Ei loppua loottilaatikoille? Ilmaispelien mikromaksujen tuotot tuplaantuneet vuodesta 2012 / Uutiset / www.pelaajalehti.com

Ei loppua loottilaatikoille? Ilmaispelien mikromaksujen tuotot tuplaantuneet vuodesta 2012

27.11.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
0

Pelien mikromaksut ovat herättäneet viime aikoina keskusteluja, minkä lisäksi ne ovat myös tuottaneet yli tuplaten yhtiöilleen sitten vuoden 2012.

Superdatan teettämän raportin mukaan pc:llä julkaistujen ilmaiseksi pelattavien pelien mikromaksut ovat tuottaneet jo yli 22 miljardia dollaria tänä vuonna. Vuonna 2012 vastaava summa oli 11 miljardia dollaria.

Vastaavassa ajassa suorat pelimyynnit ovat kasvaneet viidestä miljardista dollarista kahdeksaan miljardiin dollariin, joten kasvu on ollut mikromaksujen osalta huomattava.

Trendin ennustetaan myös jatkuvan samaan malliin, ja Superdata arvioi ilmaispelien mikromaksujen tuottavan 25 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä.

Superdata tosin varoittaa raportissaan, etteivät pelaajat niele aivan kaikenlaisia rahoitusratkaisuja, vaan että julkaisijoiden on löydettävä hyvä kultainen keskitie mikromaksujen osalta.

Yhtiö nostaakin huonoksi esimerkiksi EA:n taannoisen Star Wars Battlefront II -tapauksen, jota monet pelaajat pitivät räikeänä pay-to-win-ratkaisuna.

Lähde: Superdata

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja