1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Nyt on peli "läpi". Lopputekstit kun rullasi niin kellossa oli n.115 tuntia. 107 shrinea, 250 korok siementä ja 64 sivutehtävää.
Tarkoitus olisi tehdä vielä loput sivutehtävät ja shrinet, mutta kummasti motivaatio loppui ainakin tältä päivältä lopun jälkeen.
Johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että loput shrinet saa metsästää jo kartan kanssa kun ei ole mitään tietoa missä ne on.

Vasta 100 tunnin paikkeilla tuli viimeiseksi jättämäni kameli divine beast hoideltua ja siltä saadun kyvyn ja parempien varusteiden avulla saan viimeinkin sujuvammin valkoiset ja hopeiset lynelit hengiltä.
Koska en meinaa mitenkään onnistua flurry rushin tekemisessä niin vasta lopussa alkoi tulemaan jonkinlainen overpowered tunne ja 100 tunnin jälkeen se on kyllä jo ihan ansaittua.
Alusta loppuun oli erittäin kivaa tutkia maailmaa eikä homma tuntunut missään vaiheessa tylsältä. Vielä lopussakin peli pääsi yllättämään Hyrulen linnan koolla.
En ollut käynyt siellä ollenkaan ennen loppua ja sehän oli kohtuu iso kompleksi ja pari tuntia sitä tuli koluttua läpi.

Aluski tuntui, että shrinet oli liian helppoja ratkaista ja osassa on vain pelkkä arkku sisällä, mutta nyt kun miettii niin ehkä nuo olisi alkaneet kyllästyttämään jos jokaisessa olisi ihan kunnon ajattelua vaativa puzzle.
Toki sellaisia isompia montaa eri kikkaa yhdistelevää shrinea olisi voinut olla vaikka 10-20. Nyt niitä ei ollut yhtään.
Gyroa käyttävistä shrineista tykkäsin paljon ja niitä olisi voinut olla enemmänkin. En tiedä miksi monilla tuntuu noiden kanssa olevan ongelmia.
Oma veikkaus, että pelaajat pitää switchia/gamepadia naaman edessä pystyssä ja silloin nuo ei toimikaan vaan sen laitteen täytyy olla vaakatasossa niin esim se sokkelo toimii kuin ajatus.

Mukavana yllärinä noinkin "pienellä" määrällä korok siemenia sai ase inventaarion maksimiin ja muutaman slotin kilville ja jouskareille. Aina kun jossain tuollaisen näki niin oli pakko mennä ottamaan talteen ja nekään ei alkaneet kyllästyttämään vaikka samaa muutamaa kaavaa toistavatkin.
Tarina oli ihan perus zelda huttua. Ei paska, mutta ei mikään hyväkään. Kunhan on siellä taustalla ja pelin oikea tähti on iso ja tutkimaan houkutteleva maailma joka myös palkitsee tutkivan pelaajan toisin kuin horizon zero dawn.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Nyt on peli "läpi". Lopputekstit kun rullasi niin kellossa oli n.115 tuntia.

Huh, aivan käsittämätöntä tahtia olet pelannut. Kun näitä päivityksiäsi katselee, keskivauhdiksi muodostuu noin 10 tuntia Zeldaa päivässä. Oma kroppani ei kestäisi, ei lähellekään.

Kiitettävät numerot kyllä. 107 hokoran löytäminen vaatii kyllä taitoa - minulla oli pelin lopettaessani muistaakseni 87, ja tuntui, ettei niitä oikein mistään enää löydy.

Kyllähän niitä skannerin avulla kivasti löytyy. Tänään tuli loput etsittyä kartan kanssa ja esillä olevia shrineja taisi olla viisi ja loput oli niitä piilotettuja joita skanneri ei paljasta.
Kovasti tekisi mieli käydä tappamassa kartan avulla kaikki uniikit hinoxit (40kpl) ja talukset (40kpl) jotta saa Kiltonilta mitalit.
Samalla tulisi varmasti löydettyä uusia paikkoja ja korokeja.

