Star Citizen / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Paljon asiaa Alpha 3.0 julkaisusta, sekä PG teknologiasta (kuut, planeetat, kaupungit, jne).

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/DbEKn6gN4Qk/hqdefault.jpg)

Reclaimer näyttää komealta:

IMAGE(https://a.thumbs.redditmedia.com/-MP3rr54GKF5eXrBC48wQbsk8HQhwe43z3nrcCtcQ94.jpg)

Star Citizen | Monthly Update | July 2017
IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/KHA5tQTQwvM/hqdefault.jpg)

Erittäin hyvältä vaikuttaa. Hyvin mahdollista, että tuleva Alpha 3.0 asettaa riman täysin uudelle tasolle mitä tulee suuriin julkaisuihin. Toki Alpha 3.0 on vasta alkusoittoa, mutta sitäkin paremmalla syyllä ...

edit: Monthly Studio Report: June 2017

Joka torstaiseen tapaan CIG antoi statuspäivityksen videon muodossa ja tällä kertaa vuorossa on LA studio. Pääaiheena tuhoutuneet alukset ja niiden hylyt - ei näytä ollenkaan hassummalta!

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/6AiNxbv-a9s/hqdefault.jpg)

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/I_rSQGavuiI/hqdefault.jpg)

Löytyykö täältä pelaajia, jotka meinaavat keskittyä hylkyjen etsimiseen ja tutkimiseen?

Lainaus käyttäjältä edqe

Löytyykö täältä pelaajia, jotka meinaavat keskittyä hylkyjen etsimiseen ja tutkimiseen?

Tulisi nyt se peli joskus ulos niin voisi miettiä että kiinnostaako tämä ylipäätänsä vai ei ja mihin sitten keskittyy :D Edelleen hieno projekti ja erityisesti pelin laajuus mutta tulee heti mieleen No Man's Sky, jota myytiin myös koolla. Itse en myöskään pidä yhtään proseduaalisista maailmoista, joten ainakin meikäläisen kohdalla on hyvin epävarmaa tulenko ikinä tästä innostumaan. Iso maailma on turha jos se on geneerinen, tyhjä tai itseääntoistava joka kolkassa.

Sama asia epäilyttää myös joskus tulevassa Beyond Good & Evil 2:ssa, jossa myös tunnutaan heiluttelevan ison maailman lippua ilmassa.

Lainaus käyttäjältä zappah

Tulisi nyt se peli joskus ulos niin voisi miettiä että kiinnostaako tämä ylipäätänsä vai ei ja mihin sitten keskittyy

Toisaalta tämä ei ole pakollista, koska Alpha-versiossakin riittää jo tekemistä. Itseasiassa todella mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle yksi aurinkojärjestelmä voi sisältää pelattavaa. Alpha 3.x sisältää ainoastaan osan Stanton-systeemistä. Tästäkin huolimatta pelattavaa voi hyvinkin riittää useiksi kymmeniksi tai jopa sadoiksi tunneiksi. Tässä nähdään miten paljon pelissä löytyy syvyyttä jo "pienellä" pelialueella.

Lainaus käyttäjältä zappah

Edelleen hieno projekti ja erityisesti pelin laajuus mutta tulee heti mieleen No Man's Sky, jota myytiin myös koolla. Itse en myöskään pidä yhtään proseduaalisista maailmoista, joten ainakin meikäläisen kohdalla on hyvin epävarmaa tulenko ikinä tästä innostumaan. Iso maailma on turha jos se on geneerinen, tyhjä tai itseääntoistava joka kolkassa.

Star Citizen keskittyy laajuuden sijasta syvyyteen. Eli toisin kuin esimerkiksi peleissä NMS ja Elite Dangerous, joissa miljardeja (tai 2^64) tähtijärjestelmiä, niin Star Citizenissä niitä on vain noin 100 ja planeetat ovat käsin muokattuja. Planeetat eivät ole myöskään oikeassa mittasuhteessa, ettei tyhjää aluetta olisi valtavia määriä - toki aluetta riittää tutkittavaksi nytkin ihan mukavasti :). Jokaisella tähtijärjestelmällä on oma tarinansa ja paikkansa loressa.

