Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax

4.10.2016 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0
Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax -arvostelu

Tamperelaismechat plasmasateessa

Tamperelaisen Dreamloop Gamesin esikoispeli Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax julkaistiin pc:lle jo viime vuoden puolella, ja nyt vuorossa ovat konsoliversiot PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kymmenen euron hintainen peli tarjoilee varsin perinteistä sivulta päin kuvattua shoot ’em up -räiskintää ja pyrkii erottumaan massasta muokattavuudella ja neljän pelaajan yhteistyöpelitilalla.

Tämän lajityypin räiskinnöissä pelin ohjausjärjestelmä ja pelattavuus ovat todella tärkeitä, ja onneksi Stardust Galaxy Warriors onnistuu tällä saralla mainiosti. Hiotun pelattavuuden ohella muokattavuus on yksi pelin ehdottomista vahvuuksista. Lähes kaikkea mahdollista pelimekaniikkaan liittyvää pääsee säätämään, ja vaikeustason voi viilata juuri itselleen sopivaksi. Säätämiselle tuleekin nopeasti tarvetta, sillä normaaliasetuksilla vaikeustaso tuntuu heittelevän melkoisesti kentästä toiseen etenkin pomotaisteluissa. Aivan japanilaistyylisten, äärimmäistä tarkkuutta ja nopeita reaktioita vaativien luotihelvettipelien vaikeustasoon ei kuitenkaan ylletä edes kaikki asetukset tapissa, vaikka vaikeustasoa saakin kasvatettua esimerkiksi ruudulla olevien panosten määrää ja pelaajan aluksen osuma-alueen kokoa muokkaamalla.

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax -arvostelu

"Lähes kaikkea mahdollista pelimekaniikkaan liittyvää pääsee säätämään, ja vaikeustason voi viilata juuri itselleen sopivaksi."

Muokattavuus ei rajoitu ainoastaan vaikeustason säätämiseen. Pelaajilla on valittavissaan useita erilaisia mecharobotteja, joiden erikoisiskut ja ominaisuudet vaihtelevat. Käytössä on yhtä aikaa kaksi asetta, jotka voi valita muutamasta vaihtoehdosta oman pelityylin mukaan. Aseiden lisäksi roboteilla on kaksi erilaista lähitaisteluliikettä, joista onkin hyötyä yllättävän monissa tilanteissa. Käytössä olevaa robottia voi päivittää kampanjan kenttien välissä uusilla esineillä ja ominaisuuspäivityksillä.

Kymmenen kentän mittaisen kampanjatilan lisäksi pelissä on pari erilaista haastetilaa, joissa koetetaan selviytyä jatkuvia vihollisaaltoja vastaan mahdollisimman pitkään ja saada kerättyä pisteitä. Hiukan kummallisena puutteena pelissä ei ole lainkaan verkkotuloslistoja, joten omia suorituksia ei pääse vertailemaan helposti muihin pelaajiin tai kavereihin. Myöskään yhteistyötilaa ei harmittavasti pääse pelaamaan verkon yli.

Stardust Galaxy Warriors: Stellar Climax on mukiinmenevää, joskin hiukan yllätyksetöntä räiskintää, ja se on selvästi parhaimmillaan yhteistyötilassa. Yksinpelaajalle sisältöä on kuitenkin hiukan niukasti monipuolisesta säätövarasta huolimatta, sillä kampanja on nopeasti läpäisty, eivätkä haastetilat tarjoa kiinnostavaa pelattavaa kovinkaan pitkäksi aikaa, ellei intoudu kokeilemaan monia eri variaatioita samoista kentistä.

6/10

Pelattavuudeltaan hiottu ja monipuolisesti kustomoitava mutta yllätyksetön räiskintä, joka on parhaimmillaan neljän pelaajan yhteistyöpelitilassa.

Matias Kainulainen

6/10

Kehittäjä: 
Dreamloop Games
Julkaisija: 
Dreamloop Games
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta