Jäähyväiset Kinectille - Microsoft lopetti adapterien valmistuksen / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Jäähyväiset Kinectille - Microsoft lopetti adapterien valmistuksen

3.01.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
13

Microsoft on vahvistanut lopettaneensa Kinect 2.0:n USB-adapterien valmistuksen.

Alun perin Xbox One -konsolin kanssa julkaistu Kinect 2.0 toimi konsoliin sisäänrakennetun liitännän kautta. Xbox One S- ja Xbox One X -malleista Kinect-liitäntä jätettiin kuitenkin pois, joten liikesensorin liittäminen konsoliin edellytti muutaman kympin hintaisen adapterin hankkimisen. Ilman adapteria Kinectiä ei siis voi käyttää Xbox Onen nykyisillä malleilla.

Adapterin myynnin päättyminen on lähinnä muodollisuus Kinect 2.0:n taipaleen päättymisessä. Varsinaisen liikesensorin kuluttajamallien valmistus päätettiin jo viime syksynä. Harvoista Xbox Onen Kinect-peleistä kiinnostuneiden on siis tyydyttävä hankkimaan sensorinsa ja adapterinsa käytettyinä.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuleva keräilyharvinaisuus, josta saa maksaa vähintään nelinumeroisen summan tulevaisuudessa. Nyt kaikki kauppaan ostamaan vielä kun saa!

Käyttäjän make72 kuva
make72

Xbox movies:) ei tainnu upota pelaajille...

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus zappah

Tuleva keräilyharvinaisuus, josta saa maksaa vähintään nelinumeroisen summan tulevaisuudessa. Nyt kaikki kauppaan ostamaan vielä kun saa!

Harmi vaan kun noita taitaa olla miljoonia markkinoilla :)

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus frozen

Harmi vaan kun noita taitaa olla miljoonia markkinoilla :)

No en ollut aivan tosissani tuon kanssa. Sama kuin keräisi jotain pölynimureita.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"Xbox One ei toimi ilman Kinectiä"

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Rest in piss

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Voi voi kun sen päivän haluaisin nähdä, mitä Onelle ja kinectille kuuluisikaan, jos Microsoft ei olisi suunnitelmiaan lähtenyt muuttamaan! Ottaen huomioon, että Amazon Alexat, Google Homet ja Apple HomePodit ryntäävät kuluttajien olohuoneisiin, niin tässä olisi nyt mikkikselläkin oma tuote Cortanalla höystettynä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Jonppe

Ottaen huomioon, että Amazon Alexat, Google Homet ja Apple HomePodit ryntäävät kuluttajien olohuoneisiin, niin tässä olisi nyt mikkikselläkin oma tuote Cortanalla höystettynä.

Ei elämä miten turhia vehkeitä tuollaiset kaiken aikaa kuuntelevat pömpelit. Itsekin kyllä huomannut niiden suosion mutta omakohtainen tunne on lähinnä inho. Eikö oikeasti enää jakseta itse tehdä mitään pienempiäkään asioita? Ei ole ihme että porukka on paskassa kunnossa ja ylipaino sun muu on yhä enemmän ongelma.

Kännykästä (sun muista) saa ensimmäisenä ottaa nuo akkusyöpöt kuuntelijat pois taustalta kun muutenkin on virta äkkiä vähissä.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus zappah

Ei elämä miten turhia vehkeitä tuollaiset kaiken aikaa kuuntelevat pömpelit.

Ei nyt ihan noinkaan.

Itsekään en tuollaisia "kuuntelevia pömpeleitä" (Google Home, Samsung SmartThings, Amazon Echo, Apple HomeKit jne.) yksinään hankkisi, mutta yleensä kyse onkin laajempaan kotiautomaatioon liittämisestä. Se "pömpeli" toimii kokonaisuutta ohjaavana hubina ja/tai lisää äänikomennot aiemmin luotuun kokonaisuuteen.

Kotiautomaatiollahan sitten ohjataan mm. seuraavia asioita:

 • Valaistus - valot himmenevät automaattisesti ja kaihtimet laskevat alas kun videotykki kytketään päälle, sekä yöllä tietyt valot syttyvät himmeämpinä liiketunnistimien avulla
 • Lukitus - ovi aukeaa automaattisesti saapuessasi kotiin ja valot syttyvät,
  lähtiessäsi koko talon valot sammuvat ja murtohälytys kytkeytyy päälle
 • Lämmityksen säätö
 • Lämpötilojen ja ilmankosteuden seuranta, ilmanvaihdon ohjaus
 • Ovikelloon reagointi - esim. valvontakameran kuva kännykkään kun ovikello soi
 • Kotiteatterilaitteiden ohjaus (käytännössä Logitech Harmony Hubin kautta)
 • Kameravalvonta
 • Sähköpistorasiat - laitteet päälle/pois sen mukaan, ollaanko kotona
 • Autojen lämmityksen ohjaus säätilan mukaan
 • Palo- ja häkähälytykset
 • Vesivuotohälytykset - tulevan veden automaattisulku
 • Murtohälytykset ikkuna-/ovi-/liikesensoreilla
 • Moottorikaihtimet ja -markiisit

...ja paljon muuta. Tulevaisuus on kieltämättä näissä IoT-laitteissa ja asialla on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä sen kanssa, etteikö jaksettaisi kävellä valokatkaisijalle sammuttamaan valoja. Enemmänkin edut liittyvät energiatehokkuuteen, paloturvallisuuteen, omaisuuden suojaamiseen, kosteusvaurioiden välttämiseen ja toistuvien rutiinien automatisointiin (esimerkiksi aina sen saman lukon tai valon räpläys).

Tämä ei nyt sinänsä liity Kinectiin, mutta tässä on siis näiden "kuuntelevien pömpelien" käyttötarkoitus. Lisäämällä äänikomennot automatisoituun taloon käytöstä tulee vielä asteen sujuvampaa, joskaan kaikki eivät moista "salakuuntelulaitetta" siihen edes halua.

Kotiautomaatiosta kiinnostuneiden kannattaa muistaa myös kotimainen vaihtoehto Cozify Hub (www.cozify.fi). Itse tykkään pureutua pintaa syvemmälle, joten olen rakentanut käyttötarkoitukseen Raspberry Pi -koneen Raspbian (Linux) -käyttöjärjestelmällä.

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus make72

Xbox movies:) ei tainnu upota pelaajille...

Eli suomennettuna "Xbox elokuvat". Mitä oikein tarkoitat? Yrititkö kenties verrata PS 4:sen Move ohjaimeen? Opettele englantia.