Star Citizenin laajuus syntyy siitä, että miten peli skaalautuu. Pelaaja voi esimerkiksi ottaa laatikosta pariston ja vaihtaa sen skanneriin ja toisaalta olla mukana valtavissa avaruustaisteluissa. Alukset ovat mallinnettu sisältä ja ulkoa vahinkomallinnuksineen, aluksissa on miehistö (muita pelaajia tai NPC) joilla on 24/7 vuorokausirytmi ja tehtävät hoidettavana, jne. Tämä tietysti tuo omat haasteensa tekoälyn kehittämiseen, koska NPC:t pitää reagoida erilaisiin tilanteisiin mitä ovat ikinä sillä hetkellä tekemässäkään.
Alusten ylläpito on työlästä ja kallista, joten miehistö on suurissa aluksissa pakollinen. Toisaalta jokainen paikka on hyvä olla täytettynä, että aluksella on mahdollista/turvallista lentää.

Tavoitteena on siis tehdä peli, jossa pelaajalle annetaan valtava määrä erilaisia työkaluja ja tätä kautta tehdä pelin universumista elävä ja dynaaminen. Universumi elää pelaajien ja NPC:n tekemisten mukaan.

Kyseessä on järkyttävän suuri projekti, mutta jos Alpha 3.0 on edes lähelle mitä videoilla on esitetty, niin uskon vakaasti, että projekti saadaan maaliin. Itselläni ainoa huolenaihe on verkkokoodi, joka on erittäin haastava (ei instansseja, pelin valtava määrä yksityiskohtia, ...) ja voi lopulta tehdä pelistä pelikelvottoman. Peli tulee aivan varmasti kärsimään myös DDOS-hyökkäyksistä, "griefereistä", yms. pelaamista häiritsevistä toimista.

Gamescom 2017 aikoihin peli tulee luultavasti taas ilmeiseksi pelattavaksi, joten kannattaa silloin testailla.

Schedule Report on perjantaiseen tapaan taas päivitetty. Sivusto harmillisesti jätetään usein mainitsematta "myöhästymisuutisten" ohessa. Se sisältää kuitenkin paljon lukijoille tärkeää tietoa. Etenkin ceveats kohdan alta löytyy muutama peli- ja sovelluskehitykseen liittyvä perusfakta.

Gamestar tehnyt jälleen hyvää työtä ja kertovat heidän uusimmassa numerossaan mitä näkivät ja kuulivat vieraillessaan yhdessä CIG:n toimistoissa - osa 1 - osa 2

edit: artikkelin 4K kuvagalleria

Tämänviikkoinen pelin kehitykseen uppoutuva Around the Verse -jakso pureutuu talouteen ja Alpha 3.0:ssa olevien käyttöliittymien ensimmäisiin versioihin.

"Tomorrow in Around the Verse: Kiosks and an update from Foundry 42 Frankfurt!".
IMAGE(https://pbs.twimg.com/ext_tw_video_thumb/887815942234710016/pu/img/vRHSBu5QtZhE0MfM.jpg:small)

Toivottavasti pystyvät lopulta toteuttamaan alkuperäisen suunnitelmansa, jossa kaupankäynnillä ja lastin kuljetuksella on vaikutusta pelimaailmaan (toisin kuin esim. pelissä Elite Dangerous). Materiaalien puute johtaisi tuotteiden tuotantovaikeuksiin, työttömyyteen, rikostilastoihin, jne. ja se näkyisi niin avaruudessa, avaruusasemilla kuin myös kaupunkien kaduilla.

edit: Viikon jakso löytyy nyt YouTubesta:

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/Nwiielzbuws/hqdefault.jpg)

Kuten aina, niin jaksossa on varsin hyvä määrä tietoa pelin kehityksen kulusta. Ne jotka haluavat syventyä pelin kehitykseen vieläkin tarkemmin, niin lisää viikoittaisia videoita löytyy pelin YouTube-kanavalta.

