Huhu: Bayonetta-luojan uutuuspeli Scalebound on pulassa, ehkä jopa peruttu (vahvistettu) / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Huhu: Bayonetta-luojan uutuuspeli Scalebound on pulassa, ehkä jopa peruttu (vahvistettu)

9.01.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Päivitys kello 22:40: Microsoft on vahvistanut Xbox Onelle ja Windows 10:lle kehitteillä olleen Scaleboundin peruuntuneen. Yhtiö kertoo päättäneen pelin tuotannon "huolellisen harkinnan jälkeen".

Alkuperäinen uutinen: PlatinumGamesin toimintaroolipeli Scalebound saattaa olla vaikeuksissa, peliblogi Kotaku on alkanut huhuilla. Kotaku perustaa tietonsa useampaan lähteeseensä, joiden mukaan peli on ollut ilmeisesti pitkäänkin jo niin sanotussa "kehityshelvetissä", mikä on pahimmassa tapauksessa saattanut johtaa ihan jo sen peruuntumiseenkin asti.

Julkaisija Microsoft ei ole toistaiseksi suoraan kommentoinut huhuja, mutta se on luvannut kertovansa lisää Scaleboundista vielä piakkoin. Jo ennakkoon uhkaavana merkkinä pelille omistettu suurempi tuotesivu näyttää kadonneen Xboxin kotisivuilta, eikä Microsoft maininnut sitä hiljattaisessa Xboxin tulevaisuutta sivunneessa Xbox Wire -kirjoituksessaan.

Julkistuksensa Scalebound sai alunperin vuonna 2014 ja sitä on esitelty yhtiöiden toimesta viimeksi isosti viime kesän E3-messuilla. Peliä odotettiin vielä yhdessä vaiheessa ulos vuoden 2016 puolella, mutta sitä lykättiin myöhemmin tälle vuodelle.

Kehitteillä Scalebound on ollut Xbox Onelle ja Windows 10:lle. Sitä on ollut ohjaamassa Hideki Kamiya, joka tunnetaan jo ennalta esimerkiksi Devil May Cryn, Okamin, Viewtiful Joen ja Bayonettan luojana. Hänen viimeisin tuotos on ollut Wii U:n The Wonderful 101.

Päivitys kello 21:40: Pelisivusto Eurogamerin lähteiden mukaan työ Scaleboundin parissa loppui ennen vuoden 2016 päätöstä Microsoftin ja PlatinumGamesin lähdettyä kulkemaan omia polkujaan. Ilmeisesti peli ajautui ongelmiin syksyn tienoilla, kun osa pelin avainkehittäjistä joutui ottamaan projektista vapaata sen raskaan työtaakan takia. Loman jälkeen projekti laahasi jäljessä aikatauluista ja myös sen pelimoottorin suhteen oli ongelmia. Näin ollen päätös lakkauttaa projekti ainakin toistaiseksi nousi ilmoille.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Harmi, ihan mielenkiintoiselta tämä vaikutti vaikka moni ei pääosan tyypistä tainnut pitääkään. Itsellä ei sen suhteen ollut ongelmia, siis mitä nyt trailerien perusteella pystyy sanomaan.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Oli jotenkin odotettavissa, kun yhdistetään täysin yliarvostettu pelisuunnittelija ja projekti, jossa kellään siihen osallistuneista ei ole ollut sydän mukana. Se, mitä pelistä nähtiin, ärsytti ainakin minua totaalisesti. Pelissä oli kaikki pielessä mikä nykypeleissä vaan voi olla, päällimmäisinä oksettavan ärsyttävä dudebro-päähahmo ja väkisin mukaan ympätty moninpeli bossfighteissa. Myös pelin tekninen taso ei vakuuttanut. Ruudunpäivitys nytkytti pahasti ja taiteelliselta tasoltaankin se oli niin monta kertaa nähty.

Ei siis paljoa haittaa pelin kohtalo (paitsi ehkä Microsoftia, sillä projektiin lienee uponnut taala jos toinenkin). Kunhan Platinum Gamesiin NieR: Automata vain ilmestyy luvatulla ajallaan ja osoittautuu tahollaan maailman parhaimmaksi toimintapeliksi, niin olen tyytyväinen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jos tosiaan on peruttu, niin tässä tuskin menettiin kauheasti mitään. Minua ei ainakaan sytyttänyt yhtään, toisin kuin kohta tuleva Nier: Automata, joka loistavan demon perusteella menee melko todennäköisesti hankintaan.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jooh, eipä Scalebound oikein missään vaiheessa onnistunut vakuuttamaan, vaan vaikutti kovin väsyneeltä/tylsältä ainakin jos Platinumin muihin peleihin verrataan ja pelimoottorikin silmin nähden tökki. Sääli tietenkin peliä tekemässä olleiden kannalta, että 2-3 vuoden kehitystyö valui viemäristä alas, ellei tästä vielä jotain onnistuta pelastamaan ja muokkaamaan johonkin toiseen projektiin, kuten Blizzard onnistui Overwatchin kanssa (siis peruutetun Titan MMO:n jälkeen).

Käyttäjän Core kuva
Core

No sitten vaan Microsoftin piikkiin lähes valmis peli Switchille? :D

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Eikös tämän pitänyt olla se Xbonen jumalpeli? :D

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Rindfleischetik...

Eikös tämän pitänyt olla se Xbonen jumalpeli?

Ehkä jossain playstationfanipojan harhaisen mielen perukoilla. Eihän tuossa ollut muuta lupaavaa kuin tekijät. Mitä tuosta pelikuvaa on nähnyt niin eipä tainnut olla kummoinen menetys xboteille, enkä hypeenkään ole törmännyt. Mutta kyllähän nämä silti varmasti tuollaisille yhdenkonsolin spedeille on mukavia uutisia, kun ei ole se oma rakas romu kyseessä vaan vihamiesten.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Messuilla nähdyn ja kuullun perusteella Scalebound oli omalla kohdalla ensin viime vuoden ja myöhästelyn jälkeen tämän vuoden odotetuin peli. Äärimmäisen harmillista kuulla, että 3-4 vuoden kehitystyö on mennyt kankkulan kaivoon, toivottavasti PlatinumGamesilla ja tiimissä asiat sutviintuu.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä Core

No sitten vaan Microsoftin piikkiin lähes valmis peli Switchille?

Ilmeisesti peliä ei oikein saatu pyörimään XB1:lla, tuskin se Switchilläkään pyörii.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Bloob

Lainaus käyttäjältä CoreNo sitten vaan Microsoftin piikkiin lähes valmis peli Switchille?

Ilmeisesti peliä ei oikein saatu pyörimään XB1:lla, tuskin se Switchilläkään pyörii.

Niinpä. Jos minä olisin ollut Microsoftilla tekemässä päätöshommia, niin olisin julkaissut pelin vain pc:llä ja kun sanon pc:llä, niin tarkoitan muuallakin kuin Windows Storessa. Peli olisi maksanut itsensä sata varmasti myös pelkästään pc:llä ajan mittaan, mikä on minun mielestäni parempi, kuin heittää koko tuotantoon tähän asti kulunut raha kankkulan kaivoon. Ainut syy tämän pelin peruuntumiseen voi olla se, että sitä ei saatu sellaisenaan pyörimään Xbox Onella siedettävästi. Taas yksi todiste siitä, että konsolit pidättelee pelien kehitystä. Mutta ei, ei voi julkaista peliä vain pc:llä. Kyllä on kummallinen asenne näillä firmoilla. Mieluummin kaikki takkiin, kuin yrittää ottaa mahdollisimman paljon takaisin ja niinkuin sanoin, niin vähintään ajan mittaan peli olisi maksanut itsensä takaisin pelkästään pc:llä. Steam kuitenkin paukutteli taas ennätyksiä heti alkajaisiksi tänä vuonna.

Toivottavasti Platinum Games ei ole menossa nurin. Heidän pitäisi lopettaa tämä diilien tekeminen Nintendon ja Microsoftin kaltaisten firmojen kanssa. Katsokaa mitä Bayonetta 2:lle kävi. Peli on yksi parhaita pelejä koskaan ja se on panttivankina konsolilla jota juuri kukaan ei omista. Jos peli olisi multiplatteri se olisi varmaan kilistellyt kassaan enemmän kolikoita, kun mitä Nintendolta heru. Platinum Gamesin pitäisi nyt seuraavaksi yrittää etsiä rahoitusta seuraavaa projektiaan varten muualta kuin kisan häviäviltä konsolivalmistajilta. Itse Sony vaikka olisi parempi vaihtoehto, eri asia onko Sonylla varaa rahoittaa peliä. En tiedä mitenkä Sonylla oli sormensa pelissä Nier: Automatan kanssa, koska peli kuitenkin tulee myöhemmin pc:lle. No ainakin sillä on paremmat mahkut menestyä kuin Bayonetta 2:lla tai Scaleboundilla koskaan.