Ei mikään tavanomainen matopeli – Snake Pass luikertelee pian konsoleille ja pc:lle / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Ei mikään tavanomainen matopeli – Snake Pass luikertelee pian konsoleille ja pc:lle

16.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Vuoden 2017 alkupuoliskosta on muodostumassa mielenkiintoista aikaa 3D-tasoloikkapelien ystäville. Jo tovin aikaa tiedossa on ollut, että hyvin Banjo-Kazooie-henkinen Yooka-Laylee saapuu konsoleille sekä pc:lle huhtikuussa, ja nyt viimeisimpänä brittiläisen Sumo Digitalin kehittämä Snake Pass on päivätty maaliskuun 29. päivälle.

Siinä missä Yooka-Laylee lähestyy loikintaa hieman toiminnallisemmasta näkökulmasta, on Snake Pass hieman pulmailuun nojaava pelikokemus. Varsin vahvasti tämä tulee esiin jo aivan pelin peruspelattavuudesta, joka perustuu notkean käärmeen liikuttamiseen läpi erilaisten fysiikkavetoista luikertelua vaativien esteiden. Pelattavaa pelissä piisaa 15 kentän verran ja maistaisia niitä saa oheisesta trailerista.

Snake Pass saadaan samanaikaisesti niin Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin Windows-koneillekin. Sumo Digitalin aiempia pelejä ovat olleet muun muassa teokset Sonic & All-Stars Racing ja LittleBigPlanet 3. Parhaillaan studion on ollut määrä työstää myös Dead Island 2:ta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Tämä on mennyt totaalisesti tutkan alta, vaikka näytti vallan mainiolta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vähän epäilyttää että kuinka paljon ohjaus tuottaa turhautumista mutta jos se on yhtä sulavaa kuin video antaa ymmärtää niin kiinnostaa kyllä ehdottomasti!

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kerrankin tasohyppely- (tai tässä tapauksessa luikertelu) peli, jossa käärmeet eivät ole vain esteitä tai vihollisia. Tulee mieleen se ranskalainen animaatioleffa, jonka traileriin törmäsin sattumalta youtubessa. Leffan päähenkilönä toimivat kobra ja skorpioni ja sen leffan nimi oli... Sahara, ainakin Wikipedian mukaan. Julkaistu tänä vuonna, tulee tuskin saamaan enkkujulkaisua (oletan).

Sekä animaatioleffoissa että tasohyppelyissä on aina ne tietyt eläinlajit, joille annetaan jatkuvasti pahisrooleja tai muuten vaan epäimartelevia piirteitä (esim. vastenmielinen sivuhahmo). Possut, rotat, monet hyönteiset (paitsi muurahaiset) ja varsinkin käärmeet kuvataan usein niin negatiivisessa valossa. Ja sitten sellaiset eläimet kuten kissat, koirat ja ketut (ylipäätänsä kaikki söpöt ja pörröiset nisäkkäät) ovat hyviksiä ja sankareita, kun taas pahikset koostuu juurikin matelijoista ja ötököistä. Ja siitä on tullut niin standardi-huttua, ettei sitä välttämättä ees hoksaa, ennen kuin joku uskaltaa rikkoa kaavaa.

Onkin siihen nähden virkistävää nähdä käärmeita ihan päähenkilöinä... muutenkin kuin matopeleissä.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Ja tietty David Wisen soundeja päästään kuulemaan pian myös toisessakin 3D-tasoloikassa, eli herrahan säveltää myös raitoja Yooka-Laylee -peliin.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Ja äänimaailmaahan on ollut luomassa David Wise, joka vastasi esim. Donkey Kong Country: Tropical Freezen soundtrackista. Switch-keskustelua seuranneet saattoivat huomata linkittämäni videon, jossa tätä pelailtiin eri alustoilla, kuten Nintendo Switchillä. Tämä lienee ensimmäinen UUSI third-party -peli, joka julkaistaan Switchille samana päivänä kuin muillekin alustoille.

Käyttäjän Wilbur kuva
Wilbur

Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Ilmestyy myös omalle tulevalle lasten konsolille.