Nyt on joku zelda huuma iskenyt ja kovin tekisi mieli ostaa eshopista skyward sword, phantom hourglass, spirit tracks ja minish cap.
Kaikki saisi kätevästi pelattua WiiU:lla ja hintaa kertyisi yhteensä 48e joka ei sinänsä ole paha jos noista tykkää.
Tässä jo muutaman päivän arponut, että ostaako vai ei. Eniten arvelluttaa kolmen ekan pelin kohdalla ohjaus joka on wii motella huitomista tai styluksella ohjaamista.

Toisaalta riskin otto kannatti breath of the wildinkin kohdalla.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Nyt on joku zelda huuma iskenyt ja kovin tekisi mieli ostaa eshopista skyward sword, phantom hourglass, spirit tracks ja minish cap.
Kaikki saisi kätevästi pelattua WiiU:lla ja hintaa kertyisi yhteensä 48e joka ei sinänsä ole paha jos noista tykkää.
Tässä jo muutaman päivän arponut, että ostaako vai ei. Eniten arvelluttaa kolmen ekan pelin kohdalla ohjaus joka on wii motella huitomista tai styluksella ohjaamista.

Skyward Swordiin sattuisi sopivasti saamaan 40% alennuksen MyNintendon kautta.

^ Juu jos on niitä kultakolikoita. Olen käynyt tuolla kerran silloin kun se avautui ja sen jälkeen ei ole ollut syytä käydä.
En edes muista enää miten noita kolikoita saa. Hopeisia ainakin sillä, että kävit siellä joka päivä tekemässä jotain kuin jossain paskassa free to play mobiili pelissä.

Ei voi kuin ihmetellä miksei nintendo voi tehdä kuten muut ja laittaa noita alennuksia suoraan eshoppiin.

^Jos olet yhtään digitaalisia pelejä ostanut Wii U:lla tai 3DS:llä niin saat automaattisesti noita kultakolikoita. Kannattaa käydä katsomassa josko olisikin kertynyt niitä tarpeeksi.

Zeldoista Skyward Sword on itselleni tasoissa parhaan Zeldan kanssa Ocarina of Timen kanssa, mutta jos Wiin liikeohjaus on täyttä syöpää mielestäsi, niin sitten ei ehkä kannata. Toki kannattaa kokeilla ja voi olla että tykkäät. Minish Cap mielestäni aliarvostetuin Zelda, josta ei koskaan kuule puhuttavan. Suosittelen. Phantom Hourglass ja Spirit Tracks olivat ihan perusmenevää Zeldaa pienissä erissä. Tuosta listalta mielestäni huonoimmat mutta silti ihan pelaamisen arvoisia.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

En edes muista enää miten noita kolikoita saa. Hopeisia ainakin sillä, että kävit siellä joka päivä tekemässä jotain kuin jossain paskassa free to play mobiili pelissä.

Ei siellä joka päivä tarvitse käydä, mutta kerran viikossa kun käy, niin saa mukavasti mainitsemiasi hopeakolikoita.. jotka ovat oikeasti siis platinum coinseja. Anyways.. eShopissa ja Miiversessä (Wii U tai 3DS) kun edes käväisee viikottain, niin tulee 30 platinakolikkoa (PC) kumpaisestakin, ja lisäksi jos vaivautuu vielä nettiselaimella käydä eShopissa, niin siitäkin 30 PC. Lisäksi My Nintendon kirjautumisbonus joka viikko 30 PC, niin viikottain se 120 PC tulee. Toki muitakin missioneita välillä on, mistä noita saa.

Tosin huono puoli on se, että noita tahtoo kertyä enemmän kuin edes on käyttöä.. ;(

3DS:n teemoja tullut hankittua, sekä tietysti Zelda: Twilight Princess Picross (1000 PC).. mutta alennuksia todella harvoin, joita edes vaivautuisi hyödyntämään. Pääasiassa olleet sellaisia pelejä, joita jo omistaa, tai ovat olleet aiemmin jossain muussa alessa.

E: Tosiaan ne kultakolikot tulevat automaationa MN-tilille, jos/kun se tunnus on eShoppiin linkitetty.

On mulla tunnus linkitetty. Ainoa digitaalinen sisältö mitä olen eshopista ostanut tuon uuden saitin avautumisen jälkeen on fast racing neo + dlc joka taisi maksaa 20e. Siitä ei taida vielä 60 kultakolikkoa kertyä zeldan alennusta varten :D
Niillä platina kolikoilla en tee mitään, koska niillä ei saa mitään kivaa. 3ds:ään en tule koskaan teemaa vaihtamaan, koska siinä on oma custom teema jonka laitoin kun homebrew toimi muutaman viikon ajan.

