Pelaajacast 188 saapuu torstaiksi – lähetä kuuntelijakysymyksesi keskiviikoksi! / PelaajaCastit / www.pelaajalehti.com

Pelaajacast 188 saapuu torstaiksi – lähetä kuuntelijakysymyksesi keskiviikoksi!

27.03.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13
Pelaajacast 188 saapuu torstaiksi – lähetä kuuntelijakysymyksesi keskiviikoksi!

Suomalaisen podcast-skenen vanha ja jääräpäinen Pelaajacast tärähtää ääniaalloille jälleen tällä viikolla. Puheenaiheina tällä viikolla lienevät ainakin laajemmat Nintendo Switch -kokemukset, sillä viime castista poissaolollaan loistanut toimituksen Nintendo-guru Janne Kaitila saapuu jälleen täydentämään Miika Huttusen, Janne Pyykkösen ja Ville Arvekarin perinteisen tasapaksua kokoonpanoa.

Mukana on tietenkin vanhan ajan perinteitä kunnioittava Kysy Pelaajalta -osio, jonne kuulijat voivat lähettää kysymyksiä ja tiedusteluja neljällä eri tavalla:

1) Kirjoita kysymyksesi alla olevalla kommentointisarakkeella rekisteröitymällä Pelaajalehti.comiin.
2) Suuntaa Pelaajan Facebook-sivuille ja kommentoi tätä kuvaa.
3) Kohdista Twitterissä kysymykset tilillemme @pelaaja ja käyttämällä merkintää #kysypelaajalta.
4) Kommentoi tätä Instagram-kuvaa - tai kohdista kuvakysymyksesi tilillemme @pelaajalehti!

Pelaajacast 188 äänitetään keskiviikkona ja julkaistaan kuunneltavaksi sekä iTunesissa että Pelaajalehti.comissa heti seuraavana päivänä, torstaina 30. maaliskuuta.

Kommentit

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

-Itselle alkuvuosi on sisältänyt muutaman yllättävän pelin, jotka nyt ovat ostoslistalla. Alkuvuoden kovin peliyllätys teille?

-Odottaako joku toimituksessa Persona 5:sta / tai onko jo pelattu arvostelua varten?

-Guardians of the Galaxy Vol. 2, ketä kiinnostaa?

-Mitä ulkomaisia pelimedioita te erityisesti seuraatte (työn tai henkilökohtaisen kiinnostuksen vuoksi)?

-Nyt kun olette varmaan käyttäneet Switchiä jonkin aikaa, niin onko alun mielipiteet kuinka muuttuneet?

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Kaitila varmaankin on jo kaiken kertonut Japanin reissusta alkuosiossa, mutta pitkään Japanin reissua haikailleena kyselisin, että missä suuruusluokassa menee sellaisen perusmatkan kokonaishinta per henkilö, 1500-2000? Lennothan maksaa varmasti paljon, mutta miten Japanissa majoituksen hintataso, onko minkätasoinen verrattuna Eurooppaan? Entäs ruoan/ravintoloiden hintataso, halpaa vai kallista perinteisesti Suomeen verrattuna? Mikä olisi minimiaika minkä vuoksi tuonne kannattaa lähteä, eli viikko varmaan liian lyhyt nuin kaukaiselle reissulle? Entä kielen puolesta, onko hyvä osata jotain sanoja/fraaseja vai voiko mennä ihan turistina vain Ralli-Englannilla?

Sitten peliaiheisiin, onko Mass Effect vuoden pahin pettymys? Onko Bioware menettänyt kultaisen kosketuksensa?

Ja vielä Switchiin liittyen, onko konsolin näyttölasi ottanut naarmuja telakasta teidän käytössä, tätä ongelmaa laitteessa ollut? Onko muita ongelmia ollut konsolin kanssa? Olisiko mahdollista saada PelaajaHD matskua Switchistä, konsolin käytöstä ja pelaamisesta? Itse en ole vielä päässyt livenä näkemään ja pelailemaan niin olisi hauska nähdä käytännössä miten konsoli toimii.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Oliko Mass effect andromedalla liian suuret odotukset? Ja onko lukuisat meemit,videot yms. ampuneet hieman yli. Peliä on itsellä takana noin 7h ja en ole kohdannut sen suurempia bugeja. Myös visuaalisesti peli on hieno ja tarina/hahmot/maailma ovat kiinnostavia. Miksi pelimedia on niin negatiivinen uutta ME:tiä kohtaan? Vai jääkö minulta jotain huomaamatta.

Pyykkönen heitä jotain vähemmän tunnettuja hyviä scifi leffa ehdotuksia

Olisi ollut hienoa saada mass effect historiikki-liite pelaajan mukana, onko tulevaisuudessa tulossa lisää näitä mahtavuuksia?

Kiitos mahtavasta lehdestä, cästistä ja pelaajalehden kommentti videoista. Lisää tätä.

Keep up the good work!

