Kommenttiosio-blogi: Kuuntele viisaampaasi / Blogit / www.pelaajalehti.com

Kommenttiosio-blogi: Kuuntele viisaampaasi

5.08.2017 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7
Kommenttiosio-blogi: Kuuntele viisaampaasi

Kommenttiosio-blogi: Kuuntele viisaampaasi

Itseriittoisena ihmisenä pystyn harvoin myöntämään, että minun olisi pitänyt noudattaa jonkun muun neuvoja. Vielä harvemmin vastaan tulee tilanteita, joissa kyseiset neuvot ovat omia. Tämä on yksi niistä tilanteista.

Paneudun tämän nöyryytyksen absoluuttisen huipentuman yksityiskohtiin tarkemmin pian, mutta ensi tahdon kerrata, kuinka tähän pisteeseen päädyttiin. Nintendon muutaman kuukauden vanhan Switchin peliportfolioon julkistettiin alkuviikosta jälleen vahvistusta rutikuivaksi lypsetyn Resident Evil Revelationsin noin 48. uusintajulkaisun muodossa. Kaikenmoisiin Switch-uusintoihin ja kertauskierroksiin kyllästyneenä olin jo kynäilemässä nahkeaa avautumista kommenttilootaan, mutta jouduin lopulta pidättäytymään.

Jotkut blogiani alkumetreiltä asti lukeneet saattavat nimittäin muistaa minulla olleen viisauden sanoja aiheesta jo tammikuussa. Tuolloin kehotin Nintendon uutukaiseen skeptisesti suhtautuvia ottamaan omasta nalkutuksestaan onkeensa ja pitkittämään ostopäätöstään, kunnes konsolin hitaat ensiaskeleet ovat takanapäin. Ehdin kuitenkin unohtamaan neuvoni julkaisupäivään mennessä, ja hyllyssäni seisoo nyt konsoli, jolle en ole uhrannut ajatustakaan viikkoihin.

Tähän meditatiiviseen jälkiviisauden tilaan joutuminen on luonnollisesti jo itsessään kaikin puolin noloa, mutta vielä kiusallisempaa on se, että vika tuntuu olevan pikemminkin minussa kuin koneessa. Switch on ollut markkinoilla vasta tovin, ja sille on etenkin Nintendon suunnalta suotu jo roima kourallinen laadukkaita ja kekseliäitä kokemuksia Zeldasta uunituoreeseen Splatooniin.

Yksikään tällä hetkellä tiedossa oleva teos ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta saanut koneistoani käyntiin. Jopa Zelda jätti minut kylmäksi huikean Horizon Zero Dawnin jälkeen, ja laihasta kiinnostuksesta potemani syyllisyys tahrannee suhteeni siihen vielä pitkälle tulevaisuuteen. Aiheesta avautuminen tuntuu kuitenkin hullulta, kun nykyisten ja tulevien pelien lista on pitkä jo tässä vaiheessa konsolin elinkaarta, eikä ongelman ytimestä löydy mitään muuta syntipukkia kuin oma selittämätön nihkeilyni.

Tarinan tärkein opetus on se, että minua tulisi aina kuunnella kaikissa asioissa, mutta käteen on jäänyt pettymyksen ohella muutakin. Olen oivaltanut, kuinka henkilökohtaista ja kenties jopa selittämätöntä julkaisun alla kritisoimani epäluulo on saattanut olla monien kohdalla. Mitä sitten, jos Breath of the Wild -apaattisuuteni tekee minusta luonnonoikun? Olen viime kuukausina oppinut, ettei innostuksen puute kerro pelien laadusta, eikä sääntö toimi usein toisinkaan päin.

En ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa, enkä oikein tiedä, kuinka pettyneen asiakkaan roolissa kuuluu toimia. Olen jo myöntänyt virheeni, mutta saanko silti huudella tyytymättömyyttäni keskustelupalstoilla? Asetella tragediani 140 merkkiin Twitterissä? Vai pitääkö minun vain toivoa, että olin oikeassa myös konsolin tulevasta noususuhdanteesta? Ottaen huomioon, että 400 euroa on kova hinta paperipainosta, jälkimmäisin vaihtoehto kuulostaa houkuttelevimmalta. Neuvoja kuitenkin otetaan vastaan.

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Kyllä Switchin omistajien kohta kelpaa, sillä Super Mario Odyssey on loppuvuoden kovin peli. Ainakin minun mielestäni. Tällaisia kunnolla irrottelevia suuren luokan pelejä Switch todellakin tarvitsee. Ja ennen kaikkea jo pienenä itsestäänselvyytenä — peli on varmasti yksinkertaisesti vain niin hauska. Reggien osuvaa E3-markkinointiheittoa lainatakseni: "If it's not fun, why bother?"