Peli on saamassa nyt neljännen planeetan pinnalla käytettävän ajoneuvon:
IMAGE(https://robertsspaceindustries.com/media/ao2p3pw2e7k94r/store_small/Tumbril-Buggy-Piece-01-Showroom-V009.jpg)

edit:

Schedule Report on saanut viikoittaisen päivityksensä. Ensimmäisen testiryhmän aikatauluun ei tehty muutoksia, joten toivo elää että saavat Alpha 3.0 -version pian testattavaksi. Mutta kuten ko. sivulla sovelluskehityksen faktoissa mainitaan, niin aikatauluihin vaikuttavia yllätyksiä saattaa aina kuitenkin tulla.

PC Gamer kävi pelistudiolla vierailulla ja teki kokemuksesta pienen jutun - lisää ilmeisesti aiheesta vielä luvassa.

Cyclone (Tumbril) on nyt tarkemmassa esittelyssä ja alennuksessa. Tätäkään ajoneuvoa ei tarvitse ostaa oikealla rahalla, vaan se on saatavissa myös pelaamalla peliä. Alusten ostaminen on tapa tukea pelin kehitystä.

"War Bond vehicles and packages are a way to directly support Star Citizen’s continued development."

Viikoittainen Around the Verse on taas täällä ja tällä kertaa aiheina Cyclone (Q&A) ja alusten säilyminen pelimaailmassa. Jakson alussa ovat Austin studion ja Turbulentin tilannepäivitykset.

Alusten ja esineiden säilyttäminen toisen aluksen sisällä tuo mukaan monia erilaisia mahdollisuuksia; varastaminen, huoltonoudot, kaupankäynti, jne. Toisaalta taas esimerkiksi aluksen varastaminen tuo hiippailumekanismille, EVA, FPS-taisteluille, yms. lisää käyttömahdollisuuksia.

Vaikuttaa odotetusti siltä, että vaikka pelin käyttämiä teknologioita aletaan nyt lisäämään peliin versio versiolta, niin jo varhaisessa vaiheessa peli sisältää jo huomattava määrä sisältöä. Edelleenkin todella mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle yksi pelattava aurinkokunta muutamalla planeetalla ja kuulla kantaa eteenpäin. Erinomaiselta vaikuttaa ainakin tähän asti.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/IY6Ju2UR0hA/hqdefault.jpg)

edit: Kello 21 alkavassa suorassa lähetyksessä tutustutaan tänään SolEd-työkaluun.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/AWejQe52WzY/mqdefault_live.jpg)

SolEd + proseduuralisesti generoidut planeetat + Planet Editor vaikuttaa erinomaiselta yhdistelmältä pelissä olevan universumin luomiseen.

Hyvät kultin jäsenet, hiljentykäämme. On jumalanpalveluksen aika.

No ei sentään. Pelifoorumi on edelleen mitä parhain paikka keskustella pelistä ja sen kehityksestä vaikka vastustusta löytyykin.

Uusi kuukausiraportti, viikoittainen Schedule Reportin päivitys ja pari viimeisintä kehitysvideota sisältävät rutkasti tietoa.

Monthly Studio Report: July 2017

Schedule Report

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/IZ4mou4OR4U/mqdefault.jpg)

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/hFuiIhtWs3w/mqdefault.jpg)

Lainaus käyttäjältä edqe

Hyvät kultin jäsenet, hiljentykäämme. On jumalanpalveluksen aika.

No ei sentään. Pelifoorumi on edelleen mitä parhain paikka keskustella pelistä ja sen kehityksestä vaikka vastustusta löytyykin.

Uusi kuukausiraportti, viikoittainen Schedule Reportin päivitys ja pari viimeisintä kehitysvideota sisältävät rutkasti tietoa.

Monthly Studio Report: July 2017

Schedule Report

Tovoiisin peliltä näin suuren rahan jälkeen et tulis kerrankin melkein AA exclusive pc peli. Edge jätin viestin sulle

Lainaus käyttäjältä make72

Tovoiisin peliltä näin suuren rahan jälkeen et tulis kerrankin melkein AA exclusive pc peli.

Sellaisia ei kieltämättä montaa ole, mutta toisaalta ei mielestäni pidäkään niin kauan kuin exclusive-tittelistä päätetään pukumiesten toimesta.