No nyt on skyward sword pelattu ja aika tasan 40 tuntia sen parissa meni.
Luolastot oli ihan hyviä ja muutenkin breath of the wildin jälkeen kompaktimpi maailma toimi ihan kivasti.
Sain ihan tarpeeksi jo breathissa tutkia maailmaa joten itseä ei haitannut se ollenkaan, että tämän zeldan overworld oli lähinnä skyloft + tyhjä taivas.

Visuaalinen puolikin toimi ihan hyvin vaikika sahalaidat hieman silmään ottikin.
Myös musiikit oli varsin mainiot.

Sitten niitä miinuksia.
Varusteiden kehittäminen oli ihan kiva idea, mutta täysin turha jo pelkästään sen takia, että tarvittavia materiaaleja ei oikein tunnu saavan.
Itsellä harvinaisin oli monster claw. Googletin ja tuon pitäisi olla varsin perus droppi, mutta tuon 40 tunnin aikana sain noita vihuilta alle viisi kappaletta ja niitä tarvitaan vaikka mihin.
Eipä se silti haitannut, koska niitä päivityksiä ei tarvitse. Perus rauta kilven päivitin pykälää paremmaksi ja seuraavaksi sitten hommasinkin hylia kilven joka ei hajoa joten sitä ei tarvitse korjata eikä päivittää.
Myös pommi pussukka tuli päivitettyä pykälää isommaksi, mutta sekin oli pelin sujuvuuden kannalta turhaa, koska pommikukkia voi poimia taskuun aina kun niitä näkee joten pommeista ei ollut pulaa.

Pelissä oli myös täysin turhaa filleria eli lähinnä se laulun etsiminen. Varsinkin metsä ja tulivuori osio tuosta oli täysin keksimällä keksittyä pitkitystä. Kyllä. Minä haluan uida ja etsiä jotain helvetin nuotteja, koska lohikäärme jonka hengen pelastin ei vieläkään usko, että olen Hylian valitsema suuri sankari vaikka mulla on master sword selässä.

Ne isoimmat miinukset on kuitenkin Fi ja waggle waggle ohjaus kuten kaikki jo varmaan arvasi.

Navi ei koskaan käynyt hermoille. Toki se jatkuvasti huuteli "hey listen" (joka mun mielestä kuulosti varsin suloiselta), mutta kunhan ei vaan katsonut mitä asiaa sillä oli niin sai olla rauhassa.
Fi sitten taas tulee jatkuvasti kertomaan mitä olennaisimpia asioita. Näet välivideossa arkun niin Fi kertoo, että tuolla on 85% varmuudella tärkeää kamaa sisältävä arkku.
Näet pomon luo vievän oven niin joka hemmetin kerta se tulee sanomaan, että 87% varmuudella se on tärkeä ovi. Ei ole. Se on 100% varmuudella tärkeä ovi ja minä tiedän sen jo ennen kuin Fi ehtii edes tunkemaan itseään ruutuun.

No entä se ohjaus sitten.
Jotkut tykkää ja kivat niille, mutta minä en tykkää.
Ei se motella huitominen tunnu yhtään sen enempää miekkailulta mitä vaikka ekan red steelin kanssa. Olkoon vaan motion+ joka lukee liikkeet tarkemmin, mutta edelleen sulla on muovikapula kädessä jolla huidot ilmaa.
Kun ohjaus toimi niin ärsytti vaan se huitominen, mutta kun peli lukee liikkeet väärin niin alkaa vitutus.

Ei riitä kerta, kaksi kertaa tai 10 kertaa kun pitää vaikka lyödä ylhäältä alaspäin ja kohtuu rauhallisesti nostan käden ylös iskua varten niin Link jo sivaltaa alhaalta ylöspäin. Tuntuu melkein kuin olisin itse miekkailemassa. NOT.

