1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Heh, jotenkin absurdia miettiä Suomessa liian "elevated temperatureissa" säilömistä, kun täällä pitäisi puhua varmaan pikemminkin liian alhaisista lämpötiloista. Mutta Switchin koneistoa ei taida pakkanen paljoa hetkauttaa, vai miten on?

Mitä tuohon Switchin Japanin-menestykseen tulee, niin kylläpä oli taas upea tulos viime viikolla tuo 145200 myytyä. Joku laskeskeli, että tällä vauhdilla Switch ohittaisi jo ensi vuonna PS4:n (Pro mukaanluettuna) kokonaismyynnit Japanissa. Yoshh!

^ Näistä nykyisistä konsoleista voisin jopa uskoa, että PS4:n lisäksi Switch kykenee yli 100 miljoonan konsolin myynteihin elinkaarensa aikana, mutta Xboxin uskon jäävän sen alle. Maailmanlaajuinen myynti tietty.

E: Ensi vuosi on se, jolloin valtava määrä 3DS:n omistajista tulee hommaamaan Switchin. Pelithän se suurin houkutin on tuon kannettavuuden lisäksi, ja käsikonsolien peleistä puhuttaessa suurin osa "3DS only" pelisarjoistakin muuttaa Switchin hoiviin. Ainakin ne suurimmat, eli Pokemon, Fire Emblem, Animal Crossing ja Laytonit yms. Toki noita sarjoja mobiilinakin on ollut, mutta puhuin nyt niistä "isomman luokan" teoksista.

Joo pokemon tulee myymään Switchejä kiitettävästi. Niin kuin se on myynyt DS ja 3DS konsoleitakin. Pääsarjan pokemonpelit pääsee lähes aina lähelle 15 miljoonan rajapyykkiä.

Veikkasin Xenoblade 2:lle (ゼノブレイド2) 87-88 pisteen Metacritics-keskiarvoa 50 arvostelun jälkeen, mutta tulos olikin 85. Eikö Nintendon "kolmas jalokivi" Switchille olekaan odotetunlainen merkkipaalu?

En toki ole vain numeroita katsovaa sorttia vaan sukellan numeroiden taakse. Keskivertoakin härskimmän arvion (7/10) antanut Gamespot esimerkiksi kritisoi kovin sanankääntein pelin taistelusysteemin monimutkaisuutta. Peli ilmeisesti heittää heti "syvään päätyyn" ilman kunnollisia tutoriaaleja - kaikki pienetkin ohjeistukset kannattaa painaa vahvasti mieleen. Itse kun pelaan vielä japaniksi, niin vaikka olenkin suht luottavainen japanintaitoihini, mietityttää vähän, katkeaako oma läpipeluuni ylitsepääsemättömään sekavuuteen. Siinä olisikin sitten joulu pitkälti pilalla. Pitäisiköhän sittenkin toivoa jotain muuta pelattavaa... ? Odotan innolla Pelaajan arviota pelistä (kuten myöskin Pelaajan joulukalenteria).

Mitä itse olen arvosteluita lukenut niin kuulemma peli opastaa taistelumekaniikan pariin kyllä. Tosin monesta arvostelusta on saanut sen kuvan, että arvostelukoodit olisi saatu hiukkasen liian myöhään, ja aika kiire tullut että on ehtinyt pelin pelata läpi. Oma arvioni oli että arviot tulee pyörimään 80-85 tienoilla.

Ainakin gamexplain arvostelu kehui pelin tutoriaaleja ja totesi, että asioita opetetaan pikku hiljaa ja vielä kymmenen tunnin jälkeenkin opitaan uusia asioita.
Tuon jälkeen kyllä ihmettelin gamespotin arvostelua joka väitti täysin päinvastaista.
Samoin gonintendon arvostelija kehui tutoriaaleja ja tyypin rpg kokemuksiin kuuluu lähinnä ff7, super mario rpg ja mario & luigi pelit. Mainitsi myös olleensa aivan pihalla pelin mekaniikoista kun niitä directissa esiteltiin.
Jos tuollainen pelaaja kokee, että peli opastaa hyvin taistelun saloihin niin ei ne tutoriaalit kovin huonoja voi olla.

Gamexplain arvostelu. Ei sisällä spoilereita.

Pelaaja-lehden Markus Heino arvostelussa kehuu vain taistelua. Jotenkin en usko tutoriaalien puutteisiin.

Poikkeuksellisesti hyppään keskusteluun aivan puskista, mutta satuin huomaamaan juttua tästä etusivun tärpeissä! Olen itse maistellut tuota Xenobladea jo pari päivää, ja täytyy sanoa etten ole kovin tyytyväinen siihen, miten ohjeistus on toteutettu.

Ohjeet kyllä ilmestyvät järkeenkäyvissä kohdissa ruutuun ja ovat erittäin seikkaperäisiä, mutta tutoriaalitekstinpätkiä ei voi tarkastella myöhemmin minkään valikon kautta, ja itse olen jo päässyt unohtamaan osan minulle esitetyistä hienouksista. Perusasioissakin on paljon muistettavaa ja huomioitavaa, enkä ole edelleenkään aivan varma, miten kaikki toimii. Jonkinlainen tutoriaalipankki tekisi paljon tuon suhteen.

Vähän toivoin että tämä olisi ollut se peli joka minut viimein sysää ostamaan NS:n, mutta taisi sekin jäädä. Tosin, vain "vähän" toivoin, koska olihan se aika selvä että vanhalla linjalla jatketaan ja taistelun, sanoisiko haasteellisuus, kuuluu siihen.

No, ei sillä. Olen vihdoin myöntänyt itselleni että eihän tässä mikään kiire ole ostaa. Pelattavaa kuitenkin löytyy nykylaitteille ennestäänkin vaikka vuosiksi jos kaikkia "listalla" olevia haluaisi testata.

Kyllä tuossa Xenobladessa Cronichles 2:ssa oppi tälläinen rpg amatöörikin taistelemaan pelin hyvän,pitkän ja rauhallisen opastuksen avulla.Muutenhan tuo peli on onnistunut koukuttamaan todella pahasti ja Skyrimi(en ole tätä peliä aiemmin pelannut) sai jäädä hyllyyn odottamaan vuoroaan. Skyrimin aloitin päivää ennen mutta Xenoblade kolahti 3xparemmin joten odottakoot Skyrimi vuoroaan. Omasta mielestäni nyt reilu 20 tunnin pelailun jälkeen on Xenoblade se kolmas helmi tämän vuoden Switch pelikirjastoon.Samanlaista positiivista pakottavaa pelihimoa havaittavissa kuin Botw:in ja Super Mario Odysseyn kanssa vaikka en olekkaan ennen paljon pelannut tälläisiä todellisia Japani RPG pelejä.Onneksi keväällä tulee tuo Octopath Travel(demo oli aivan mahtava) sillä näyttää että minusta saattaa tulla Japanialais RPG peluri näin vanhoilla päivillä.

Cdonilla on tarjouksia ainakin tänään, ainakin halvalla saa Horipadin jos ei muuta: http://cdon.fi/pelit/4_dec/

Onhan tuo Horipad halpa mutta siitä puuttuu oikeastaan kaikki mikä ei päälle päin ohjaimesta näy. Nintendon oma Pro-ohjain taas on ihan järkyttävän hintainen vaikka Joy-Conien käytön kautta vähän paremmin sen hinnan ymmärtääkin.

Eli ottaako riisutun vehkeen, jossa vähemmän ominaisuuksia kuin PS4/One-ohjaimessa vai maksaako sen 70-80 euroa täysistä ominaisuuksista?

Joy-Conin tattien takia kyllä ajoittain kaipaisi kunnollisempaa ohjainta mutta jospa tässä vielä pärjäisi. Turhauttaa vain hyppiä ohi kohteista Mariossa vain epätarkkojen tattien vuoksi. Eikä se kameran kääntäminenkään oikein onnistu samalla kun vaikeampia juoksuja suorittaa.

