2020-luvun F1-autot ottavat mallia videopeleistä – tällaiselta näyttävät konseptikuvat / Uutiset / www.pelaajalehti.com

2020-luvun F1-autot ottavat mallia videopeleistä – tällaiselta näyttävät konseptikuvat

11.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
2020-luvun F1-autot ottavat mallia videopeleistä – tällaiselta näyttävät konseptikuvat

Oikean elämän Formula 1 -autot ottavat tulevaisuudessa mallia videopeleistä, lupaa F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn.

Autourheilun kuninkuusluokan säännöt kokevat suuria muutoksia vuonna 2021, minkä myötä omistajat puivat parhaillaan, miltä 2020-luvun kisa-autojen tulisi näyttää ja kuulostaa. Brawnin mukaan videopelit tulevat olemaan yksi suurista vaikutteista.

- Niiden on näytettävä lähes videopelien johdannaisilta ja kehityttävä suuntaan, jossa videopelit ottavat mallia Formula 1:stä, eikä päinvaston, Brawn kertoi Sky Sportille.

Autojen ulkoasu on erittäin tärkeää sarjan omistajille ja faneille. Alkavan kauden autoissa keskustelua onkin herättänyt autoihin lisättävän Halo-turvakaaren ulkoasu. Brawn uskookin, että vuoden 2021 autot näyttävät suorastaan sensaatiomaisilta nykyisiin verrattuna.

- Suunnittelijat ovat työskennelleet autojen estetiikan parissa jo jonkin aikaa, ja autojen esteettisyyys on erittäin tärkeä asia, Brawn myöntää.

Ferrari-, Red Bull-, McLaren- ja Renault-tallit ovat kaikki paljastaneet omat konseptikuvansa siitä, mihin suuntaan F1-autot saattavat kehittyä 2020-luvun loppuun mennessä. Ohessa niistä muutamia.

Asiasta raportoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Lähde: Sky Sports, MTV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihme sirkusta koko touhu kaikkine sopimuksineen. Turvallisuus toki on tärkeää mutta siellä niin paljon kaikkea muuta säätöä.

Käyttäjän Bleach90 kuva
Bleach90

Samaa mieltä zappahin kanssa.

En tiedä kyllä yhtäkään F1-fania jotka haluaisivat autojen näyttävän tuolta. Autot näyttivät mahtavilta aina 2000-luvun puoleen väliin asti, jonka jälkeen on menty täysin metsään. Pieni parannus oli nuo viimekauden autot, kunnes FIA pilasi ne lisäämällä Halon (ei se videopeli) autoon.

Tästä aiheesta voisin käydä vaikka 100-sivun mittaisen keskustelun, mutta tyydyn vain toteamaan että F1 on täysin hanurista nykyään.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Paljon paremmalta nuo näyttää. Itseä saattaisi jopa kiinnostaa katsoa F1 kisoja jos autot olisi tuon näköisiä.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Itellä into Formuloihin loppu jo 2000 alussa Schumacherin dominointiin. Se saksalainen tappo kyl tehokkaasti kaiken mielenkiinnon.