TurnOn / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

TurnOn

1.07.2016 // Kirjoittanut: Jaakko Herranen
0
TurnOn -arvostelu

Sähkösähikäisen seikkailut

Neljän hengen Brainy Studio -pelitalon TurnOn kertoo sympaattisen tarinan sähkökatkon kourissa kärvistelevästä kaupungista. Akuutista teknologian puutteesta kärsivien kaupunkilaisten avuksi saadaan pelaajan ohjastama sähköpallero, jonka myötävaikutuksella kaupungista olisi tarkoitus saada astetta onnellisempi paikka. Valitettavasti homma ei luonnistu pelaajan kannalta täysin ilman ongelmia.

Sähikäistä ohjaillaan kaksiulotteisissa maisemissa otuksen kyetessä liikkumaan ainoastaan siellä täällä riippuvia sähkölankoja pitkin. Maisemien sähköistämiseen ei vaadita kummoisia jippoja, sillä siihen riittää, että kulkee pimeänä nököttävän lampun tai generaattorin ohi. Peruskentät eivät ole laajoja, joten niiden läpäiseminen onnistuu lähestulkoon itsestään. Tavoitteena voi olla saattaa lammella veneessä istuva nuori pari romanttisesti yhteen tai rauhoittamaa sähkökatkoksen myötä mellakoimaan innostuneet ihmisjoukot. Jokaisen kentän tavoitetta alustetaan lyhyin, sarjakuvamaisin animaatioin.

Ongelmaksi muodostuvat nopeasti muutamat pelilliset omituisuudet. Pelaaja voi loikkia sähkölangalta toiselle myös syvyyssuunnassa, joskin täysin ilman minkäänlaista siirtymäefektiä. Aivot nyrjähtävät viimeistään siinä vaiheessa, kun pallerolla tulisi loikata aivan etualalta kaukana taustalla häämöttävälle johdolle liikkuen silti käytännössä täysin kaksiulotteisesti. Myös pelimoottori sekoittaa tasot ajoittain, jolloin kamera saattaa hyppiä satunnaisen oloisesti etualalta taakse. Välillä pallero itse on sijaintinsa suhteen hukassa ja hahmonsa saattaa löytää leijumasta ilmasta perspektiivien väliltä. Puhtaiden peliteknisten ongelmien vuoksi pelaaminen on harmittavan usein suorastaan raivostuttavaa.

TurnOn -arvostelu

"TurnOnin tarjoama pelikokemus unohtuu yhtä nopeasti kuin tarinan läpäiseminen kestää."

TurnOn -arvostelu

Vaihtelua tuodaan muutamalla suoraviivaisella ja nopeasti eteenpäin rullaavalla kentällä, joissa pelaajalta vaaditaan astetta sukkelampia refleksejä. Brainy Studio on hakenut kyseisissä haasteissa modernien Rayman-pelien musiikkikenttien fiilistä, mutta valitettavasti pelaaminen ei vain ole näissä lainkaan nautinnollista. Kenties kehittäjien rytmitajun puutteesta johtuen myöskään musiikin tahtiin loikkiminen ei vie kunnialla perille. Kuolo korjaa tiuhaan tahtiin, ja useimmiten syy lankeaa pelkästään huonon pelisuunnittelun kontolle. Vauhdikkaammat kohtaukset olisi voinut saksia kokonaisuudesta pois ilman sen suurempia tunnontuskia.

Brainy Studio on onnistunut luomaan ankean pelillisen annin oheen omaperäisen visuaalisen tyylin. Vaikka ulkoasulla ei suoranaisesti päästä pröystäilemään, TurnOn onnistuu erottumaan positiivisesti valtavirran peleistä. Myös miellyttävä taustamusiikki toimii mainiona tunnelman kohottajana. Audiovisuaalisena kokemuksena TurnOn selviää puhtain paperein.

TurnOnin tarjoama pelikokemus unohtuu yhtä nopeasti kuin tarinan läpäiseminen kestää. Yhdessä illassa tahkotun seikkailun jälkeen tarjolla ei ole mitään, mikä antaisi syyn palata sähikäisen saappaisiin.

5/10

TurnOn on sympaattinen ja värikäs pulmatasoloikka, joka ei valitettavasti lumoa pelillisellä annillaan.

Jaakko Herranen

5/10

Kehittäjä: 
Brainy Studios
Julkaisija: 
Brainy Studios
Peligenre: 
Tasoloikka, Pulma
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3