Lukijat ovat puhuneet: Aika ja rahkeet ovat liian tiukilla verkkoroolipelaamiseen / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Lukijat ovat puhuneet: Aika ja rahkeet ovat liian tiukilla verkkoroolipelaamiseen

4.12.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Lukijat ovat puhuneet: Aika ja rahkeet ovat liian tiukilla FFXIV-verkkoroolipelaamiseen

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla kyselimme, kuinka moni lukijoistamme pelaa 100 000 pelaajan rajan ylittänyttä Final Fantasy XIV -verkkoroolipeliä. Vastaajista reilu 67 prosentin enemmistö ei pelaa peliä lainkaan, kun taas aktiivipelaajia PS4:llä ja pc:llä löytyi 14 prosentin verran. Pelaamisen lopettaneita löytyi 13 prosentin edestä, mutta tämä vastausvaihtoehto korostui erityisesti avoimissa kommenteissa, joissa monet valittelivat ajan ja rahkeiden puuttumista.

Noin kolme prosenttia vastaajista kaavailee sukeltavansa Eorzeaan lähiaikoina, ja halukkaita olisi jokunen prosentti enemmän, mikäli peli ilmestyisi Switchille tai Xbox Onelle.

Vastauksia kertyi yhteensä 760 kappaletta.

Final Fantasy XIV -verkkoroolipelillä on 10 miljoonaa pelaajaa. Lukeudutko sinä heihin?

Kyllä lukeudun, pc:llä 9 %
 
Kyllä lukeudun, PlayStation 4:llä 5 %
 
Lukeuduin, mutta lopetin pelaamisen 13 %
 
En vielä, mutta suunnitelmissa on 3 %
 
Lukeutuisin, jos FF XIV tulisi Xbox Onelle 2 %
 
Lukeutuisin, jos FF XIV tulisi Switchille 2 %
 
En lukeudu 67 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 

- Jos joskus johonkin tämän genren peliin sortuisin, niin aika varmasti se sitte olisi FF XIV. Mutta rehellisyyden nimissä ennemmin hakkaan omia raajojani irti kuin rupeaisin tälläistä pelaamaan kun hyllyssä muutenkin pelattavaa, myönsi Qlaos.

- Pelasin molemmilla pc:llä ja PS4:llä. Hyvä peli. Ei vain pysty enää nykyään panostamaan näihin sitä aikaa mitä nämä vaatii, harmitteli snaketus.

- Tuli seikkailtua Eorzean maailmassa parisen vuotta. Valitettavasti rahkeet ja aika ei enää riitä sen jatkamiseen, kirjoitti Riku Simonen.

- Pelaisisin jos olisi ilmainen, paljasti Pelaisisin jos olisi ilmainen..

Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, hankitko vielä tänä vuonna PlayStation VR:n. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

No eihän noihin ole aikaa. Oikeastaan ei ole aikaa moninpeleihin lähes ollenkaan. Yksinpelit uppoaa, koska tarina ja ei pelkoa siitä, että jos jää välistä niin ehkä putoaa kelkasta :D Tai no ehkä se, että hetken kun osaa, niin sitten ei enää olekkaan osaavaa, kun toiset pelaa useampia tunteja päivittäin ja laittaa ojennukseen harvemmin pelaavan.

Ainoa moninpeli, joka oikeasti on hauska ja toimiva on TF2. Yksinkertaisesti helppo peli pelata ja vaikka omat taidot on toisinaan meh, niin toisinaan pärjää erinomaisesti. Tai ehkä siinäkin on se, että kymmenessä vuodessa peliä on oppinut pelaamaan. Ostappa nyt uusin hitti, niin voi hieman itkettää.

Ja massiivimoninpelit sitten maksaa liikaa joka kuukausi ja panostaakkin pitäisi, että saisi rahoille vastinetta. Voisihan joku väittää, että ei tarvitse joka kuukausi maksaa, mutta mikä pointti on ostaa peliä jota pelaamaan päästäksesi joudut pulittaa sen plus kymmenen euroa ja sitten et välttämättä pelaa sitä kuukauden aikana, kuin sen muutaman kymmenen tuntia?

Hieman asiaa ja asian vierestä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jep, eipä pahemmin aikaa MMO peleihin ole kun jo noihin yksinpeleihin meinaa hukkua.

Ja mikäli joidenkin MMO pelien pariin palaisin, niin World of Warcraft ja The Old Republic menisivät FF XIV:n edelle, samoin Guild Wars 2, mahdollisesti jopa The Elder Scrolls Online.

Mutta pelkästään World of Warcraftiin pitäisi upottaa vuoden tai parin pelailut ennenkuin kaikki 10 vuoden aikana julkaistu sisältö (alunperin lopetin 2007) olisi nähty.....ja kuten todettua, nykyiselläänkin aika on niin kortilla, että pakko tällä hetkellä karsia MMO:t kokonaan ulos.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Star Citizen vie kaiken peliajan nykyisin, mutta en usko että "perinteisiä" MMO-pelejä jakaisin pelata lainkaan.

Strategia- ja manageripelejä lukuunottamatta yksinpelit kiinnostavan vuosi vuodelta vähemmän. Cyberpunk 2077 lienee ainoa yksinpeli, jota odotan edes jonkinlaisella mielenkiinnolla. Pelille on annettu hyvin kehitysaikaa, joten odotan että CDPR onnistuu luomaan huomattavasti elävämmän tuntuisen kaupungin kuin esimerkiksi GTA V.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Esoa pelaan satunnaisesti, en siis kovin vakavalla mielellä. Viimeksi pelasin Morrowind-lisäriä parikytä tuntia, kun se julkaistiin. Nyt oli taas uusi lisäri tullut, jonka ostinkin pelin omilla crowneilla, kun oli plussatilauksesta jäänyt, jota pari kuukautta pidin. Pelaan jossain välissä.

Tuo FF kiinnostaisi aivan hemmetisti, mutta kuukausimaksu ja tosiaan aika estävät.