Itse olen Nintendo-fani, mutta en fanaattinen sellainen. Joskus on parempi pitää mölyt mahassa, sillä fanaattinen Nipa-fanikunta ummistaa kritiikiltä silmät, suut ja korvat. Silloin säästyy itsekin turhalta päänsäryltä.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Jos ei Nintendon omat pelit maita, niin konsoli kannattaa jättää hyllyyn. Ja jos siitä huolimatta konsolin ostaa, niin keskustelupalstoilla valittaminen on typerää. Kaikki tietää että että konsolien julkaisun alkutaipaleella on ankeaa pelien suhteen (voi pojat, muistatteko kun PS4 ja Xbox One julkaistiin, mitään pelaamisen arvoista jota ei ollut pelattu jo 360:llä ja PS3:lla ei tullut aikoihin). En puolustele, että kun kilpailijoillakin oli kuiva alku, että Switchilläkin saa olla, mutta se oli odotettavissa ja ostopäätös kannatti tehdä sen mukaan.

Switchin suhteen vaikuttaa se, että omistiko Wii U:n vai ei (eli onko esim. Mario Kart 8 ostajalle uusi vai vanha kokemus). Ja vielä, harvoin on konsolia julkaistu niin laadukkaan pelin kuin Breath of the Wildin kanssa (Nintendo 64 ja alkuperäinen Xbox tulee mieleen). Kyllä, sen(kin) pystyy pelaamaan Wii U:lla, mutta lets face it, suurimmalla osalla pelaajia ei Wii U:ta ole.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Corso

Kyllä Switchin omistajien kohta kelpaa, sillä Super Mario Odyssey on loppuvuoden kovin peli. Ainakin minun mielestäni.

Varmasti kova, hyvä jne. peli mutta eikös se Zeldakin jo sitä ollut/ole. Kärjistettynä siis kaksi peliä Switchillä.

Tämän blogin tilanne on se, mitä itse yritän välttää. Odottelenkin että tulee Zeldan ja Marion lisäksi jotain muutakin itseä kiinnostavaa. Hollow Knight on yksi lisäsyy toki mutta epäilen että porttaavat sen Onelle ja/tai PS4:lle ennen kuin itse saan Switchin ostettua.

Ettei menisi turhan väittelyksi: on siellä Switchillä pelejä, ei vain meikäläiselle kun multiplatit voi pelata tai on jo pelattu muualla ja ne japaniteokset ei pääosin kiinnosta pätkääkään.

Käyttäjän tetteri kuva
tetteri

Itse ostan multiplatat Switchille kannettavuuden vuoksi ja japsipelit kiinnostavat kovastikin. Niinpä Switchin pelivalikoima vaikuttaa oikein hyvältä. Enkä ole vielä Zeldaakaan päässyt loppuun asti, on se vaan pitkä peli...

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus käyttäjältä tetteri

Itse ostan multiplatat Switchille kannettavuuden vuoksi ja japsipelit kiinnostavat kovastikin. Niinpä Switchin pelivalikoima vaikuttaa oikein hyvältä. Enkä ole vielä Zeldaakaan päässyt loppuun asti, on se vaan pitkä peli...

Samaa täällä. Kannettavuus on monille (minut mukaan lukien) nykyään valtavan suuri tekijä, mutta ilmeisesti on vielä kourallinen vanhanaikaisempia pelaajia, jotka eivät siitä jostain syystä välitä. Ostankin pelit ensisijaisesti Switchille, vaikka ne ilmestyisivät aiemmin jo omistamilleni konsoleille (kuten esimerkiksi Rime ja Dragon Quest XI, joista odotan nimenomaan myöhemmin tulevia Switch-versioita). Japanilaisten Switchille tulevien pelien laatu vaikuttaakin pelottavan hyvältä - esimerkiksi äsken mainitsemani Dragon Quest XI sai juuri eilen Famitsussa täydet pisteet, 40/40!

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus käyttäjältä Hayarigami

Japanilaisten Switchille tulevien pelien laatu vaikuttaakin pelottavan hyvältä - esimerkiksi äsken mainitsemani Dragon Quest XI sai juuri eilen Famitsussa täydet pisteet, 40/40!

Tätä odotan. Myönnetään.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Jätä se sika! Nimikin kertoo, että se switchaa miten vaan.
Pleikka on hyvä ja uskollinen. Ehkä jopa liian hyvä tuollaisella hupakolle. ;)