Palautetta moderaattoreiden toiminnasta / Foorumit / www.pelaajalehti.com
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Palautetta moderaattoreiden toiminnasta

Oma palauteketju moderaattorien ylistämistä ja kritisointia varten. Toimiko "mode" siis jotenkin erityisen esimerkillisesti, täysin anteeksiantamattomasti tai onko muita kehitysideoita toimintaa koskien? Pura sydäntäsi täällä, joskin älä unohda netikettiä.

Pääosin nuo suppeimmat kehut ja kosioviestit kannattaa mieluiten laittaa ensisijaisesti yksityisviestillä tulemaan.

Hienoa että tämäkin saatiin uusille foorumeille.

Sen suurempia kömmähdyksiä saitin kurinpidossa en ole ainakaan minä huomannut. Riepu pyyhki maailmankartalta kyllin nopeasti rarerxin aivopierut, joten aivoinfarkteilta vältytään.Tälläistä muutamaa trollia (Moromopo ja Sasukeluffy ovat sentään rauhoittuneet, hyvä pojat!) lukuunottamatta saitti on melko rauhallinen mesta pyöriä. Hienoa että tiukka linja on otettu heti alkuun.

tuohon muksun kommenttiin "moromopo ja sasukeluffy ovat rauhoittuneet" voin sen verran aukaista, että sasu käy harvakseen täällä, koska hänen mielsetåän saitti mentiin pilaamaan ja itse olen taas yrittänyt "vähän" parantaa kieliasua, kiitos nokian päivityksen ja olen yrittänyt keskittyä 4 ketjuun: skyrim, bf3, pelaajaboardcast ja offtopic. Samaa mieltä myös että modet hoitavat asian hyvin, ja riepukin on nähtävästi alkanut kirjoittelemaan uutisia. Trollit ovat siis poissa/rauhoittuneet ja täällä on taas mukava vierailla. Sen verran ihmettelen, että ratexi aloitti 3 ketjua, kysyisin, että ilmoititteenko hänelle säänöistä/varoitettiin bänneistä etukäteen? Ja saiko hän ne banaanit? Toivotaan, että hänkin rauhoittuu piahkoin.

Modet vois jo pikkuhiljaa herätä ja pistää Moromopon ja muut palleroiset opettelemaan äidinkielen alkeita johonkin muualle pois tältä foorumilta. En väitä että itsekkään mikään Mikael Agricola olisin, mutta joku roti tähän touhuun. Kiitos.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Modet vois jo pikkuhiljaa herätä ja pistää Moromopon ja muut palleroiset opettelemaan äidinkielen alkeita johonkin muualle pois tältä foorumilta. En väitä että itsekkään mikään Mikael Agricola olisin, mutta joku roti tähän touhuun. Kiitos.

IMO, tällä osa-alueella on tapahtunut parannusta, mutta modeille sellainen vinkki, että uusimmassa blogissa (Raakelin kirjoittamassa), on yhden käyttäjän kommentointi mennyt kilometrien päähän hyvästä mausta. Kun sinne asti pääsette, niin tiedätte kyllä kenestä puhun.

Banaanivasaraa siis sinne suuntaan. Kiitos.

Modet vähän saisivat hellentää linjaansa vittuilussa ja naljailussa. Monella muulla foorumilla jos joku menee laukomaan todella typeriä kommentteja ja muut tulevat kuittailemaan hänelle, niin moderaattori saattaa myöskin hieman heittää kuittia sinne kommentojalle. Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Haluaisin saada tästä jonkinlaista tarkempaa esimerkkiä. Omasta mielestäni moderaattorit ovat pitäneet keskustelun hyvän maun rajoissa ja silloin kun omasta mielestäni juttu on jo mennyt liiallisuuksiin, niin moderaattori rauhoitteleekin tilannetta. Apinat voivat mennä eläintarhaan, ei niitä tänne kaivata.

Kuittia on saanut antaa ja saa antaa jatkossakin, kunhan sen osaa tehdä hyvän maun rajoissa ja kommentointi osataan ylipäätänsä lopettaa ajoissa. Suoranaista banniuhkausta en muista kenenkään antaneen toviin tällaisen tapauksen kohdalla. Yksityisviesteistä kaikista en toki tiedä. Banneja ei muutenkaan ole juuri tarvinnut puheeksi nostella.

-Riepu, moderaattori

Lainaus käyttäjältä Luxurah

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Haluaisin saada tästä jonkinlaista tarkempaa esimerkkiä. Omasta mielestäni moderaattorit ovat pitäneet keskustelun hyvän maun rajoissa ja silloin kun omasta mielestäni juttu on jo mennyt liiallisuuksiin, niin moderaattori rauhoitteleekin tilannetta. Apinat voivat mennä eläintarhaan, ei niitä tänne kaivata.

Itsekkin kaipaisin esimerkkiä. En millään saa päähäni mitään tälläistä tilannetta viime ajoilta. Vai onko mennyt jotain ohi?

Viimeisimpänä lähinnä mieleen tulee tämän erään käyttäjän kolaseikkailu

Olen huomannut miten Riepu huomauttaa melkein kaikista asioista. (Esim. Tuplapostaukset.) Sekä jos huomauttaa hellävaraisesti, niin sitten annetaan bännit. Kukaan ei uskalla tehdä mitään ja kaikki lähtee pois. Järkeä päähän siis.

Riepu moderoimassa v
Mode-edit: Kuva poistettu tekijänoikeudellisista syistä. Kuvan käyttöön ja muokkaukseen ei oltu saatu lupaa otoksen ottaneelta.

