna vanhoihin.
Ja aijempi peli näytti Ps3 ihan hyvältä

Mihin väitteesi perustuu? Omasta mielestä peli oli loistava, joten kerro toki minkä takia kyseinen peli oli "sontaa"