Puolestani Squadron 42 voisi tulla kaikille mahdollisille laitteille, mutta toivon Star Citizenin pysyvän ainoastaan PC:llä, niin kehitys etenisi täysin sen ehdoilla. Patchien jakaminen suoraan CIG:n toimesta yms. ovat oleellisen tärkeitä vaatimuksia myös.

Tänään/huomenna aiheina MobiGlas ja nähdään taas pieni pätkä, että mitä esimerkiksi palavereissa tapahtuu (Burn Down Schedule) - hyvää nähtävää kaikille pelaajille ja erityisesti pelitoimittajille, joilla ei ole vahvaa sovelluskehitystaustaa alla.

MobiGlas kustomointi ja sovellukset ovat kyllä erinomainen lisä. Tällä hetkellä vaikuttaisi myös siltä, että hahmojen/avatarin kustomointi tulee olemaan varsin monipuolista; fyysinen ulkonäkö, varusteet ja MobiGlas:n muokkaus.

edit:

Erinomainen jakso mielestäni jälleen ja etenkin uusi formaatti miellyttää. Toivottavasti Burndown-osio säilyisi osana AtV:tä pitkään. MobiGlas alkaa vihdoinkin saamaan toiminnallisuutta eri sovellusten muodossa.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/djT7zF2WQVo/hqdefault.jpg)

Mainio AtV-jakso tällä viikolla ja mukana toista kertaa Burndown-osio, joka korvasi Schedule Reportissa olleet arviot aikatauluista. Valitettavasti arviot käsiteltiin ja uutisoitiin usein kovina deadlineina, joten ne eivät toimineet aivan odotetusti. Burndown bugi-lista on kehitystä seuraavien kannalta mielestäni huomattavasti hyödyllisempi ja mielenkiintoisempi. Todella kiinnostavaa katsottavaa pelikehityksen kannalta yleisestikin.

Jakson pääaiheena on planeetoilla olevat asemat.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/KN7HOzS2W2Y/hqdefault.jpg)

CIG:n gamescom standilla on pelattavana pieni osa tulevasta Alpha 3.0 versiosta. Pelattavana on Daymar kuu ja sen lähiavaruus.

Heidän live-lähetyksensä alkavat tänään keskiviikkona ja isompaa esitystä on luvassa perjantai iltana. CIG suorittaa demo-pelaamisen aina livenä, mikä tuo niihin aina mukavan lisämausteen.

Streamit:
https://www.youtube.com/watch?v=gwUtzq3A5-o
https://www.twitch.tv/starcitizen

IMAGE(http://i.imgur.com/imsCXP2.jpg)

Lisää kuvia:
https://twitter.com/Xocliw/status/900145587835809793
https://twitter.com/Xocliw/status/900153219439054848

Teknisiltä ongelmilta ei tänäkään vuonna säästytty, mutta kun demotaan kehitysversioita, niin se on tietysti täysin odotettua. Esityksen aikana ei tietystikään suurta osaa yksityiskohtia käyty läpi, mutta ne jotka ovat projektin aikana julkaistuja kehitysvideoita seuranneet tietävät miten täynnä yksityiskohtia ja massiivinen jo näinkin lyhyt demo on.
Lyhyesti sanottuna vaikuttavin peliesittely mitä muistan nähneeni koskaan.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/bCtdyNFwQWo/hqdefault.jpg)

Aikaisemmin gamecom 2017 -messuilla tapahtunutta:
Päivä 1
Päivä 2
Päivä 3

Alusten uusia mainoksia

Tällä viikolla syvennytään mitä muutoksia on tulossa alfa 3.0 -versiossa pelihahmojen suorituskykyyn vaikuttaviin tekijöihin; hengästyminen, hapenkulutus, tajunnan heikkeneminen/menetys, jne. Näillä on tietysti heti suora vaikutus FPS-pelaamiseen, mikä onneksi hidastuu nyt merkittävästi ja tekee siitä huomattavasti taktisempaa.
Toki muutoksilla on vaikutus moniin muihinkin tilanteisiin, joissa ilmankoostumus, ilmanpaine, G-voima, hahmon fyysinen tila, mahdollisen avaruuspuvun kunto ja muut vastaavat asiat vaikuttavat.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/JdS8q2_d76o/hqdefault.jpg)

Tällä viikolla aiheena on tehtäväsysteemi. Tehtävät koostuvat proseduraalisesti rakennetuista ja käsintehdyistä tehtävistä, joten vaihtelevuutta toivottavasti löytyy jo tästä ensimmäisestä versiosta lähtien.

