Reissussa: Ni no Kuni II aidossa brittilinnassa / Blogit / www.pelaajalehti.com

Reissussa: Ni no Kuni II aidossa brittilinnassa

23.02.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Olen nyt muutaman vuoden ajan päässyt pyörimään eri puolella Eurooppaa testailemassa ennakkoon vielä julkaisemattomia pelejä. Tavanomaisesti reissuista ei ole ollut juuri kerrottavaa, sillä ne vietetään usein visusti joko näyttöä tai PowerPoint-esitystä tuijottaen sekä lyhyihin haastatteluhetkiin osallistuen. Ennen ja jälkeen tarjolla on myös paljon taksissa tai julkisissa liikkumista, kun lentokentän, tapahtumapaikan ja mahdollisen hotellin välillä pitäisi pystyä kulkemaan mahdollisimman sukkelasti.

Tavanomaiseen kaavaan tuli kohdallani poikkeus nyt helmikuussa, kun osallistuin Bandai Namcon järjestämään Ni no Kuni II: Revenant Kingdom -ennakkotapahtumaan. Englantiin suuntautunut reissu erottautui joukosta jo sillä, että päämääränä ei ollut ruuhkainen Lontoo vaan siitä kaakkoon sijaitseva Heverin pikkukylä. Varsinainen kohde siellä oli kuningatar Anne Boleynin lapsuudenkotina tunnettu linna, jossa vierähti lopulta koko päivä.

Itse pelin parissa ehti tapahtumassa viettää nelisen tuntia, jotka keskittyivät Revenant Kingdomin kolmannen luvun puoliväliin ja neljännen luvun alkuun. Kymmenistä toimittajista koostunut vierasjoukko ei mahtunut aina kerralla pelaamaan, joten muutamin väliajoin porukkaa kierrätettiin ympäri linnaa tutustumassa peliin muulla tapaa. Tarjolla oli tavanomaisempia briiffaushetkiä pelin ominaisuuksiin ja kehitykseen liittyen mutta myös muutamia erikoisempia rasteja. Yksi tällainen oli Ni no Kuni II:n taiteella varustettu käytävä, jossa näytillä oli konseptiluonnoksia ja välipätkien kuvakäsikirjoituksia. Ikävä kyllä mitään näistä ei saanut kuvata.

Muita erikoisempia tapauksia edusti musiikkihuone, jossa pääsi työskentelemään kuunnellen samalla uutuuspelin ääniraitaa. Ennen pelaamista ryhmäni sai myös pohjustuksen pelin tarinaan suoraan ääninäyttelijä Claire Morganilta, joka summasi yhteen Revenant Kingdomin kahden ensimmäisen luvun tapahtumia päähenkilö Evanin roolissa.

Varsinaisia kehittäjiä ei ollut paikan päällä, joten pelin englanninkieliset ääninäyttelijät olivat lopulta myös tapahtuman suurimmat vieraat. Morganin lisäksi paikalla olivat Roland-hahmon ääninäyttelijä Jared Zeus, Tanille äänensä antava Ellie Fransch sekä Loftyna hihkuva Owain Arthur. Kukin nelikosta oli osa linnassa järjestettyjä kyselytuokioita.

Edes kyselytuokioita ei ikävä kyllä saanut kuvata tai nauhoittaa, vaikka ne tarjosivatkin muutamia hyviä vilkaisuja pelin lokalisointiprosessiin. Päänäyttelijät vahvistivat esimerkiksi saaneensa tuoda hieman omia näkemyksiään hahmojen esiintymiseen, sillä myös englanninkielisessä versiossa erilaisille paikallisaksenteille on haluttu antaa tuntuva rooli. Alkuperäistä japanilaista ääninäyttelyä käytettiin myös paikoitellen suoraan hyödyksi englanninkielisissä nauhoituksissa, sillä siten pystyttiin auttamaan näyttelijöitä seuraamaan hahmoille kaivattuja tunnetiloja. Morgan kertoi myös tehneensä koe-esiintymisensä Evanin rooliin yhdessä monien lasten kanssa, sillä hahmolle haettiin nimenomaan hyvin lapsenomaista ääntä.

Tapahtuma päätettiin Heverin linnan esittelykierrokseen, joka toimi vähintään tehokkaana keinona palauttaa vieraileva lehdistö satumaailmasta taas oikean maailman realiteetteihin. Linnasta kun löytyi muun muassa salainen rukoushuone, jossa katolilainen henkilö pystyi harjoittamaan uskontoaan ilman pelkoa siitä, että tämän pää vierisi seuraavana päivänä lattialla. Loppua kevensi lisäksi paikallinen ilotulitusnäytös.

Tämä oli toinen kerta, kun olin päässyt ennakkoon käsiksi Ni no Kuni II:een. Kerroin aiemmin alustavia mietteitäni pelistä joulukuussa, jolloin lyhyt testaus perustui varhaisempaan demoon. Kattavamman silmäyksen pelin lähes valmiiseen versioon voi lukea maaliskuun Pelaaja-lehdestä.

Panu Saarenoja

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Toivon todella, että alkuperäiset ääninäyttelijät ovat kuultavissa pelin täkäläisessä versiossakin. Muuten peli jää omalta osaltani armotta kauppaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus Hayarigami

Toivon todella, että alkuperäiset ääninäyttelijät ovat kuultavissa pelin täkäläisessä versiossakin. Muuten peli jää omalta osaltani armotta kauppaan.

Alkuperäisen ääninäyttelyn pitäisi olla myös mukana.

-Panu