Fortniten kiistelty Battle Royale -pelitila sai menestyksekkään alun / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Fortniten kiistelty Battle Royale -pelitila sai menestyksekkään alun

28.09.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Epic Gamesin Fortnite-räiskintäpelin uusi Battle Royale -pelitila on osoittautunut varsin suosituksi.

Toissa päivänä julkaistu Fortnite Battle Royale kerrytti pelin Twitter-tilin mukaan ensimmäisenä päivänään jo miljoona pelaajaa kokeilemaan uutta pelimuotoa. Kynnys kokeilemiseen on toki alhainen, sillä suositun PlayerUnknown's Battlegroundsin innoittama pelimuoto julkaistiin Xbox Onelle, PS4:lle ja pc:lle ilmaiseksi.

Fortnite Battle Royale herätti ennen julkaisuaan närää Epic Gamesin ja PlayerUnknown's Battlegrounds -kehittäjä Blueholen välillä. Epicin kehittämää Unreal Engine -pelimoottoria hyödyntävä Bluehole syytti Epiciä ideansa kopioimisesta ja kertoi harkitsevansa jatkotoimia asian tiimoilta. Kohu ei kuitenkaan näytä ainakaan heikentäneen Fortnite Battle Royalen menestystä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ja Blueholehan keksi battle royalen ihan itse? Vai miten se nyt menikään...?

No rehellisyyden nimissä Blueholen kritiikki taitaa tulla pääasiassa siitä, että näiden vastaavien pelitilojen kehittäjät ovat suoraan viitanneet PUBG:iin, mutta tokkopa jonkin pelin kuvaileminen jonkun toisen kaltaiseksi vielä siltikään täyttää mitään tekijänoikeusrikkeen rajaa. Ei tässä kuitenkaan selvästikään olla pelien rajaa sen kummemmin hämärtämässä, eli kuluttaja ei kyllä millään ilveellä voi erehtyä luulemaan Fortniteä PUBG:iksi

Käyttäjän JULMA3RSKI kuva
JULMA3RSKI

Mukavan sulavaa menos verrattuna PUBG.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Saavat blueballssien puntit tutista, kun oikeasti saavat kunnon kilpailijan, jonka peli ei ole glitchinen ja serverit toimii.
Alkaa jo kyllästyttää PUBG:in paskaisuus, korjatkaa pelinne, ennenkun tungette mikromaksuja sisään.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Hyvä peli! Ólen pelannut Fortnite battle royalea pc;llä ja ps4 slimillä.
Pc;llä saa 60 framet ihan hyvillä asetuksilla ja peli tuntuu todella sujuvalta verrattuna pubg;hen.
Yllättävää kyllä, niin tämä toimii myös erittäin sulavasti myös pleikkarilla. Ei ollut mitään tökkimisiä vaan hyvin toimii ja koska pelissä on värikäs grafiikka, niin näyttää molemmissa hienoilta.

Pleikkarilla kuolin tosin tyyliin aina pari minuuttia maahan laskeutumisesta, kun en osaa ohjaimella ampua ja liikkua kunnolla. Kerran pääsin isoinpaan ympyrään, mutta sain turpaani kun en osu. Liian huono auto-aim. Sais olla kuvaruudun kokoinen auto-aim.

Pc;llä ei tietenkään autoaimia ole, eikä tarvii, kun on hiiri ja näppis. Hyvin osuu vihollisiin ja tuntuu että täytäys toimii niinkuin pitääkin. Plussaa myös, että voi pistää kaikki rakennukset paskaks.

Tässä voi myös rakennella niin kuin rustissakin, joten niitä rakennuspalikoita voi ja kannattaakin käyttää hyödyksi tiukoissa tilanteissa, tai jos haluaa hieman suojaa itelleen. Kaikilla aseilla tosin voi pistää ne paskaks, mutta räjähteet on paras siihen hommaan. Suosittelenkin, että kannattaa ottaa vähintään yhtä räjähde tyyppiä mukaan, joko kranaatteja, kranaatinheitin tai raketinheitin. Niillä hyvä pistää rakennukset tohjoksi.

Esimerkiksi jos näkee jonkun rakennuksen lähettyvillä paljon asedroppeja, niin sitä voi alkaa epäileen, että siellä on sisällä kämpperi haulikon kanssa, niin granuja sinne varmuuden vuoksi, niin eipähän kukaan yllätä sit. xD

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Heppulinen

Saavat blueballssien puntit tutista, kun oikeasti saavat kunnon kilpailijan, jonka peli ei ole glitchinen ja serverit toimii.
Alkaa jo kyllästyttää PUBG:in paskaisuus, korjatkaa pelinne, ennenkun tungette mikromaksuja sisään.

Ei PUBGissa ole tietääkseeni mitään mikromaksuja, muuta kuin ne gamescomin aikaiset muutamat paketit joita ei tosiaan enää ole. Ja yli 300h pubgia takana jona aikana serverit kaatuneet kolmesti kesken pelin. Itse olen ainakin tyytyväinen jatkuvaan pelin tukemiseen ja päivittämiseen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin joo tätä pitäisi kokeilla jahka kerkiää.