Ensimmäinen persoona, kustomoitava päähenkilö, ajoneuvot ja merkitykselliset valinnat – Cyberpunk 2077:sta tihkui runsaasti lisää infoa / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Ensimmäinen persoona, kustomoitava päähenkilö, ajoneuvot ja merkitykselliset valinnat – Cyberpunk 2077:sta tihkui runsaasti lisää infoa

13.06.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
24

CD Projekt Red esitteli E3 2018:ssa viimein pelinsisäisellä moottorilla tehtyä pelikuvaa odotetusta Cyberpunk 2077:sta, josta paljastui myös runsaasti lisää infoa medioille esitellyssä demossa.

Ensinnäkin tekijät varmistivat kyseessä olevan ensimmäisestä persoonasta kuvattu peli, toisin kuin studion aiemmat kolmannen persoonan Witcher-pelit. Edustajat kuitenkin painottivat, ettei kyseessä ole räiskintäpeli, vaan ensimmäisestä persoonasta kuvattu roolipeli räiskintäelementeillä.

Ensimmäisen persoonan kuvakulman taustalla ovat studion Kyle Rowleyn mukaan studion luoma yksityiskohtainen ja tunnelmallinen maailma, johon pääsee paremmin käsiksi suoraan silmistä kuvatusta näkymästä. Yksittäisiä esineitä pystyykin tutkimaan erillisessä katselutilassa, joka paljastaa lisää infoa tavarasta ja maailmasta.

Valmiin päähenkilön sijaan pelaajat pääsevät myös luomaan kokonaan oman hahmon. Päähenkilöä kutsutaan V:ksi, mutta hänen sukupuolen, taustan, hahmoluokan, kyvyt ja statsit pystyy määrittelemään itse. Jälkimmäiset on lainattu alkuperäisestä Cyberpunk 2020 -roolipelistä, kun taas eri hahmoluokkiin ajaudutaan pelin edetessä valinnoistaan riippuen. Muokattavuudestaan huolimatta päähenkilö on ääninäytelty.

Omilla valinnoillaan on muutenkin väliä tarinankerronnan ja dialogien suhteen, ja ne vaikuttavat sekä yksittäisiin hetkiin että maailman tilanteeseen yleisesti. Valinnat määrittelevät myös vaihtoehtoiset etenemisreitit, sillä pelaaja voi puhumisen ja räiskimisen lisäksi hakkeroida tai nikkaroida tiensä eteenpäin. Patikoinnin ohella pelissä päästään myös ajoneuvojen rattiin ja niiden kyydissä voi myös ampua, jolloin kulkuneuvot kulkevat automaattiohjauksella.

Taisteluissa pelaaja näkee käyttöliittymänsä kautta vihollisten nimet, elinvoiman. tason sekä tekemänsä vahingon. Demossa esiteltiin myös joitain saatavia kykyjä, joihin lukeutui muun muassa ajan pysäyttäminen, miekkakädet ja seinillä juoksentelu.

Hahmolla on lisäksi kasvava katu-uskottavuus, jolla avataan uusia alueita ja vaihtoehtoja käytettäväksi. Tätä määrittelevät niin tehtävistä saatava kokemus kuin päällä olevat vaatteet. Kerättyjä vaatekappaleita, aseita ja muita varusteita voi puolestaan säilöä omiin asuntoihin, joita on pelissä useita erilaisia.

Cyberpunk 2077:lla ei ole annettu vielä julkaisupäivää ja alla olevaan traileriin piilotetussa viestissä studio toteaa, etteivät he aio hätäillä kehityksen suhteen.

Lähde: IGN, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ensimmäinen persoona on kyllä ihan saatananmoinen bummer, toivottavasti se on edes tehty hyvin, eikä vain niin, että pelaaja käytännössä liikuttaa kameraa. Mikä idea on edes hahmonluonnissa ja ulkonäön muokkauksessa jos et edes sitten koskaan näe sitä? Ja kuitenkin immersio sitten rikotaan kolmannen persoonan ajelulla? Oe voe... No, mutta silti ehdottomasti yksi odotetuimmista peleistä heti Resident Evil 2 remaken ja The Last Us Part II:sen jälkeen.

