Analyytikko: Nintendo Switch on vuoden viidenneksi myydyin tekninen tuote / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Analyytikko: Nintendo Switch on vuoden viidenneksi myydyin tekninen tuote

31.12.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
7

Nintendon alkuvuodesta julkaistu Nintendo Switch on analyytikkofirma GBH Insightsin mukaan vuoden viidenneksi parhaiten myynyt tekninen laite.

Yhtiön Daniel Ives arvioi konsolin myyvän vuoden 2017 aikana yli 15 miljoonaa kappaletta, mikä nostaa Switchin hänen mukaan vuoden viidenneksi myydyimmäksi tekniseksi tuotteeksi.

Listan kärjessä nähdään puolestaan jo useamman vuoden ajan ykkössijaa pitänyt iPhone, jota myytiin vuoden 2017 aikana 223 miljoonaa yksikköä. Samsung Galaxy 8 ja Note 8 pääsivät kakkossijalle 33 miljoonalla, Amazon Echo Dot 24 miljoonalla yksiköllä ja Apple Watch 20 miljoonalla yksiköllä.

Tosin Switch-konsoleita oli myyty joulukuun puoliväliin mennessä yli 10 miljoonaa kappaletta, joten Ivesin arviot ovat joko yläkanttiin tai joulumyynnit ovat olleet Nintendolle erityisen suotuisat. Kolmas vaihtoehto voi olla, että Ives puhuu tilikaudesta 2017, joka päättyy vasta maaliskuun lopussa.

Listauksessa käy myös hieman epäselväksi, mitkä laitteet on laskettu mukaan. Esimerkiksi PlayStation 4 -konsolia on myyty vuoden 2017 aikana arviolta noin 17 miljoonaa yksikköä, mikä tekisi siitä myydymmän teknisen tuotteen kuin Nintendo Switch. Switch on tosin muiden listalla olevien laitteiden kanssa kannettavissa oleva tuote.

Lähde: USA Today

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ei pidä kyllä millään paikaansa tuo lista ja varsinkin kun noitten mukaan switch on myyny 15 miljoonaa vaikka virallisesti on myyny 10 miljoonaa

https://www.polygon.com/2017/12/12/16766332/nintendo-switch-sales

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Nintendo on ainoa pienille lapsille sopiva konsoli. Ei ihmekään että kauppa käy.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus Audiovarmennus

Nintendo on ainoa pienille lapsille sopiva konsoli. Ei ihmekään että kauppa käy.

Aijaa? Hienosti on kummipoika pelannut PS4 Prolla.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Katsoin tuota uutista usa todaysta ja missään ei sanota että se olisi vain kannettavat laitteet eli joko uutisenkirjoittaja ei tiedä mistä puhuu taikka tämä on niin sanottu Nintendo biassia. Siltikin hyvä konsoli ja hyvä että menee hyvin.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen
Lainaus Audiovarmennus

Nintendo on ainoa pienille lapsille sopiva konsoli. Ei ihmekään että kauppa käy.

Ei ole totta. Xbox one ja ps4 on serkkujen lapsien käytössä kokoajan.

Käyttäjän PlayStationPlayer kuva
PlayStationPlayer
Lainaus Audiovarmennus

Nintendo on ainoa pienille lapsille sopiva konsoli. Ei ihmekään että kauppa käy.

Joo ei pidä paikkaansa. Itse olen pelannut pienestä lapsesta lähtien PlayStationilla ja olen myös muilla konsoleilla ja välillä myös tietokoneella pelaillut. Ei Switch ole vain lapsien konsoli pelaisin itsekin jos olisi ylimmääräistä rahaa käytössä ja tunnen monia aikuisiakin jotka omistaa ja pelaa Switchillä. Toki pelit on tyyliä Mario ja muut mutta ei Switchin tarvitse olla Call Of Dutya tai Battlefieldiä tai mitä ikinä pelaatkaan. Toivon että Nintendo jatkaa Switchin tiellä ja pitää sen myös käsikonsolina.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Mielenkiintoista että vain iPhone rankataan brändin eikä mallin mukaan.