Viimeksi eilen tuli Snow Kingdomissa vedettyä se niiden paikallisten tyyppien haastavampi kisa niin, että kamera osoitti maata kohti eikä nähnyt yhtään eteensä. Onneksi oli kolme kierrosta ja muistin sekä tuurin kautta pääsi ykköseksi. Jotenkin se tatti on vain hankassa paikassa että voisi yhtä aikaa kääntää kameraa ja (tatin epäsymmetrisestä) sijoittelusta ei voi olla kyse kun Onella ei ole samanlaista ongelmaa.

Joo vaikka Joyconit on näyttävä saavutus omalla tavallaan niin ei ne kovin kivat oo käyttää. Ite ostin jo julkaisussa Pro conin kaveriksi. Jos pelaan telkkarista niin käytän sitä. Pidemmille reissuille otan myös mukaan vaikka muuten pelaisi pieneltä ruudulta.

Riippuu vähän pelistä, jos täytyy oikeeta tikkua käyttää paljon/tarkasti niin sitten pelkkä joycon on vähän ankea. Joy Con grip auttaa kyllä sitten jo myös vähän..

Switch-pelikuvaa uudesta japanilaisesta kauhupelistä!

Tämä kun lokalisoidaan, niin ulosmyy lännessä GTA-vitoset sun muut.. :D

^ Pari huomiota:
1. Kyseessä ei ole kauhupeli.
2. Olen kuullut alkoholijuomien ulosmyyntioikeuksista (eli kotiinmyyntioikeuksista), mutta miten ulosmyynti liittyy noihin peleihin?

Japaninkielisenä ja erittäin edullisena voisin ostaakin, mutta lokalisoidusta pitäisin näppini kaukana. Senran Kagura -rytmipeli löytyykin jo Vita-kokoelmastani.

On muuten tavallisen ärsyttävä tuo ruudun ylänurkan töhö. Opettelisi japania, niin ei tarvitsisi jatkuvasti huudella, että "en ymmärrä mitään!"

Jos Hayarigamilla meni noin ilmiselvä juttu ohi, niin en enää ihmettele miksi kanssani on joskus niin vaikea väitellä. Et taaskaan ole kärryillä mistä tuossa on oikeasti kyse.

Huumorilla tehty video, jossa tyyppi muka ei tajua mikä pelin idea on ja mm. luulee kauhupeliksi tms. Saa myös videon aikana PSP:llä puhelun äidiltään.

Koko videon pointtina voi myös nähdä naureskelun yleensäkin tuon tyyppisille "peleille" ja sitten Hayarigami tulee ilmoittamaan että hänellä on pelisarjan teos ja että ostaisi tuonkin :D

Vieläpä pointtien kanssa tulit paikalle kun itselläsi se oli (taas) pahasti hukassa.

^^
# Tosissani luulin tuota kauhupeliksi..
# Niin varmaan luuli tuo "töhökin"..
# Ja sehän on selvä, että kaikkien on osattava japania..

Peli on kyllä Switchin japanin eShopissa jo julkaistu, hintaan 1000 jeniä.. eli olisko se jotain kymmenen eskon huitteilla? Siitä vaan kaikki "halukkaat" kokeilemaan, joilla on japsitili luotuna. ;)

Toki otin huomioon pilavideon mahdollisuuden, mutta jos se pilailuvideoksi oli tarkoitettu, niin aika huono sellainen se minusta oli. En edes pystynyt katsomaan aivan loppuun asti, sen verran ärsyttävä tuo ukkeli oli. Siksi myös missasin sen, että luurina toimi PSP. Jos videolla olevan kaltaisia pelaajia ei oikeasti olisi olemassa, tuota voisikin pitää helpommin pilavideona :D

No jos lähtötilanne on "kauhupeli" ja sieltä paljastuu tissienpuristelu-"peli", niin ehkä voi jotkin kellot jo soida että ollaanko aivan tosissaan liikkeellä. Mutta sinä nyt onnistut selittelemään ja kääntelemään näitä asioita mutkille ja selittelet vaikka valkoista mustaksi.

