Äkkikuolema tuli – uusi Puzzle Fighter lakkautetaan alle vuoden ikäisenä / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Äkkikuolema tuli – uusi Puzzle Fighter lakkautetaan alle vuoden ikäisenä

20.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Capcom on päättänyt lopettaa lyhyeen vasta marraskuussa julkaistun uuden Puzzle Fighter -pulmapelin elämän. Pelin palvelimet sulkeutuvat 31. heinäkuuta, minkä jälkeen sen pelaaminen ei ole enää mahdollista.

Latauskaupoista Puzzle Fighter vedetään jo heinäkuun 1. päivä, kun taas pelin sisäiset ostokset poistuvat jo ensi viikolla 23. huhtikuuta. Kaikille peliä vielä pelaaville jaetaan oletuksena myös 10 000 timanttia tuhlattavaksi, minkä lisäksi tulevat hahmot Regina, Dr. Wily ja Ada Wong annetaan kaikkien käytettäväksi ilmaiseksi. Pelin Classic-tapahtumasta on siitäkin tehty pelin loppuelämän ajaksi aktiivinen.

Mikäli Puzzle Fighterin musiikkiin on tykästänyt, voi sitä fiilistellä tästä päivästä alkaen suoratoistona Soundcloudin kautta.

Päätös pelin sulkemisesta tehtiin, jotta kehittäjä Capcom Vancouver voisi keskittyä täysin Dead Rising -sarjansa työstöön. Tapahtuneeseen ovat kyllä varmasti vaikuttaneet myös pelin pelaajamäärät.

Mobiililaitteden Puzzle Fighter on ollut eräänlainen jatko-osa alunperin 90-luvulla kolikkopelihalleissa debytoineelle Super Puzzle Fighter II Turbolle. Mobiilikeskeisyys muutti pelin luonnetta tosin melkoisesti, sillä otteluista tehtiin lyhyempiä ja mukaan ympättiin hahmonkehitystä.

Puzzle Fighterin tulosta konsoleille saatiin merkkejä aiemmin viime kuussa. Vielä tuolloinkaan tiedossa ei kuitenkaan ollut, onko Capcomin aikeena ollut vain kääntää mobiilipeli uusille alustoille. Mikäli tilanne on ollut tämä, ei konsoliversion suhteen kannata olla enää erityisen toiveikas..

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.