LawBreakers / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

LawBreakers

4.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
LawBreakers -arvostelu

Newtonin painajainen

LawBreakers on kehittäjäkonkari Cliff Bleszinskilta ensimmäinen uusi peli vähään aikaan. Kaksi vuosikymmentä Epic Gamesilla viettänyt mies siirtyi väliaikaisesti eläkkeelle vuonna 2012 hieman Gears of War 3:n julkaisun jälkeen mutta palasi lopulta sorvin ääreen perustamalla Boss Key Productionsin keväällä 2014. LawBreakers on studion ensimmäinen luomus, eikä sellaiseksi yhtään hassumpi esitys.

Verkkoräiskintänä LawBreakers nojaa kevyesti muutamiin nykypäivän trendeihin. Huomattavin niistä liittyy pelin hahmotarjontaan, joka on julkaisussa jaettu yhdeksään varustukseltaan ja kyvyiltään selvästi erilaiseen luokkaan. Tarjolla on esimerkiksi raskasta sinkohahmoa ja ketterää ninjaa, ja jokaisella pelaaminen vaatii aina tiettyyn tyyliin totuttautumista.

Mistään Overwatchista ei LawBreakersissa ole tällä saralla kuitenkaan aivan kyse. Blizzardin räiskintähitistä poiketen LawBreakers luottaa enemmän nopeaan areenatoimintaan Quake- ja Unreal-sarjojen malliin, jolloin hahmojen kykyjen ja näin ollen tiimikokoonpanojen merkitys jää otteluissa pienemmäksi. En kokenut yhdessäkään ottelussa itseäni pakotetuksi käyttämään jotain tiettyä hahmoa, mikä on helpotus, sillä LawBreakersin enemmän tarkkuutta vaativa toiminta tekee kustakin hahmoluokasta hieman Overwatchia hankalamman sisäistää.

LawBreakers -arvostelu

”Jopa kaikkien karttojen painovoimattomat alueet alkavat nopeasti tuntua pelin luonnolliselta osalta, vaikka niissä toiminta siirtyykin maan kamaralta usein lennokkaampiin sfääreihin.”

LawBreakers -arvostelu

Toiminta itsessään on LawBreakersissa pääasiallisesti hauskaa ja paikoin jopa omalaatuista. Vauhdikas räiskintä on selvästi suunniteltu ensisijaisesti hiirtä ja näppäimistöä ajatellen, mutta myös PlayStation 4:llä siitä pääsee kyllä tovin pelaamisen jälkeen jyvälle. Jopa kaikkien karttojen painovoimattomat alueet alkavat nopeasti tuntua pelin luonnolliselta osalta, vaikka niissä toiminta siirtyykin maan kamaralta usein lennokkaampiin sfääreihin.

Näin Titanfall 2:n jälkeisenä aikana LawBreakersin liikkuvuus tuntuu kuitenkin tönkömmältä kuin sen toivoisi kaikessa vauhdikkuudessaan olevan. Myös pelitilatarjonta alkaa nopeasti uuvuttaa, sillä pelin viisi tilaa tarjoavat käytännössä vain hyvin pieniä variaatioita lipunryöstöstä ja aluevaltauksesta. Kunnon harjoittelumahdollisuuksiakaan ei ole. Näitä puutteita olisi helpompi katsella läpi sormien, mikäli LawBreakersin persoonallisuus olisi lähempänä Overwatchin tai edes Quake Championsin tasoa. Tyylillisesti LawBreakers on kuitenkin nyt niin tympeä, että tasojen kertymisestä saatavat saalislaatikotkin tuntuvat enemmän roskapostilta kuin oikeilta palkinnoilta.

Itsenäiselle ja varsin pienelle studiolle LawBreakers on melkoinen saavutus. Toimivan vauhdikkaan verkkoräiskinnän luominen ei ole yksinkertainen tehtävä, mutta Boss Key on silti onnistunut tässä hyvin. Räiskintämarkkinoiden kilpailutilanne on tänä päivänä kuitenkin sellainen, että LawBreakers kaipaisi vielä muutakin kuin painovoimakikkailua erottuakseen joukosta selvästi edukseen.

7/10

Kehittäjä: 
Boss Key Productions
Julkaisija: 
Nexon America
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta