Half-Life-sarjan käsikirjoittaja jätti Valven taakseen / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Half-Life-sarjan käsikirjoittaja jätti Valven taakseen

9.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Valvella aina vuodesta 1997 asti vaikuttanut käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija Marc Laidlaw on jättänyt taakseen nimekkään seattlelaispelitalon. Laidlaw'n lähdöstä kuultiin ensimmäistä kertaa mieheen sähköpostilla yhteydessä olleelta Reddit-käyttäjältä, minkä jälkeen hän vahvisti lähtönsä myös suoraan vielä esimerkiksi PC Gamer -lehdelle ja Eurogamer-sivustolle.

Laidlaw on ollut siinä mielessä merkittävä vaikuttaja pelialalla, että hän toimi sekä alkuperäisen Half-Lifen että myös Half-Life 2:n käsikirjoittajana. Hän johti myös Half-Life 2:sta teetettyjen episodien kynäilyprosessia ja auttoi ylipäätänsä muutenkin pelisarjan suunnittelussa.

Laidlaw on kertonut jättäneensä Valven taakseen henkilökohtaisista syistä. Yhdeksi näistä Laidlaw on kuvaillut oman ikänsä, joka on alkanut ajaa miestä pois pelinkehitykseen kuuluvasta kaaoksesta ja rohkaissut sen sijaan palaamaan hänen omissa käsissään olevien kirjoitusprojektien pariin. Pelien ohella Laidlaw on aiemmin työstänyt muun muassa tiesteiskirjallisuutta.

Half-Life-sarjan tulevaisuuteen liittyen Laidlaw on todennut, ettei hän tiedä, mitä Valve on vielä aikeissa tehdä sarjan kanssa. Mitä ikinä yhtiö kuitenkaan puuhaileekaan, ei se ole enää Laidlaw'n käsissä.

Lähde: Reddit, Eurogamer, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Vaikuttaa siltä että tämä alkaa olla viimeisiä nauloja pelisarjan arkkuun. Kyrsii aivan helkkaristi kun jää kesken.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Angel of Death

Vaikuttaa siltä että tämä alkaa olla viimeisiä nauloja pelisarjan arkkuun. Kyrsii aivan helkkaristi kun jää kesken.

Sanos muuta.... ei kyllä olisi uskonut että yksi historian suosituimmista ja arvostetuimmista pelisarjoista jätetään tylysti kesken, vaikka vielä jokin pieni toivon kipinä elää että tämä vielä DNF:n tavoin saadaan jollain ihmeen ilveellä vielä joskus valmiiksi (ja toivottavasti huomattavasti paremmalla menestyksellä) etenkin kun ilmeisesti Source 2-moottorikin on kehityksessä. Onhan se myös mahdollista että Half-Life 3:n käsikirjoitus on lyöty lukkoon jo aikapäiviä sitten ja ihmetyttääkin että onko kyseinen äijä vain istunut perseellään kaikki nämä vuodet Valvella Episode 2:n jälkeen, mutta kyllä se vain yhä enemmän näyttää siltä,, että Valvella loppui kiinnostus jo kauan sitten kun huomattiin että rahaa pystytään tahkomaan huomattavasti vähemmällä vaivalla kuin tripla-A pelejä kehittämällä.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Eiköhän tälle kerrottu, ettei Half Life 3:a tulla tekemään. Ainakaan lähiaikoina. Ei sitten jaksanut kykkiä Valven leivissä, kun ei pääse suorittamaan haluamaansa projektia.