Tuplapostauksia sattuu sen verran usein, että merkkaan niiden ilmaantuessa viesteihin pikaisen muistutuksen siitä, kuinka niiden kanssa kannattaa toimia. Erikseen niistä ilmoitetaan käyttäjille henkilökohtaisesti, jos tuplapostailu on jollain toistuvaa, mutta tämä on erittäin harvinaista.

Muissa tapauksissa jokaisesta erillisestä "pienrikkeestä" (esim. sisällöttömät viestit) ei tietenkään tule huomautettua kuin vasta sitten, jos ne toistuvat selkeästi tai osuvat huonoon väliin (esim. pitkään hiljaisena ollut ketju), mitä sitäkin tapahtuu itse asiassa vähän. Bannejakin jaetaan edelleen hyvin vähän eikä niitä napsu siitä, että sanotaan vastaan. Joudut nyt kyllä siis täsmentämään, mitä tuolla "hellävaraisella huomauttamisella", joka johtaa banneihin, tarkoitat. Sinun jäähysi eivät varsinkaan ole syntyneet vastaavissa merkeissä.

Sen kyllä havainnollistan edelleen, että turha tiukkuus voi johtaa oikeasti siihen, että ihmiset ryhtyvät ylivarovaiseksi. Tätä puolta pyritäänkin pitämään jatkuvasti vankasti silmällä varsinkin huomauttelujen ja muiden toimien keskellä.

Onko paha jos sanon että en edes tiennyt että pelaajalla on omat foorumit :D

En koe olevani kovin SJW tyyppiä, mutta pakko sanoa että aika pahalta näyttää se että modet antaa muutaman selvästi psyykkisiä ongelmia omaavan yksilön kylvää aika rasistista kieltä. Samat muutamat käyttäjät jatkuvasti syyllistyvät tähän. Pikasilmäyksellä pelkästään tänään löydän sieltä sanan vinokiikari aasialaisista ja neekeriä ja ählämiä näkyny kans aika hiljattain.

Siirrän tätä keskustelua tähän ketjuun. Jos moderoinnista tosiaan tulee mieleen antaa palautetta, niin kootaan niitä mieluummin tänne, eikä esimerkiksi uutiskommentteihin.

Zappah kirjoitti:

"Harmittaa nuo mode-editit kun ei tiedä mitä täällä on taas "keskusteltu". Onko täällä oikeasti muka niin pahoja juttuja vai onko kyse vain tästä nykyajan hienotunteisuudesta kaikkea kohtaan ettei kukaan vain vahingossakaan pahoita mieltään. 
 
Naurettavaa hommaa yleisesti ottaen. Itse moderointia tässä uutisessa en tietenkään voi kommentoida kun en tiedä mitä oli kirjoitettu. Tulee usein luettua näitä kommentteja (ja uskon monen saavan hupia minunkin "seteistäni") joten tuntuu että menee jotain ohi kun onkin sensuroinnit käynnissä.
 
Itse en kyllä kaipaa ketään muuta sanomaan onko jokin teksti X minulle sopiva vai ei. Päätän kyllä itse miten suhtaudun kenenkin ja mihinkin tekstiin mutta nyt tällaisella moderoinnilla ei jää edes sijaan valinnalle.
 
Sivu-uudistus tuli mutta sellainen olisi hyvä, että voisi vain miinustaa tai plussata kommentteja ja ne sitten piilotettaisiin jos on tarpeeksi miinusta. JA mikä tärkeintä, ne miinusviestitkin saisi silti näkyviin jos haluaa.
 
Ja toki ymmärrän että poistetaan lakia rikkovat jutut eli täydet ylilyönnit mutta jotenkin epäilen että aika harmitonta vääntöä täällä on vain poisteltu.
Jos viestejä satutaan joskus poistamaan, ei sitä tehdä sillä ajatuksella, että käyttäjiä suojataan mielenpahoittamiselta, vaan tavanomaisesti kyseessä on ihan yleisen huonon käytöksen siivoamisesta. Joskus se ilmenee solvauksin, joskus jossain muussa muodossa. Tarkoituksena niin kommenteissa kuin keskustelualueenkin puolella on aina ihan vuosien ajan ollut pitää yllä asiallista keskustelua. 
 
Viestien poisto on saattanut olla viime aikoina välillä näkyvämpää sivu-uudistuksessa paikoin heikompaan suuntaan muuttuneiden moderaattorityökalujen johdosta.. Tutkiskelen edelleen vielä parhaita keinoja esimerkiksi viestiä käyttäjille näiden käytöksestä niin, että siitä muodostuu mahdollisimman vähän häiriötä muille keskusteluille ja kommentoinnille.  Juuri esimerkiksi myös tämän toiminnan tehostamiseksi toivoisinkin, että jos moderointitapahtumista tulee mieleen jotain sanottavaa, niin ne koottaisiin kätevästi tänne.
 
-Riepu, moderaattori

No sanotaan nyt vielä sen verran että itse luen kommentteja myös viihteenä, joten ne huonot viestit on viihdearvossaan usein niitä parhaita. Plussaukset ja miinustelut toimisivat hyvin sen kautta että herkimmät voi jättää huonot viestit lukematta solvauksineen. Ja ne miinustetuimmatkin pitäisi silti saada halutessaan luettavaksi.

Täydet ylilyönnit edelleen ymmärrän vaikka jos pitää valita, niin päättäisin niistäkin mieluiten itse.

Mutta en minä tuota järjestelmää tänne toivo. Resurssit on rajalliset ja vasta tuli päivitys. Tosin eikös tämä kommentointi ollut se osa-alue, jossa oli vielä petrattavaa? Vai oliko kyse lähinnä näistä foorumeista? Vai ovatko jopa samaa systeemiä? (Vaikuttaisi olevan jos pitää arvailla)