Bonuksena aina se, miten pitää opetella/osata japania. Onko sama kehoitus mille tahansa kielelle, mikä sattuu jostain löytymään ja jota ei lukija osaa? Tuskin.

Tuokaan peli tuskin tissien puristelusta ja animetyttöjen pikkuhousujen tirkistelystä miksikään muuttuu vaikka mitä kieltä osaisi.

"Tuokaan peli tuskin tissien puristelusta ja animetyttöjen pikkuhousujen tirkistelystä miksikään muuttuu vaikka mitä kieltä osaisi."

Ei muutu, mutta kyllä siinä oli mielenkiintoista ohjeistusta ja vuorosanoja luettavaksi, mutta ne eivät auenneet videon ukolle laisinkaan.

"Bonuksena aina se, miten pitää opetella/osata japania. Onko sama kehoitus mille tahansa kielelle, mikä sattuu jostain löytymään ja jota ei lukija osaa? Tuskin."

Ei ole, kun peleistä puhutaan. Kuten varmasti olet huomannut, suomalaiset, puolalaiset, ruotsalaiset ym. pelinkehittäjät tekevät pelinsä lähtökohtaisesti englannin kielellä (tai ainakin niin, että englanti on yksi pelin kielivalikossa valittavista kielistä), jolloin englannin ulkopuoliselle kielitaidolle ei yksinkertaisesti ole tarvetta. Nykypelimaailmassa (lukuun ottamatta esimerkiksi joitain kiinalaisia pelitaloja, joista suuri osa pelaajista ei ole kuullutkaan) japanilaiset pelinkehittäjät tuntuvat olevan ainoita, jotka tekevät pelinsä ainoastaan kotimaansa kielellä pelattaviksi (lukuun ottamatta esimerkiksi viimeisimpiä Pokémoneja). Englanninkielinen versio ilmestyy kuukausien tai usein jopa vuosien viiveellä, jos ilmestyy ollenkaan. Näin ollen japani on peliharrastajalle englannin ohella ehdottomasti hyödyllisin kieli osata, koska Japani on pelituottajana suurimmasta päästä.

Toden totta, jäi paljon kokematta kun en tuossakaan kauhupelin tapauksessa osannut japania.

En kai sitten ole "peliharrastaja" kun en oikeasti koe menettäväni yhtään mitään japania osaamattomana.

Kieltämättä Suomessa on muutakin tekemistä kuin opetella japania. ;)

Onhan se jonkinlainen fakta että peli harrastuksessa tulee paljonkin lisää mahdollisuuksia jos osaa japania. Se on kuitenkin englannin lisäksi ainoa kieli jolla on mahdollista pelata paljon pelejä. Ja varsinkin omanlaisiaan pelejä.

Mutta onhan Japani menettänyt statustaan pelimaailman mekkana paljonkin 90-luvulta. Joten kielenkään osaaminen ei ole lähelläkään sama asia kuin 30 vuotta sitten. Eikä se oikeastaan ole enää edes niin harvinaista. Jokainen Cosplay intoilia ja mangan ja animen kuluttaja on aivan varmasti unelmoinut lukevansa japania joskus. Ja näitä alkaa olemaan aika paljon nykyään, joten sitä myöten niitä oikeasti japania osaaviakin tulee enemmän. 90-luvulla kun harva edes tiesi mitä on manga ja/tai anime.

Tuon "kauhupelin" osalta japaninkielen osaaminen ei tee mitään, mutta yritin ohjata keskustelua vähän sellaiseen suuntaan jolla olisi jotain merkitystä. Vaikkakin raskaasti offtopicia.

Zappah: Enpä lainkaan väittänyt, etteikö voisi olla peliharrastaja ilman japanin osaamista. Väitän vain, että japani on kieli, jonka osaamisesta keskivertopelaajalle olisi enemmän hyötyä kuin minkään muun kielen osaamisesta. Vai milloin viimeksi olet törmännyt vaikka Youtubessa jonkin muun kuin englannin- tai japaninkieliseen pelitraileriin, jota et ymmärtänyt kielen takia (ja josta et löytänyt ymmärtämälläsi kielellä olevaa traileria)? Sitähän minäkin.

