20 vuotta sitten valmistunut Star Fox 2 saa viimein virallisen julkaisunsa – selaa läpi nyt sen ohjekirjasta

10.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Nintendon uusi pikkukonsoli Nintendo Classic Mini: SNES julkaistaan kuun lopulla harvojen onnekkaiden saataville ja sen myötä Star Fox 2 saapuu sekin ensimmäistä kertaa virallisesti pelaajien ulottuville. Uuden vilauksen paikoin jopa myyttiseen peliin voikin ottaa nyt sen virallisella ohjekirjalla, jonka Nintendo on tuonut selattavaksi kotisivuillaan.

Esille ohjekirjassa tuodaan muun muassa Star Fox 2:n tarinaa, erilaisia toimintatiloja sekä tietysti mekaniikkoja. Selotuksia tuetaan tietysti muutamilla kuvilla ja videoilla, jotka viimeistään muistuttavat, että kyseessä on tosiaan alunperin Super Nintendolle kehitetty peli.

Ohjekirjan lisäksi Nintendo on julkaissut tällä viikolla sivuillaan myös kehittäjähaastattelun, jossa Shigeru Miyamoto, Takaya Imamura ja Tsuyoshi Watanabe puhuvat sekä minikokoisesta SNES:stä että Star Fox 2:ssa. Haastattelussa muistutetaankin esimerkiksi siitä, kuin Star Fox 2:n julkaisu peruttiin reilut 20 vuotta, vaikka peli oli perumisvaiheessa jo käytännössä valmis. Syy päätökseen johtui Nintendo 64:n lähestyvästä debyytistä sekä Star Fox 2:n vaatimasta Super FX 2 -sirusta, jonka käyttö olisi nostanut pelin hintaa. 

Nintendo-kehittäjien keskustelun voi lukea läpi tästä.

Nintendo ei ole toistaiseksi vahvistanut aikeita julkaista Star Fox 2:ta jossain muussa muodossa kuin minikokoisen SNES-konsolin kylkiäisenä. Toivoa kuitenkin sopinee, että näin käy, sillä mini-NES:n tapaan myös uusia SNES-konsoleita näyttäisi saapuvan myyntiin kysyntää vähemmän.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.