Käsistä viedyn mini-Nintendon taru on jo loppumassa – valmistus loppuu ainakin osittain (päivitetty) / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Käsistä viedyn mini-Nintendon taru on jo loppumassa – valmistus loppuu ainakin osittain (päivitetty)

14.04.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Nintendon viime vuonna julkaisema pikkukonsoli Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System on saattanut tulla jo tiensä päähän.

Nintendon amerikkalaisosasto on tiedottanut IGN-sivustolle, että ainakin Pohjois-Amerikkaan laitteesta toimitetaan nyt huhtikuussa myyntiin viimeiset kappaleet. Tämän jälkeen sillä ei ole ainakaan toistaiseksi suunnitelmia tuoda minikonsolia enää lisää rapakon taakse.

Tiedossa ei vielä varmuudella ole, onko laitteen elinkaari saapumassa samalla päätökseensä myös Euroopassa. Ainakin jonkinlaista aikakauden loppua se kuitenkin tarkoittaa konsolille.

Nintendon aikeet lopettaa niin sanotun mini-NES:n valmistus on tullut monille yllätyksenä, sillä laitteella on koko sen lyhyen elinkaaren aikana ollut selvästi enemmän kysyntää kuin sitä on ollut kaupoissa saatavilla. Lopetuspäätöstä Nintendo on perustellut sillä, ettei laitteen ollut koskaan tarkoitus olla pitkäaikaisesti saatavilla oleva tuote. Se on kyllä samalla kertonut ottaneensa opiksi siitä, miten hankalaa minikonsolin hankkiminen oli sen vähäisen saatavuuden takia. 

Suomeen mini-NES saapui marraskuussa. Laitteella oli mahdollista pelata kolmeakymmentä siihen esiladattua Nintendo Entertainment System -klassikkoa, jotka tavanomaisesta NES-peleistä poiketen oli varustettu myös kepeillä tallennusominaisuuksilla. Lisäpelejä siihen ei ole virallisesti voinut ladata, joskin hakkerit ovat myöhemmin löytäneet tietysti omat keinonsa laajentaa laitteen pelitarjontaa.

Päivitys kello 10:40: Myös Japanissa Nintendo on ilmoittanut pysäyttävänsä mini-Famicom-konsolinsa tuotannon. Japaninkielisillä kotisivuillaan se on antanut kuitenkin ymmärtää, että kyseessä voisi olla vain väliaikainen stoppi.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Mummolle kelpais vielä Mini snessi tämän kylkeen

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Viime viikolla ostin tämän Gamestopista, kun ajattelin, että parempi nyt ostaa, kun sai järkihintaan.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Nintendo ei halua mini NESin kilpailevan heidän oman emulaattori palvelun kanssa, minkä ilmeisesti julkaisevat kesällä / syksyllä.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tästä taisikin tulla pelkkä kulttituote, jota vihaiset videopelinörtit pelaavat 20 vuoden kuluttua. :D

Käyttäjän Jartza72 kuva
Jartza72

No nytpä en sitten tuota toista otakkaan paketista ulos, kun siitä näyttää syntyvän keräilyharvinaisuus tulevaisuudessa

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Kumpa olisi tiennyt, että tätä tulee näin rajoitetusti myyntiin.... Julkkarissa tais saada halvimmillaan hintaan 69,95€.
Nytpä tuosta saa Huuto.net:ssä parhaimmillaan 160-170 eurosta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itsellä oli hyvin pieni kiinnostus jos ollenkaan ja se viimeinenki hävisi kun tuli se info ettei pelikokoelmaa voi tuosta laajentaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nintendo se vihaa rahaa. Osasyy tähän varmasti on se, että ihmiset hakkeroivat laitteen nopeasti ja lisäsi loput pelit itse. Harmi että scalperit voitti. Saatan ostaa vehkeen jos jossain tulee halvalla vastaan, mutta ebay scalppereita en tue.

Edit: Todennäköisesti yrittivät vain joulunajan pysyä tämän avulla ihmisten huulilla kunnes Switch oli valmis julkaistavaksi. Eivät halua tämän nyt varjostavan Switchiä millään tavalla (vaikka kummallakin laitteella on suurimmaksi osaksi aivan eri markkinat). Japanilaiseen assbackwards ajattelutapaan eivät halua jyrsiä omia Virtual Console myyntejään (varsinkin nyt kun tähän saa koko NES-kirjaston hyvin pienellä vaivalla) vaikka ei tämä niitä juuri nakerra, koska edelleen suurimmaksi osaksi täysin eri markkinat tällä nostalgiamasiinalla ja hipsteri-Switchillä.