Käyttäjän Kapukka kuva
Kapukka

Kaitilalle suunnattuja kysymyksiä (mikäli ei castissa jo ole tullut esille):

Katsoin YouTube videosi, jossa esittelit löytämiäsi pelejä Japanin reissultasi. Olitko etukäteen miettinyt kuinka tarkkaan mitä ja mistä aioit löytää ja hankkia pelejä ja oheistuotteita? Löytyikö useampi kuin yksi tuote ns. sattumalta?

Sitten vielä, että miten nuo kulkeutuivat takaisin Suomeen? Kaikki amiibot ja pakkaukset olivat edelleen hyvässä kunnossa? Ei tapahtunut harmittavia tapauksia?

Koko toimitukselle vielä pari kysymystä:

Tuli tuossa hetki sitten hankittua PS4, joten mitä PS4 yksinoikeuspeliä suosittelisitte tällä hetkellä? Onko se Horizon Zero Dawn vai joku muu? Jokaisen paikallaolijan mielipide kiinnostaa.

Sitten palaisin vielä viime kertaiseen kysymykseen ja kysyisin että onko arvon toimitukselle tipahdellut tietoa tuon Unreal Tournament pelisarjan kohtalosta nykyiselle konsolisukupolvelle?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Järkytyin taannoisesta kommentissa castissa (186?), jossa media olisi spoilerien osalta vapaata riistaa vuoden kuluttua julkaisusta. Ehdittekö tosiaan nähdä, kuulla ja kokea kaiken kiinnostavan tuossa ajassa ja kaikki mitä ei ehdi, voidaan todella lukea "ei se sitten oikeasti kiinnosta"-otsikon alle?

Itse olen eri mieltä ja ainakaan minä en tuossa ajassa ehdi kaikkea haluamaani kokea ja listoilla on vaikka kuinka monta peliä, sarjaa ja elokuvaa, jotka pitäisi kokea joskus.

Väitän myös että tuo vuodenkin raja on turha, sillä onko enää vuoden kuluttua jokin leffa tai peli ajankohtainen? Pitäisikö siis olla erikseen Spoilercast? Itse en keksi parempaa ratkaisua asiaan, jos siis puhutaan oikeista spoilereista.

Itse en ole montaa castia kuunnellut mutta tähän mennessä mitään oikeita spoilereita ei ole tullut, joten en syytä nyt spoilaamisesta vaan kummastelin vain tuota tavallaan lyhyttä ja toisaalta taas pitkää aikarajaa.

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

Mitä ajatuksia Sonyn aikeista tehdä Hämispahis Venomista oma sooloelokuvansa, joka julkaistaisiin vuonna 2018? Minkä tyylisen toivoisitte leffasta tulevan? Mitä mietteitä ylipäätään tulevasta Spiderman Homecoming -leffasta?

Katsotteko kiinnostavista elokuvista trailerit kun niitä tulee vai jätättekö väliin? Tuntuu että nykyään trailerit saattavat spoilata puolet leffasta ja olen miettinyt josko jättäisin katsomatta esimerkiksi seuraavan Star Warsin trailerit kokonaan.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Mikä auttaa akuuttiin sydänsuruun? :(

Käyttäjän Dankkudude kuva
Dankkudude

Tervehdys arvon castilaiset!
Minkälaista teollisuusvakoilua pelialalla esiintyy toimituksen hypoteettisen arvion mukaan?

Odottaako kukaan toimituksesta Yooka-Laylee:tä tai Prey:tä?

Onko toimituksella tietoa tai mietteitä Night in the Woods pelistä?

Voisiko castilaiset kuvata omia peli "setuppejaan" lyhyesti?

Kiitoksia vastauksista ja hyvistä casteista! :)

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

1. Jos aihe on edelleen kipeä, niin ei ole pakko vastata. Miten Huttunen menetti hiuksensa?
2. Mitä sieniä Pyykkönen syö?

Törinää pyttyyn koko toimitukselle!

Käyttäjän lindario kuva
lindario

- Mielipiteitä Yooka-Layleen ja JonTronin ympärillä pyörivästä kohusta? Oliko miehen potkiminen poliittisten mielipiteiden vuoksi ääniroolistaan moraalisesti kuinka oikea ratkaisu?

- Löytyykö toimituksesta tässä vaiheessa kokemuksia Zeldan Wii U -versiosta? Onko versio hankkimisen arvoinen vai onko Switch-portti teknisesti niin paljon sujuvampi että kannattaisi säästää suoraan uuteen konsoliin?

- Mikä on suurin sota johon Pyykkönen on päätynyt CK2:ssa tai EUIV:ssä? Onko ensiksi mainitussa tullut vielä vastaan usealle maanosalle levittäytynyttä keskiaikaista maailmansotaa?

- Uusi CoDi ja uusvanhat kujeet. Normandia ja Stalingrad on kuitenkin jauhettu sarjassa umpi puhki, joten onko vähemmän käsiteltyjä taisteluja, rintamia tai teattereita, joita haluaisitte pelisarjassa nähtävän? Omasta puolesta Kaukasus, Alaskan Aleutit, Etiopian-Somalian rintama ja Mantsuria voisivat tuoda pelien tunnelmaan kaivattua vaihtelua.