Tony Zurovic: "I’ve never had any interest in purely procedural content, I think it tends to feel formulaic and repetitive and bland. That approach gives you practically an infinite amount of variation, but when there’s nothing more, I think that it falls apart on the experience – it lacks the depth to really to make an area feel alive and unique and interesting. My personal taste is that I want key NPCs at a given location, for example, to have real backstories and well-thought-through motivations and reasons for being there in the first place, and not to be NPC faces that have had their trace rolled from a random number generator and whose connection to the rest of the universe feels isolated and bereft.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/FhywXu8vsuM/hqdefault.jpg)

Viikon aiheena on lentoliikenteen ohjaus. Erilaiset hahmot ja heidän tapansa työskennellä tuo eri laskeutumispaikkoihin mukavasti persoonallisuutta ja vaihtelua. Tämän lisäksi on hienoa nähdä, että NPC-hahmot eivät ole vain malleja pelimaailmassa, vaan tekevät työt ja vaikuttavat suoraan pelimaailman toimintaan. Eli jos NPC-hahmo ei ole paikalla jostain syystä ohjaamassa lentoliikennettä, niin jonkun muun on tehtävä työ hänen puolestaan (esim. automaattinen järjestelmä). NPC-hahmoilla on 24/7 vuorokausirytmi, joten erilaisia asioita saattaa vuorokauden aikana aina tapahtua ...

Mutta kuten tiedetään, niin osa pelaajista etsivät ongelmakohtia joilla saavat häirittyä muiden pelaajien pelaamista. Valitettavasti tämän tosiasian valossa joudutaan toteutuksissa tekemään myös kompromisseja.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/tV2qhhtsMA0/hqdefault.jpg)

Tämän viikon aiheena pelimaailman käytettävät esineet ja asiat ympäristössä. Hyvä nähdä että pelimaailmaa täytetään esineillä joilla on kunnon käyttötarkoitus, eivätkä ole vain taustalla koristeena. On erinomaista että että tekoälyn kehittäminen saa paljon huomiota. Monimutkainen tekoäly ja interaktiivinen peliympäristö auttavat tekemään pelimaailmasta elävän ja dynaamisen tuntuisen.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/i6y541vKLcY/hqdefault.jpg)

Viikon aiheena on tykit. Aluksissa olevien tykkien käyttö on nykyisessä versiossa varsin hankalaa, joten parannukset ovat tervetulleita.

SC Alpha 3.0 on nyt julkaistu myös ensimmäiselle CIG:n ulkopuoliselle testijoukolle. Ehkä täältäkin löytyy muutama Evocati-joukkoon kuuluva ...

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/CTynrGcUI6Q/hqdefault.jpg)

edit: kuukausiraportti - Monthly Studio Report: September 2017

Tällä viikolla aiheena alusten ohjaamot. Toiminnallisuuksia ja yksityiskohtia tulee jatkuvasti lisää parantamaan kokemusta, mutta oma valtava osansa on myös tietysti visuaalisilla efekteillä ja äänisuunnittelulla. Hienoa, että alukset tuntuvat kauttaaltaan erilaisilta ja muutenkin kuin vain ohjaamon osalta. Aluksen sisällä liikkuminen, laitteiden käyttäminen ja paikkojen tutkiminen on oma kokemuksensa sekin.

Onko kenelläkään täällä muita aluksia kuin peruspelin (45€) mukana tuleva Aurora tai Mustang?