"En oikeasti koe menettäväni yhtään mitään japania osaamattomana." Noin minäkin ajattelin joskus muinoin. Nyt japaania hyvin osaavana kuitenkin huomaa, miten erilaiset kokemukset ovat eri kielillä - enää en vaihtaisi takaisin englantiin. Käännöstieteenkin perusopinnot on tullut suoritettua, joten kyllä tähän asiaan on kiinnitetty huomiota.

Rokkijani: Miten Suomi liittyy tähän? Siis nimen omaanhan juuri tässä tapahtumaköyhässä maassa, jossa talvea ja pimeyttä kestää suurin osa vuodesta, on hyvin aikaa olla sisätiloissa ja (pelaamisen ohessa) opetella japania ;)

Hayeiz: Mukava nähdä, että tiedostat japanin hyödyn pelaajalle.

Pahoittelut offtopicista, oli vain pakko vastata.

Lähinnä tarkoitin, että en koe menetyksiä kun ne tänne tulemattomat pelit on sellaista kamaa ettei paljon vähempää voisi kiinnostaa. Otetaan nyt vaikka tuo kauhupeli oikein mainioksi esimerkiksi. Ja nekin kovasti hehkutetut (käännetytkin) teokset, kuten vaikkapa Xenoblade, ei iske millään lailla.

Toki jos haluaa mahdollisimman laajan valikoiman pelattavaa niin totta kai kaikista kielistä on hyötyä pelaamisen suhteen ja japani englannin kanssa tärkeimmät. Itse en vain edelleenkään koe kauheasti menettäväni kun katson tarjontaa. Tosiaan jopa niistä käännöksen saaneista suurin osa jää hankkimatta kun ei ole pienintäkään innostusta.

Joka välissä "opettele japania" tai "kaikkien olisi hyvä osata japania" alkaa vähän kyllästyttää kun ei se pelkkä kieli ole ainoa este kun myös kulttuuri ja pelit on niin erilaisia.

Hitto että se vihdoin tapahtui! Bayonetta 3! Jumalauta Bayonetta 3!! Toivottavasti tulee ensi vuoden puolella. Itselle aivan varmasti koko vuoden kovin peli. No okei, FFVII remaken mahdollinen ensimmäinen episodi voi yltää samaan, jos tulee ensi vuonna.

Mutta ei tarvi enää miettiä ostaisiko NS:n. Nyt kyse on vain että koska. Saa nähdä kuinka Nintendo markkinoi B3:sta ja osia 1&2. Lähinnä mietin onko tulossa jotain erikoisversiota peleistä tai jopa itse konsolista. Tällä hetkellä tuntuu olevan sama millä Nintendo heittää kohti, jos kyljessä lukee Bayonetta 3. Vastaus on aina sama:
IMAGE(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhcuJn8YZMLgksYASN_uhuwTTBEG5efreYlF5t0QdV3JNsddjB)

Tuplaa tulee, mutta en nyt luota foorumin muokkaus ominaisuuteen.

Bayonetta special edition:
IMAGE(http://nintendoeverything.com/wp-content/uploads/bayonetta-special-edition.jpg)

Reaktioni voi tarkistaa edellisestä viestistä. Nyt kun tulisi vielä Bayonetta paketti missä on itse konsoli.

^ Tuo Switchin Bayonettan spessuversio kyllä kieltämättä näytti ensivilkaisulla ihan konsolibundlelta. Vaikka Wii U:lle molemmat löytyykin (ja eka osa X360:lle), niin silti olen tuon valmis ostamaan, kunhan vain saisi tilattua jostain. Ei taida vielä suomalaisissa verkkokaupoissa olla tilattavissa? Brittien Amazonissa oli tilattavissa pian julkistuksen jälkeen, mutta oli kyllä myös yhtä nopeasti loppuunmyytykin.