Peli ei ole huono, mutta minulle huonoin 3d zelda ja kun lopputekstit rullasi niin päälimmäinen tunne oli helpottunut tieto siitä, että minun ei tarvitse heiluttaa sitä saamarin motea enää sekuntiakaan.
Vaikka Fi oli ärsyttävä ja tuo yksi osio oli turhaa filleriä niin silti ostaisin tämän uudelleen jos tulisi hd remake jossa olisi normaali perinteinen ohjaus.

Onkohan kukaan ihmishistorian aikana muuttanut näin paljon mielipidettään, mutta aiemmin, kun narisin vanhan oven tavoin uudesta Zeldasta niin nyt se on Switchillä maistunut kyllä - ja kun sanon, että maistunut niin tarkoitan sen olevan aivan huikea! Taisin aiemmin vähän stressaavan jakson aikana pelata niin tuli kiukuteltua tavallista enemmän. Onneksi annoin rehellisen uuden mahdollisuuden.

Se maailma siinä on kyllä aivan uskomaton rajattomaan seikkailuun. Hyvä, että kiinnostaa edes varsinaisesti edetä tarinassa, kun pitää koluta jotain vuoren rinnettä ylös ja alas. Aseiden hajoamiseenkin on tottunut nyt nopeasti ja se toimii tässä kyllä hyvin.

Vanha Zelda-fani on huojentunut. :D

Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Onkohan kukaan ihmishistorian aikana muuttanut näin paljon mielipidettään, mutta aiemmin, kun narisin vanhan oven tavoin uudesta Zeldasta niin nyt se on Switchillä maistunut kyllä - ja kun sanon, että maistunut niin tarkoitan sen olevan aivan huikea! Taisin aiemmin vähän stressaavan jakson aikana pelata niin tuli kiukuteltua tavallista enemmän. Onneksi annoin rehellisen uuden mahdollisuuden.

En kiellä sitä etteikö BotW kilpailisi omalla listallani parhaan Zeldan manttelista, mutta kieltämättä pitkien dungeonien puute parin muun vanhan ominaisuuden ohella harmittaa. Upeakaan peli ei kai kuitenkaan saa olla liian huikea.

Joo, se hiertää minuakin, mutta nautin muista osa-alueista sitten. :)

Mietin tässä, että kun 2d-pelit elävät uutta tulemistaan ja omakin innostus on kova niin tulisipa vielä joskus 2d-Zeldakin.

Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Joo, se hiertää minuakin, mutta nautin muista osa-alueista sitten.

Mietin tässä, että kun 2d-pelit elävät uutta tulemistaan ja omakin innostus on kova niin tulisipa vielä joskus 2d-Zeldakin.

Olen kyllä melko luottavainen, että uusi 2D-Zelda on kehityksessä. Nintendon nykyisen suunnan huomioiden se tulee olemaan 3DS:lle, mutta en yhtään laittaisi pahaksi, vaikka tulisi Switchillekin.

Menetän järkeni, jos tulee 3DS:lle.

Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Menetän järkeni, jos tulee 3DS:lle.

Sama tauti saattaa iskeä. Ehdottomasti pitäisi seuraavan 2-D Zeldan saapua Switchille.

Lainaus käyttäjältä Wilbur

Lainaus käyttäjältä RokkijaniMenetän järkeni, jos tulee 3DS:lle.

Sama tauti saattaa iskeä. Ehdottomasti pitäisi seuraavan 2-D Zeldan saapua Switchille.

Minua ei haittaisi ollenkaan. Saa tulla toki Switchille, mutta ei 3DS:ssä ole mitään vikaa. Parempi akkukestokin. Myöskin helpompaa, kun ei tarvitsisi koko ajan vaihtaa pelikorttia Switchiin.

Ei siinä varmaan mitään vikaa ole, mutta Switchin omistavana luonnollisesti toivon tulevien Zeldojen tulevan tälle uusimmalle koneelle, kunnes on taas vielä uudemman aika. Pelikorttien vaihto taas on niin pieni vaiva, että se ei häiritse.

3DS:ssä on yksi vakava vika, en omista sitä :-D Useasti harkitsin ostoa loistavan pelikirjaston vuoksi mutta en koskaan tullut ostaneeksi. Nyt sitten julkkarissa ostin Switchin ja tietenkin toivon itsekkäästi että kaikki tulevat pelit ja resurssit siirrettäisiin Nintendolta sille. Olisihan tuo Switchi tehojensa puolesta mielenkiintoinen alusta uudelle 2-D Zeldalle. Toivon myös että tuo uusin E3:lla esitelty 2-D metroid saisi oman versionsa Switchille. Mitä pelikorttejen vaihtoihin tulee niin mielellään sitä tekee sen verran näppärän pieniä ne on.

