EA: FIFA ja Madden saattavat siirtyä tulevaisuudessa vuosittaisjulkaisusta tilauspohjaiseksi palveluksi / Uutiset / www.pelaajalehti.com

EA: FIFA ja Madden saattavat siirtyä tulevaisuudessa vuosittaisjulkaisusta tilauspohjaiseksi palveluksi

10.11.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6

Electronic Arts on vihjaillut yhtiön muuttavan mahdollisesti FIFA- ja Madden-pelien julkaisumallin kuukausimaksulliseksi palveluksi, joskaan muutosta ei kannata odottaa vielä hetkeen.

– Lyhyt vastaus on kyllä, mutta ennen sitä pitää tapahtua muutamia asioita. Teemme joka vuosi FIFA- ja Madden-pelejä varten paljon työtä, ja uusiin versioihin tuodaan paljon uutta koodia, EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson antaa vastaukseksi pelisarjojen mahdollisesta muuttumisesta palveluiksi.

– On olemassa maailma, jossa on yhä helpompaa liikuttaa koodia ympäriinsä – maailma, jossa meidän ei välttämättä tarvitse tehdä vuosittain ilmestyviä julkaisuja. Näemme nuo pelit enemminkin jokapäiväisenä live-palveluna, Wilson jatkaa.

Wilsonin mukaan EA:lla voikin koittaa aika, jolloin FIFA- ja Madden-pelisarjan kaltaisia julkaisuja ei enää tuodakaan markkinoille joka vuosi, vaan sen sijaan pelit nojautuisivat näiden jatkuvaan päivitykseen ja kuukausimaksuihin.

Vastaava käytäntö EA:lla on sekä mobiilipelien kanssa että Korean ja Kiinan markkinoilla, joissa EA:n peleihin julkaistaan noin neljän vuoden välein isompi sisältöpäivitys sekä jatkuvilla pienemmillä päivityksillä.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En näin kyseisiä pelisarjoja pelaamattomana ainakaan näe tätä automaattisesti huonona asiana.

Se huoli tosin nousee ensin esiin, että mitä jos - kuten Windows 10:ssä - ei halua jotain muutosta tai päivitystä, niin siitä ei voi kieltäytyä vaan se pakotetaan.

Nykyisessä tavassa kun voi pysyä siinä sarjan aiemmassa versiossa jos muutokset ei miellytä.

Ottaisinko sitten saman johonkin itse pelaamani peliin? Hitmanissa se todistettavasti toimi vaikka itse ostin senkin fyysisenä mutta minä nyt olen muutenkin ihan kaikkea digiä vastaan. Jos en olisi, niin sanoisin että kyllä se malli ainakin Hitmanissa toimi ja eihän tuo lopulta ole kuin isompi versio DLC:stä.

Lopulta se jääneekin kiinni lähinnä siitä, mitä homma kustantaa palveluna ja mitä se käytännössä tarkoittaa, eli voiko esim. pysyä jossain vanhassa versiossa vai ei. Henkilökohtaisena seikkana vielä se, että iskeekö digi vai onko siellä samanlainen "jäärä" kuin minäkin, joka on soihdut ja talikot pystyssä kaikkea (peleihin liittyvää) digiä vastaan niin kauan kuin mahdollista.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Itse en näe tätä huonona juttuna. Välillä ärsyttää maksaa joka vuosi yli 60 euroa pelistä, johon tulee vähän muutoksia, mutta kun Fifa ja NHL on aina ostettava.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Miksi myydä pelaajille sama peli joka vuosi, jos sen voisi vuokrata heille joka kuukausi.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Olen odottanut, että näin tulisi käymään, ja hyvä niin. NHL:lle myöskin vois miettiä samaa.
Voisi olla näitä aktiivisesti pelaaville edullisempaakin. Myöskin kynnys niille, jotka pelais sen viikon, niin kynnys olisi hommata uusin versio varsin pieni, eikä tartte hommata vähälle käytölle vanhaa peliä.

Käyttäjän Bleach90 kuva
Bleach90

Ajatuksen tasolla tuo saattaa kuullostaa ihan hyvältä. En kuitenkaan itse lähtisi tukemaan mitään vuokra Fifaa. Nykyään voi muutenkin ostaa vaikka joka toisen tai kolmannen Fifan, jollei uusin peli tarjoa suurempia uudistuksia. Tietysti jos pelkästään netissä haluaa noita pelata niin uusin versio on yleensä paras, kun langoilla on eniten porukkaa.

Sellainen malli voisi olla ihan hyvä, että peli pysyy samana 2-vuotta jolloin toisen kauden kokoonpanot/stadionit/pelaajien ulkonäkö päivittyisi, sanotaan että korkeintaan 20€ hintaan. Tällöin kehittäjille jäisi enemmän aikaa hioa uutta pelimoottoria ja suurempia uudistuksia seuraavaan osaan.

En kuitenkaan näe että tämä toimisi esimerkiksi NHL:n kohdalla kun peli on muutenkin aivan onneton. Ja silti EA lypsää samasta pelistä joka vuosi täyden hinnan. Änäri vaatisi todella suuria uudistuksia että minä moisen enää ostaisin. Fifaa sentään päivitetään aktiivisesti ja pelistä välittyy sellainen kuva, että kehittäjät ylipäänsä välittävät pelistään. Eikä raha voi olla ainoa syy, sillä NHL on polkenut paikallaan jo usean vuoden ajan. Kilpailun puute on tämänkin varmaan aiheuttanut.

Käyttäjän PlayStationPlayer kuva
PlayStationPlayer

Moni voi ajatella tätä hyvänä asiana mutta EA tuntien tästä ei seuraa mitään hyvää. EA näkee peliin vähemmän vaivaa ja jos enemmän niin se näkyy kyllä pelaajan lompakossa. Ylempänä mainittiin että ei niitä pelejä ole pakko joka vuosi ostaa ja itse ostan halvalla NHL pelin ja odotan ainakin 3 vuotta ja ostan sitten uudemman jos silloinkaan.