8-bittisen Nintendon hetkessä loppuunmyyty miniversio palaa Eurooppaan kesäkuussa / Uutiset / www.pelaajalehti.com

8-bittisen Nintendon hetkessä loppuunmyyty miniversio palaa Eurooppaan kesäkuussa

14.05.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
7

Kuten jo viime vuoden puolella lupailtiin, klassisen 8-bittisen Nintendo Entertainment System -konsolin miniversio tekee paluun. Euroopan Nintendo on vahvistanut, että muutama vuosi takaperin hetkessä loppuunmyyty NES Classic Mini -konsoli palaa kauppojen hyllyille 29. keskäkuuta.

Minikonsolin saatavuudesta ei toistaiseksi ole vielä tarkempia tietoja, mutta ainakin Amerikan Nintendo vakuutteli ilmoituksessaan, että NES Classic Mini -konsoleita sekä tuoreempia SNES Classic Mini -konsoleita riitäisi maailmalla vuoden loppuun asti.

Pelaajalehti.com tiedusteli lisätietoja Suomen Nintendolta, mutta tarkempia yksityiskohtia Suomen osalta ei toistaiseksi ole saatavilla.

NES Classic Mini sisältää 30 esiasennettua NES-klassikkopeliä, joihin lukeutuvat Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts ‘n Goblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Mario Bros., Mega Man, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics Super C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda sekä Zelda II: The Adventure of Link.

Hypistelimme laitetta alkuperäisen julkaisun aikoihin unboxing-videossa. Videon voi katsoa täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Harmi että super nintendo ei myy niin paljon, Kun 8 Bitten Nintendo.Super nintendo on paras näistä konsoleista.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Segan konsoleista samanlaisia vehkeitä oli varmaan vuosia olemassa ja vasta Nintendon versiosta ollaan ihan hypessä. Ja kai nyt jotain tästäkin oli jo ennen virallista versiota olemassa? Outoa jos ei.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus zappah

Segan konsoleista samanlaisia vehkeitä oli varmaan vuosia olemassa ja vasta Nintendon versiosta ollaan ihan hypessä. Ja kai nyt jotain tästäkin oli jo ennen virallista versiota olemassa? Outoa jos ei.

Ilmeisesti ne Segan minikonsolit on kärsiny isoista ääniongelmista ja läjästä muita teknisiä ongelmia, mikä lienee syy ettei porukka syttyny niistä samaan tapaan ku näistä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus kribmeister

[quote="zappah"]Segan konsoleista samanlaisia vehkeitä oli varmaan vuosia olemassa ja vasta Nintendon versiosta ollaan ihan hypessä. Ja kai nyt jotain tästäkin oli jo ennen virallista versiota olemassa? Outoa jos ei.[/quote] Ilmeisesti ne Segan minikonsolit on kärsiny isoista ääniongelmista ja läjästä muita teknisiä ongelmia, mikä lienee syy ettei porukka syttyny niistä samaan tapaan ku näistä.

Jep ja ne Segan vehkeet on aina ollut jonkun rimpulafirman käsialaa kun taas nämä Nintendon versiot on varsinaisesti ihan Nintendon itsensä tekemiä, toki ei tarkoita etteikö nekin kärsisi jonkin sortin emulaatio-ongelmista, mutta ei ihan niin pahasti kuin kuuluisat AT Gamesin Mega Drive viritykset.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus zappah

Segan konsoleista samanlaisia vehkeitä oli varmaan vuosia olemassa ja vasta Nintendon versiosta ollaan ihan hypessä. Ja kai nyt jotain tästäkin oli jo ennen virallista versiota olemassa? Outoa jos ei.

Edellä mainittujen syiden lisäksi todettakoon vielä se ilmeisin, eli suosio: Jokainen tietää Marion, melkein jokainen on joskus pelannut 8-bittisellä Nintendolla Super Mario Brosia. Segalla ei valitettavasti ole mitään vastaavaa kokemusta mikä olisi samalla tavalla piirtynyt pyyhkiytymättömästi koko pelikansan kollektiiviseen muistiin.

Voisit varmaan näyttää Super Marion Brosin alkua melkein kelle vaan nykynuorison edustajallekin ja luultavasti tietäisivät mistä on kysymys. Nämä on niitä henkimaailman asioita, joita ei voi megahertzeissä tai kilotavuissa mitata.

Käyttäjän PlayStationPlayer kuva
PlayStationPlayer

Viimeeksi laitoin tilaukseen mutta konsoli oli niin loppuunmyyty että piti perua tilaus. Odotan tällä kertaa jos niitä jää yli ja harkitsen sitten ostamista.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Nyt Nintendo vois heittää taas jonkun nokkelan myyntilauseen, kuten: "nyt kun nää myydään loppuun ni ei tuu enää ikinä ikinä ikinä lisää. Ihan oikeesti hei tällä kertaa" ja sit porukka voi taas ostaa näitä nettihuutokaupoista 400 prosenttisella hinnalla :D