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/hGNoDLNkILM/hqdefault.jpg)

Nyt on CitizenCon 2947 takana ja oli mielestäni kokonaisuudessaan varsin informatiivinen ja huikea tapahtuma:

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/mGcG0g7GsOI/hqdefault.jpg)

Paneelit: https://www.youtube.com/watch?v=uqKXtlP3IfU&list=PLVct2QDhDrB2P5iEn26LVb33KvQH6Guix

Uusia päivityksiä pelin kehittämisestä on tullut taas paljon. Seuraavassa pieni ote ...

Star Citizen: Around the Verse - CitizenCon 2947 Retrospective
Star Citizen: Around the Verse - The Evolution of Quantum Travel
Star Citizen: Around the Verse - The Process of Procedural Cities

Jaksojen alussa olevat Burndown-osiot ovat hyvää katsottavaa etenkin niille jotka ovat kiinnostuneita pelien tekemisestä ja ohjelmistokehittämisestä.

Innoikkaimmat voivat ruveta opiskelemaan myös yhtä pelissä olevaa (oikeaa) kieltä: uo'aXy'an Lessons

Star Citizen Alpha 3.0 PTU must fix lukumäärä on nyt 179.
IMAGE(https://robertsspaceindustries.com/media/sfn33paxmtznor/source/Nov17Update.png)

Schedule report

Noniin, nyt on itsekin ehtinyt hieman yli kymmenen tuntia Alpha 3.0 PTU testata ja tähän asti kokemus on ollut erittäin positiivinen. Peli on ehdottomasti kehittymässä suuntaan jota olen itse toivonut ja odottanut, joten odotukset ovat lopputuloksen suhteen edelleen erittäin korkealla.

Star Citizen: Subscriber's Town Hall - Cargo & Shopping
Star Citizen: Around the Verse - Thanksgiving Burndown
Star Citizen: ATV Anniversary Special - Anvil Aerospace & Hawk Reveal

Mahtavaa nähdä millaisia pelejä joukkorahoituksella olemme jo saaneet ja millaisia on vielä tulossa. Ehdottomasti hyvä lisä perinteisillä tavoilla rahoitetuille peleille.

CIG esitteli Star Citizenin yksinpelikampanjaa Squadron 42:sta.

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/qcHAfaQh3QE/hqdefault.jpg)

Star Citizen alpha 3.1 kehitys on edennyt hyvin ja eiköhän wave 1 saa sen käsiinsä pian.

Reclaimer on kyllä valtava alus. Odotan innolla, että pääsee tutkimaan sisätiloja myös.

IMAGE(https://i.imgur.com/YoS48ar.jpg)

IMAGE(https://i.redd.it/rh5unqcjhzl01.gif)

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/WCnYoFNtqnY/hqdefault.jpg)

Koska pelistä uutisointi on edelleen pelaajien harteilla, niin pistetään jälleen hieman päivitystä.

Star Citizen Alpha 3.1.0

Star Citizen Alpha 3.1.1 Publish to Live

Monthly Studio Report: March 2018

Vai että uutisointi pelaajien harteilla... Eipä täällä muistakaan early accesseista tai vuosi kehityksessä olevista teoksista jatkuvasti uutisoida. Eikä ole kyllä tarvettakaan, jos on vain näitä peruspäivityksiä. Tästäkin voisi seuraavaksi tulla uutinen sitten kun on oikeasti valmis.

Toki poikkeuksiakin on, kuten nyt PUBG, mutta se nyt on selvä miksi se on uutisissa. Sehän on ilmiö ja esimerkiksi rahallisesti ja muutenkin tehnyt asioita, jotka oikeasti ovat uutisia. Mikä näissä on uutista? Ai peliä on tehty, kuten pitääkin ja homma etenee? Ihan kiva, kun ottaa huomioon että niin pitääkin. Tulisi vain joskus valmista.

Itsellä ei mitään erikoista mielipidettä SC:stä mutta en kyllä näe tarpeelliseksi uutisoida näitä asioita, joita sinä tänne kirjoittelet. Tulee nämä raportit kuitenkin luettua mutta ymmärrän kyllä täysin miksi nämä ei ole uutisoinnin arvoisia. Mitä niihin uutisiin laittaisi edes otsikkoon? "Uutinen" kertoo jo nimessään että asiassa pitäisi olla jotain uutta. Tämän pelin kehitys, uusien ominaisuuksien lisääminen sun muu ei ole uutinen, sillä sitähän ne tekevät koko ajan. Valmista jos tulisi niin se olisi kohta jo vuosikymmenen kovin uutinen.

