Five Nights at Freddy’s 6 on kuollut ja kuopattu – virallisesti peliä ei koskaan edes julkistettu / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Five Nights at Freddy’s 6 on kuollut ja kuopattu – virallisesti peliä ei koskaan edes julkistettu

3.07.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3

Scott Cawthon on paljastanut lopettaneensa huippusuositun kauhupelisarjansa Five Nights at Freddy’s kuudennen osan tuotannon.

Virallisesti Cawthon ei ollut tosin edes julkistanut kuudennen osan olevan kehitteillä, vaikka onkin vihjaillut viimeisen kuukauden ajan työskennelleen uuden pelin parissa. Nyt hän on paljastanut pelin olleen Five Nights at Freddy’s 6, mutta että pelin kehitys on pistetty toistaiseksi jäihin.

- Pakotettuani itseni työskentelemään tämän parissa joka päivä, tajusin jotain – en vain halua kehittää tätä. Jokaisen [Five Nights at Freddy’s -]pelin julkaisun jälkeen, pelaajien odotukset ovat nousseet aiempaa suuremmiksi seuraavaa peliä kohtaan, ja oikeutetusti. Jokaisen pelin PITÄISI olla parempi kuin edeltäjänsä! Mutta tuo paine on kasaantunut, ja pelkään laiminlyöneeni muita asioita elämässäni yrittäessäni pysyä kerääntyneiden odotusten tasolla. Joten tuumattuani asiaa pitkään; Olen päättänyt lopettaa sen parissa työskentelyn. En aio julkaista pelistä enää yhtään mitään, ja olen pyytänyt mukana olleita ihmisiä myös olematta kertomatta mitään. Siitä ei vain enää puhuta, Cawthon kirjoittaa blogiviestissään.

Cawthon kuitenkin rauhoittelee heti perään, ettei päätös tarkoita sitä, että hän luopuisi pelien tai edes FNaF-sarjan kehityksestä kokonaan. Hän haluaa kuitenkin löytää jälleen pelikehityksen ilot ja tehdä pelin, joka on hauska ja suunnattu faneille. Hän jopa vitsailee, että hän voisi yrittää tehdä jotain Pizza Tycoon -tapaista peliä.

Five Nights at Freddy’s -universumi voi tuoreimmasta päätöksestä huolimatta kuitenkin hyvin. Pelisarjasta on kehitteillä kauhuelokuva, minkä lisäksi lupailtu VR-versio pelistä on edelleen kehitteillä. Cawthon on aikeissa myös kirjoittaa kolmannen Five Nights at Freddy’s -kirjan.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2014 julkaistulla Five Nights at Freddy’s -pelillä, minkä jälkeen se on kerännyt vankan fanilauman striimaajien ja muiden Let’s Play -videoiden saattelemana. Pelit ovat pelattavissa pc:llä ja mobiilialustoilla.

Lähde: Steam

Päivitetty 21:38: Uutisessa mainittiin virheellisesti Cawthonin kirjoittavan tulevaisuudessa toisen kirjan, vaikka kyseessä oli nimenomaan kolmas kirja. Pahoittelemme käännösvirhettä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari
Lainaus

Cawthon on aikeissa myös kirjoittaa toisen Five Nights at Freddy’s -kirjan.

Toinen kirja on jo ulkona joten nopeaa toimintaa. Alkuperäinen teksti mainitsee että jatkoa 2. kirjalle on jossain muodossa tulossa.
Sinänsä peruutuksen ymmärtää sillä jokainen peli on koko ajan kehittänyt pelimekaniikkoja ja koko ajan uudistunut. Viimeisin osa sisälsi jo niin paljon uusia ominaisuuksia että konseptin uudelleen ajattelu on uskottavasti todella työlästä. Uskoisin silti että sarjan fanit tyytyisivät jopa episodimaiseen julkaisutahtiin ja fanitkanta pysyy kohan materiaalia saadaan ulos kohtuullisin väliajoin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei hyvänen aika. Tyyppi itse tekee jonkin julistuksen aiheesta, josta ei halua että puhutaan. Aiheesta, josta ei ole myöskään muutenkaan aiemmin puhuttu. Nostaa siis sen esille ja samalla jauhaa, ettei siitä enää saa puhua. Loogista.

Käyttäjän Joonas Pikkarainen kuva
Joonas Pikkarainen
Lainaus käyttäjältä Joku Sankari

LainausCawthon on aikeissa myös kirjoittaa toisen Five Nights at Freddy’s -kirjan.Toinen kirja on jo ulkona joten nopeaa toimintaa. Alkuperäinen teksti mainitsee että jatkoa 2. kirjalle on jossain muodossa tulossa.

Olette aivan oikeassa. Kämmäsin yksinkertaisesti käännöksen kanssa ja uutista korjattu oikeaan muotoon. Kiitokset bongauksesta!