Gran Turismo 6 jättää nettiajelun taakseen ensi vuonna / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Gran Turismo 6 jättää nettiajelun taakseen ensi vuonna

28.12.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Sony on vahvistanut jälleen yhden verkkopalvelimensa ensi vuonna menettävän PlayStation 3 -pelin. Yhdessä Killzone 2:n ja 3:n sekä WipEout HD:n kanssa verkkoelämänsä on lopettamassa vielä ainakin myös Gran Turismo 6, jonka serverit ajetaan nekin alas 28. maaliskuuta.

Yhdessä pelin moninpeliominaisuuksien kanssa Gran Turismo 6 menettää mobiililaitteilla käytössä olleen Track Path Editorin. Ladattavan sisällön myynnin Sony ja Polyphony Digital lopettavat jo 31. tammikuuta.

Gran Turismo 6 ehti olla viimeisin Gran Turismo -peli ennen tänä vuonna PlayStation 4:lle saapunutta Gran Turismo Sportia. Julkaisunsa Gran Turismo 6 sai vuonna 2013.

Lähde: Gran Turismo (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PM kuva
PM

SONY ei halua maksaa niistä palvelimista, joilla pelattavia pelejä kukaan ei enää osta. Tämä on loogista, mutta samalla aika surullista. Itseäni hirvittää eniten se, että milloin suljetaan itseäni oikeasti kiinnostavien 1st ja 2d party -pelien - esim. Bloodbornen ja Horizon Zero Dawnin palvelimet?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Onhan se tosiaan täysin ymmärrettävää että turhaan siellä tyhjiä servereitä pyöritetään....

Sikäli kuitenkin mielenkiintoista että Microsoftin puolella lähestulkoon kaikki 1st party pelien moninpelit 10-11 vuoden takaa ( Halo 3, Gears of War, Forza 2) toimivat vielä tänäkin päivänä ja siitäkin huolimatta että Halo 3 julkaistiin uudestaan Xbox Onelle MCC:n mukana ja Gears sai oman remake versionsa.

Pelaajia noissa tuskin kuitenkaan enää paljonkaan on (achievement huoraajia lukuunottamatta) joten näinköhän Microsoftilla yksinkertaisesti vain on jokin kustannustehokas ratkaisu pitää palvelimia yllä...

Mutta eipä siinä, GT6 kun ei onneksi online tropheja ole niin eipä tuosta tarvitse kummemmin välittää :D KZ2:n ja 3:n trophy ovat nyt tässä työn alla ja nyt kun noita tuli ensi kertaa kokeiltua, niin ymmärrän kyllä miksi Killzonen moninpelillä oli aikoinaan oma fanikuntansa (vaikka se KZ2n ohjaus on edelleen surkea, sanoivatpa fanit siihen mitä tahansa)