Dear Esther- ja Everybody's Gone to the Rapture -kehittäjä sammuttaa valonsa väliaikaisesti / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Dear Esther- ja Everybody's Gone to the Rapture -kehittäjä sammuttaa valonsa väliaikaisesti

25.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Brittikehittäjä The Chinese Room on lopettamassa väliaikaisesti toimintansa studiona. Sen kotisivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa perustajajäsen Dan Pinchbeck on kertonut firman irtisanoneen kehittäjänsä kesällä sen virtuaalitodellisuuspeli So Let Us Meltin lähestyttyä valmistumistaan.

Päätös tapahtui Pinchbeckin koettua omien sanojensa mukaan terveyskeskeisen säikähdyksen, joka sai studion johdon toteamaan tauon olevan paikallaan. Studion pyörittämiseen liittyvät talous- ja kehityspaineet sekä terveysongelmat eivät tuntuneet yksinkertaisesti enää ylläpidettävissä olevilta asioilta ja näin ollen sen tulevaisuutta täytyi myös vielä miettiä.

Irtisanottuja työntekijöitä The Chinese Roomin väki kertoo auttaneen uusien töiden haussa.

Taukonsa aikana Pinchbeck haluaa erityisesti löytää ratkaisun sille, miten hän kumppaneineen voisi pystyä parhaiten keskittymään luovaan työskentelyyn hallinnointitoimien sijaan. Konkreettista työtäkin on samalla kuitenkin syntymässä, sillä pienellä porukalla tekijöiden on määrä valmistella sen uutta aiemmin Total Dark -nimellä tunnetua The 13th Interior -peliä kokonaista tiimiä varten ja luoda prototyyppiä toiselle Little Orpheus -nimiselle projektilleen. The Chinese Roomin tuotteet pysyvät luonnollisesti myös myynnissä.

The Chinese Roomin tunnetuimmat pelit ovat tähän mennessä olleet Everybody's Gone to the Rapture, Dear Esther ja Amnesia: A Machine for Pigs. Alkunsa se sai Half-Life 2- ja Doom 3 -modien tekijänä.

Lähde: The Chinese Room 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.