Viimeiset kaksi senttiäni, tai no meni kolme ellei jopa neljä. Eipä haittaa, koska en olisi tätä muutenkaan ostanut, sitä täkäläistä mallia meinaan, koska se laatikko on pilattu puolen maailman ikärajaluokituslogoilla, varsinkin tuo kyrillisiä merkkejä sisältävä vain rumentaisi kokoelmaa hyllyissä. Ilmeisesti tästä on myös Euroopassa sellainen versio jossa on vain PEGI, USK ja joku muu ei kovin häirtisevä, mutta muistaakseni Suomen kauppojen tuotekuvissa oli ryssämerkit. Ne kellä on Suomesta ostettu, niin onko laatikossa kyrillisillä merkeillä varustettu ikärajalätkä? Tosin yksin jo tuo USK-merkintä pilaa koko laatikon, hittoko sen tollanen titanicin kokonen tarvii olla. Vihaan sitä jokaisessa vähänkään erikoisemmassa Wii U -pelin laatikossa, esim. Bayonetta 2 First Print Editionissa.

Eli import hommiksi olisi mennyt. Muutenkin se jenkkilän NES brändäys oli paljon hienompi kuin tämä meikäläinen, olisi mennyt muutenkin enemmän yhteen jo hyllyssä olevien NES-vehkeiden lootien kanssa, koska ovat muutkin rapakon takaa. Ja kyllä se keräilijän esillepano tässä se juttu olisi ollut, jos näitä pelejä haluan pelata, niin voin tehdä niin koska tahansa monella eri tapaa, muilla tavoilla emuloimalla ja oikealla raudalla, oikealla ohjaimella tai sillä millä sattuu huvittaa.

Niin joo ja onnistuin saamaan ihan Suomalaisesti pelikaupasta PS4-pelejä joissa on ählämiä kannessa! Siis Arabiaa, what ever sontaa. Ilmankos olivat niin hyvän hintaisia, harmikseni huomasin vasta kun olin avannut muoveista, niin ei voinut palauttaakaan ja noita on painajainen edes myydä. Vähän sama kun tulee platti vaikka ei pitänyt olla platti, tosin sen huomaa samantien ennen muovien avaamista tai jos on käytetty niin sen voi palauttaa jos "tuli väärä tuote". Meni Konsolinet ikuiseen boikottiin. Ainoat vieraat merkit pelien kansissa mitkä hyväksyn on Japani, koska importtaan pelejä sieltä (ja ovat vähän kun pelien kotimaa sillain) sekä Kiina erittäin poikkeustapauksissa kuten Dead or Alive Xtreme 3 jonka Hong Hong julkaisu sisältää itse pelin Englanniksi toisin kun Japanin versio. Tosin kyrillisiä ja arabiaa (ählämiä) ei tulis hyllyyn siinäkään tapauksessa.

Käyttäjän JATATE kuva
JATATE

Jaa että tällaista paskaa tällä kertaa ! Vaimo tilasi konsolin mulle lahjaksi maksoi sen etukäteen ja nyt sitä ei sit tulekaan...Alkaa pikkuhiljaa kasvavan kunnon uloke tuohon otsaan koko Nintendoa kohtaan.kuitenki viimevuoden puolella tilannut ja tammikuun alusta asti odottanut kuin kuuta nousevaa konsoli tulevaksi.saa nähä miten rahojen käy...Eipä tarvi kyseisen firman konsoleita sit enää ostaa tämän jälkeen .
Nimimerkillä erittäin pettynyt :(

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen
Lainaus käyttäjältä JATATE

Jaa että tällaista paskaa tällä kertaa ! Vaimo tilasi konsolin mulle lahjaksi maksoi sen etukäteen ja nyt sitä ei sit tulekaan...Alkaa pikkuhiljaa kasvavan kunnon uloke tuohon otsaan koko Nintendoa kohtaan.kuitenki viimevuoden puolella tilannut ja tammikuun alusta asti odottanut kuin kuuta nousevaa konsoli tulevaksi.saa nähä miten rahojen käy...Eipä tarvi kyseisen firman konsoleita sit enää ostaa tämän jälkeen .
Nimimerkillä erittäin pettynyt

Eiköhän siitä tavarantoimittajassa oo vikaa myös, ellet sitten suoraan Nintendo Storesta sitä tilannut.