Sitten vielä lopuksi pitää itkeä siitä, että näin 2018 ei voida näyttää peliä kaikille vaan pitää jotain ovien takana säätöä harrastaa median kanssa. Tämä joku diili kuolevan mainstream pelimedian kanssa?

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Vaikuttaa ihan lupaavalta. En ole kovin innostunut ajatuksesta, että taisteluissa tehdyt vahingot näkyvät Destinyn tapaan hyppivinä numeroina, mutta luotan siihen että tuon saa otettua pois päältä.

Sen verran pitkään tätä yksinpeliä on kuitenkin työstetty, että odotan sen olevan teknisesti edelläkävijä monessa mielessä.

Ehkä hieman alkanut odotus laskemaan tämän pelin suhteen. Saa nyt nähdä sitten kuinka paljon tässä toimintaa lopulta on ja miten tarina tempaisee mukaansa.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus snaketus

Ensimmäinen persoona on kyllä ihan saatananmoinen bummer, toivottavasti se on edes tehty hyvin, eikä vain niin, että pelaaja käytännössä liikuttaa kameraa. Mikä idea on edes hahmonluonnissa ja ulkonäön muokkauksessa jos et edes sitten koskaan näe sitä? Ja kuitenkin immersio sitten rikotaan kolmannen persoonan ajelulla? Oe voe... No, mutta silti ehdottomasti yksi odotetuimmista peleistä heti Resident Evil 2 remaken ja The Last Us Part II:sen jälkeen.

Tuli kieltämättä tuo first person aika yllärinä. Toisaalta, enpä tiedä miksi 3rd personiakaan odotin. Ehkä The Witcher 3:n takia? Mutta eihän tämä The Witcher kuitenkaan ole, joten ei kai sinänsä ihme, että peli tulee olemaan erilainen.

Kyllä tätä mielenkiinnolla tulee odoteltua, mutta on kyllä silti vaikea kuvitella mitä sieltä lopulta tulee. Jos oman mielikuvituksen päästää valloileen, niin silloin tulee 100% varmuudella pettymys. Toisaalta, kun ilmestymispäivää ei ole sanottu niin oikeastaan en jaksa peliä edes sen kummemmin ajatella. Katsellaan sitten uudelleen kun saadaan jotain konkreettista sen suhteen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ensimmäinen persoona romahdutti odotuksiani aika valtavasti, mutta silti yksi eniten odottamistani nimikkeistä. Oman hahmon luonnilta tämää vetää maton alta, muutenkin esimerkiksi Mass Effectien kuvakulma on sopinut itselleni Preyn tai Deus Exän kuvakulmaa paremmin vaikka jälkimmäistenkin parissa olen hyvin viihtynyt. Toivottavasti tuo soolonäkymä on hyvin tehty.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Ensimmäisestä persoonasta on huhuiltu pitkän aikaa, joten tavallaan olin jo varautunut tähän. Jos ei luotto CD Projektiin Rediin olisi niin suuri, niin saattaisin jopa hieman huolestua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joo, jotenkin sitä oletti että se olisi ollut third person mutta hyviä pelejä on tehty molemmilla perspektiiveillä, joten ei tuo nyt mitenkään huoleta.

Jos pitäisi valita vain yksi kuvakulma, jota jatkossa jokainen peli käyttäisi, niin valitsisin kuitenkin varmasti juurikin first personin. Onneksi tuollaista valintaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä molemmissa on puolensa ja vaihtelu virkistää.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Tässä vielä videomuodossa: https://www.youtube.com/watch?v=i1Zym3v8tL4

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Iso pettymys. Mikä virka hahmon luonnilla tai mahd. kustomoinnilla on, kun sitä hahmoa ei edes näe?

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Traileri on super hyper geneerinen.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus SuperNiiku

Iso pettymys. Mikä virka hahmon luonnilla tai mahd. kustomoinnilla on, kun sitä hahmoa ei edes näe?

Ehkä kamerakulma vaihtuu perinteisen kuvakulman dialogikohtaukseksi hahmon puhuessa npc:iden kanssa, kuten Kingdom Come: Deliverancessa, joka on muilta osin first person? Plus tietysti cut scenet.