Britannian rosklehdistö syyttää Call of Duty -pelejä itsemurhista / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Britannian rosklehdistö syyttää Call of Duty -pelejä itsemurhista

29.05.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
16

Englantilainen kuolemansyyntutkija on omien sanojensa mukaan huolissaan Call of Dutyn vaikutuksista nuoriin. Hänen mukaansa monet itsemurhan tehneet nuoret ovat pelanneet Call of Duty -pelejä, ja hän haluaa tutkia onko COD-pelisarjan ja nuorten traagisten kuolemien välillä jonkinlainen yhteys.

Uutisointien mukaan ainakin neljä kuolemantapausta on jollakin tavoin linkitetty Call of Duty -peleihin.

Kuolemansyyntutkijan mukaan hän epäilee COD-pelien vaikuttaneen jollakin tavoin nuorten traagisiin kuolemiin. Hän kuitenkin myöntää, ettei hänellä ole väitteitään puoltavia todisteita.

Lähde: Huffingtonpost.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Rosklehdistö?

Mutta juu, paska puhetta.
Ja että oikein neljä tapausta! :O Ihmisiä, jotka tekee itsemurhia joka päivä on satoja...

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Rosklehdistö?

Mutta juu, paska puhetta.
Ja että oikein neljä tapausta! Ihmisiä, jotka tekee itsemurhia joka päivä on satoja...

Samaa mieltä ja miksi hän epäilee ainoastaan call of duty peli sarjaa? entäs kaikki muut sota pelit kuten esim battlefield ja counter strike peli sarjat

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aika paljon enemmän pitäisi olla itsareita jos codin pelaaminen aiheuttaa sitä. Sanoisin jopa että jos tuollainen vaikuttaa niin sitten vaikuttaa moni muukin asia ja kyseisten ihmisten pitäisi saada apua.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Miksei syyttävä sormi ikinä osoita vanhempia jotka ovat voineet niin fyysisesti kun hengisesti alistaa näitä lapsia kotona, koulukiusaajia jotka ottavat kaiken sadistisen hyödyn näiden lapsien kiusaamisesta tai yhteiskuntaa jossa kukaan ei puutu nuorten ongelmiin? Sitten kun nuoret masentuvat ja syrjäytyvät kaikesta sonnasta jota heidän päälle lapataan, johtaen itsemurhaan, ketä syytetään: vapaa-aikana pelattua moninpeliräiskintää, sitä ainoaa valopilkkua nuorten elämässä!

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Samat itsarin tehneet ovat kaikki todennäköisesti pelanneet myös angry birdsiä, ja kaikkia muitakin suosittuja pelejä, joten sieltä sitten vaan arpomaan että mikä farmiville sen itsemurhan loppujen lopuksi aiheutti. Vai oliskohan se syy kuitenkin ehkä jossain muualla...

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake
Lainaus käyttäjältä Brutal1ty

Miksei syyttävä sormi ikinä osoita vanhempia jotka ovat voineet niin fyysisesti kun hengisesti alistaa näitä lapsia kotona

Olisi aika paksua lähtökohtaisesti alkaa syyttämään vanhempia, etenkin jos ei tiedä itsemurhan taustoista mitään.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

THIS JUST IN! EATING BREAD HAS CONNECTION TO TEENAGE SUICIDES!

Eikö sitä pitäisi miettiä toisinpäin, että jos sillä henkilöllä olisi muita ongelmia jonka jälkeen alkaa pelaamaan sitten COD yms. Hieman sama kun näistä mobiilipeleistä puhutaan valaista, niin kannattaisiko tutkia että miksi ne valaat tuhlaavat sitä rahaa niihin peleihin sen sijaan että tutkitaan kuinka paljon niitä valaita voidaan hyödyntää.

Eiköhän tämä asia ole käyty jo tuhanteen kertaan läpi, ei jaksa edes keskustella asiasta.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Itse veikkaisin syyksi teetä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Bloob

Itse veikkaisin syyksi teetä.

Teetä?
Sitten olisin tehnyt itsarin jo kauan sitten.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Olen myös kuullut itsemurhan tehneistä ihmisistä, jotka ovat joskus katsoneet kymmenen uutisia. Taidanpa siis syyttää näitä uutislähetyksiä. Tai banaaneja, varmasti joku itsemurhaaja on syönyt banaaneja. Mikään CoD itsemurhia aiheuta, mutta banaanit ja uutiset, ai jai!