Uutinen: Age of Empires IV paljastui

21.08.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Age of Empires IV on virallisesti tekeillä. Microsoft vahvisti pelin olemassaolon maanantaisessa verkkolähetyksessä, jossa siitä näytettiin ensimmäinen kiusoittelutraileri.

Peliä kehittää ainakin Windows 10 -koneille varsin kokenut strategiastudio Relic Entertainment, joka on aiemmin työstänyt Company of Heroes- ja Warhammer 40,000: Dawn of War -pelejä. Studion omistaa nykyisin Sega, joka on tehnyt vastaavanlaista yhteistyötä Microsoftin kanssa aiemminkin. Hiljattaisen Halo Wars 2:n kehitti nimittäin myöskin osana Segaa toimiva Creative Assembly.

Age of Empries IV:n lisäksi Microsoft valmistelee myyntiin parhaillaan myös ensimmäisen Age of Empiresin uusivaa Age of Empires: Definitive Editionia sarjan 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Se saa julkaisunsa 19. lokakuuta. Vastaavaa versiota on luvattu vielä myös Age of Empires II:sta ja III:sta.

4 kommenttia

21.08.2017 23:34
On se hienoa nähdä ettei Microsoft jättänyt tätä hienoa pelisarjaa kuolemaan pois....RTS ja AoE fanina liki itken onnesta, etenkin kun tuntuu että MOBAT ovat viimeisten vuosien aikana syrjäyttäneet RTS genren lähes täysin.

Nyt kun vielä Blizzard julkistaisi Warcraft IV:n ja C&C saataiisin herätettyä henkiin (mielellään ilman EA:n osallisuutta) niin voitaisiin puhua koko genren uudesta kultakaudesta.
Picture of Balnazzard
21.08.2017 23:36
Taas kerran julkistus jolla on mahdollisuus olla jotain suurta. Paluu takaisin AoE 1&2 tyyliseen "yksinkertaiseen" pelimekaniikkaan ei olisi pahitteeksi. Tai sitten jotain aivan uutta toimivaa realiaikastrategiaa. Innolla jään odottamaan.
Picture of Kansalainen
22.08.2017 02:16
Mielenkiintoista. En aio odottaa yhtään mitään siltä varalta, että joudun taas pettymään. Aineksia on kyllä ilmassa jälleen kerran.
Picture of Zhinarkos
22.08.2017 08:39
No nyt! Kuitenkin jäitä hattuun ja odottelemaan ilman suurempaa hypeä.
Picture of snaketus