Star Citizen ei tietystikään ole yksin tämän "ongelman" kanssa. PUBG on esillä ansaitusti, mutta kyllä lähes tulkoon kaikki E3:ssa esillä olevat pelit saavat erikoiskohtelun. Toisaalta varmasti sivustot ovat klikkien määrässäkin sen havainneet, että mistä kannattaa uutisoida ja mistä ei.

Isojen SC:n päivitysten uutisoiminen olisi ehkä liikaa Pelaajalehti.com kaltaiselle monipuoliselle pelisivustolle, mutta en näe mitään ongelmaa yhteisörahoitteisten PC-pelien kehityksen seuraamiselle esimerkiksi PC Gamer -sivustolla. Jokaisella meillä on tietysti omat syymme lukea ja olla lukematta pelisivustoja puhumattakaan niiden sisällöstä maksamisesta.

Henkilökohtaisesti lukisin mielelläni yhteisörahoitteisista ja Early Access peleistä, jotka ovat vielä kehityksessä ja niiden päivityksistä sekä kehityksestä yleisestikin. Se vaatii toki ihan eri tavalla työtä kuin esimerkiksi "TOP 10 avaruuspelit" kaltaisten artikkelien kirjoittaminen.

No joka tapauksessa Alpha 3.1 oli ensimmäinen (Q1) vuoden neljästä isosta päivityksestä. Alpha 3.2 (Q2) päivityksestä saimme lisää tietoa perjantaina: https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/1-Star-Citizen/info

Tuolta listalta itselleni kovimmat (game changer) uudistukset ovat:
- Item 2.0 Ship Systems & Weapons
- Mining on Planetary Bodies
- Service Beacon Improvements
- Ship Persistence Improvements
- FPS Combat AI

Tässä hieman lisää infoa miten polttoaineen käyttö pelissä toimii: The Shipyard: Fuel Mechanics

PU Alpha 3.1.2 on nyt myös julkaistu kaikkien testattavaksi.

The Origin 100 series

Peliin on lisätty uusi starter ship. Ihan tyylikäs, mutta pidän enempi rosoisemmasta designista.

Intoducing The Origin 100 series

Q&A: Origin 100 Series Part I

Q&A: Origin 100 Series - Part II

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/55OAW0ont88/hqdefault.jpg)

Samalla kun testailee Alpha 3.1.3 PU/3.1.4 PTU versiota ja Alpha 3.2 PU julkaisua odotellessa (Q2) on mielenkiintoista seurata lähemmin mitä kehittäjillä on työn alla.

Löytyykö täältä pelaajia jotka Alpha-versioita ahkerasti testailevat?

Monthly Studio Report: April 2018

IMAGE(https://i.ytimg.com/vi/iqVnBrYu2Ns/hqdefault.jpg)

IMAGE(https://robertsspaceindustries.com/media/y9niqgi3d6kozr/post_section_header/DE_Update_April_2018_Environment_Trash.jpg)

Vuoden toinen iso päivitys [Q2] Alpha 3.2 (ja Alpha 3.2.1a) on nyt julkaistu.

Yhteisö on tuntunut ottavan päivityksen vastaan erinomaisen hyvin ja uudet ominaisuudet kuten mining on kerännyt paljon kehuja. Tämä lupaa hyvää kun ominaisuutta aletaan jatkokehittämään ja monipuolistamaan entisestään. Kaiken kaikkiaan varsin vakuuttava julkaisu.
Seuraava versio - Alpha 3.3 - on odotettavissa syyskuun lopussa. Alpha 3.3 tulee olemaan pelin suurin päivitys tähän mennessä.

Versioiden ominaisuuksia ja niiden kehityksen tilaa voi seurata täältä: https://robertsspaceindustries.com/roadmap

Monthly Studio Report: June 2018