Hei Zelda pelaajat. Onks tääl joku joka voisi auttaa...uudesta Switch Zeldasta en pääse divine beast kamelia. Katottu apua YouTubesta. Mutta siinä on erilainen ilma kun menee sitä selvittämään, ja mulla hiekkamyrsky. Niin ei anna sinne semmosta häiskää jotta tehtävä alkaisi... mitähän pitää tehdä?

Ensin pitää mennä gerudo kylään ja saada Riju auttamaan Linkia ja tuonnehan pääsee vain..[spoiler]pukeutumalla naiseksi[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ensin pitää mennä gerudo kylään ja saada Riju auttamaan Linkia ja tuonnehan pääsee vain..Spoileri!Näytä spoileripukeutumalla naiseksi

Thanks! Mepä kokeillaan!

Lainaus käyttäjältä Esmeralda82

Lainaus käyttäjältä partajeesusEnsin pitää mennä gerudo kylään ja saada Riju auttamaan Linkia ja tuonnehan pääsee vain..Spoileri!Näytä spoileripukeutumalla naiseksi

Thanks! Mepä kokeillaan!

Eipä se Riju sanonu muuta kuin että Herloom on varastettu. Mentiin sinne mummon luokse ja siellä on se Herloom semmosen pehmosängyn päällä. Joka on sinne aikasemmin toimitettu. En nyt ymmärrä mitä seuraavaks

Lainaus käyttäjältä Esmeralda82

Lainaus käyttäjältä partajeesusEnsin pitää mennä gerudo kylään ja saada Riju auttamaan Linkia ja tuonnehan pääsee vain..Spoileri!Näytä spoileripukeutumalla naiseksi

Thanks! Mepä kokeillaan!

Eipä se Riku sanonu muuta kuin että Herloom on varastettu. Mentiin sinne mummon luokse ja siellä on se Herloom semmosen pehmosängyn päällä. Joka on sinne aikasemmin toimitettu. En nyt ymmärrä mitä seuraavaks

Yiga-klaani pitää hoidella jotta saa Thunder Helmin takaisin. Tämän jälkeen Riju auttaa Linkkiä Gerudo-kaupungin takana.

Kyllä tämä vieläkin vetää mukaansa. DLC:t on toki ladattu, mutta niiden innoittamana olen ratkonut pari shrinea lisää ja tutkinut nurkkia missä en ole vielä piipahtanut. Ei ihan hirveän montaa avoimen maailman peliä ole tullut samalla tavalla jatkettua, kun tarina on ollut paketissa.

Muutama Zelda: Breath of the Wild -modi: https://www.youtube.com/channel/UCgkZyLnHW_U9gMXKwfPoecg/videos

Tulee noista modeista mieleen ensimmäisenä että olisihan se hiton hienoa että Nintendo tekisi multiplattareita. Voi että!

Viikonloppuna tuli The Champion's Ballad -laajennuksen päätarina tehtävät läpäistyä. Uudet Shrinet ja niiden sisältämät aivopähkinät laittoivat jälleen pään pyörälle, ja niiden selvittäminen oli mukavaa tekemistä. Uusi luolasto oli myös hyvin toteutettu ja sen suorittaminen oli hyvin palkitsevaa Linkin uuden moottoripyörän muodossa. Paketin heikointa antia olivat vanhojen pomotaisteluiden kierrättäminen. Vaikka Linkille annetaan vähemmän varusteita ja parantavaa muonaa, voi pomotaistelut päihittää melko vaivattomasti käyttämällä Championeiden antamia kykyjä. Olisin myös toivonut, että kaikki Shrinet olisivat antaneet lisää spirit orbeja, jotta sydän ja staminamittarin saisi molemmat kehitettyä maksimi levelille.

Tavaranhaku tehtävät ovat vielä tekemättä, kuten myös ensimmäisen DLC-paketin sisältämät tehtävät, joten ne tulee varmaan vielä jälkikäteen suoritettua.