Project X Zone 2 / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

Project X Zone 2

1.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Project X Zone 2 -arvostelu

Tahditonta taktiikkaa

Sega, Namco ja Capcom ovat kaikki yhtiöitä, joilla on takanaan pitkä ja monipuolinen historia pelialalla. Kolmisen vuotta sitten olikin kiehtovaa nähdä, kun firmat löivät hynttyynsä yhteen ja toivat maailmaan taktiikkaroolipeli Project X Zonen. Siinä tutut pelihahmot aina Mega Man-, Virtua Fighter- ja Tekken-sarjojen sankareita myöten saatettiin yhteen ja lähetettiin taistelemaan pahuutta vastaan. Ideatasolla kyseessä oli erityisesti yhtiökolmikon suurimmille faneille varsin hupaisa veto, mutta pelinä Project X Zone jäi kuitenkin innottomaksi kokemukseksi, jota ei ollut pitkällä tähtäimellä hauska pelata.

Jatko-osa Project X Zone 2 ei juuri mullista sarjaa uudistuksillaan. Peli pyrkii kyllä hiomaan pelikokemusta selkeyttämällä tarinankerrontaansa, monipuolistamalla pelattavuuttaan ja lisäämällä hahmotarjontaan kourallisen verran uusia sankareita ja pahiksia. Ensimmäisen osan ydinongelma eli pitkäveteinen toiminta on kuitenkin myös jatko-osassa aivan liian vahvasti läsnä.

Project X Zone 2 -arvostelu

"Pelin mahtaileva tyyli kääntyy nopeasti sitä itseään vastaan."

Project X Zone 2 -arvostelu

Ensimmäisen pelin tapaan Project X Zone 2:n toiminta koostuu kahdesta osasta. Ensin pelaajat komentavat vuoronperään sankareitaan ruutupohjaisissa kartoissa, joissa tarkoituksena olisi usein päihittää siellä asustavat vihollisyksiköt. Vihollisten varsinainen kukistaminen tapahtuu vuorostaan sivulta kuvatuissa toimintanäkymissä, joissa pelaajat kepeitä näppäinsarjoja oikein ajoittamalla yrittävät tehdä vastustajiin mahdollisimman paljon vahinkoa mahdollisimman pitkillä ketjuhyökkäyksillä.

Taistelut Project X Zonessa 2:ssa ovat usein suuria ja niissä käytettävät iskut näyttäviä. Aivan pelin alussa taisteluista onkin periaatteessa helppo innostua, sillä monissa yhteenotoissa on läsnä tietynlainen eeppisyyden tunne. Pelin mahtaileva tyyli kääntyy kuitenkin nopeasti sitä itseään vastaan. Näyttävyydestään huolimatta samoja pitkiä taisteluanimaatiota ei yksinkertaisesti jaksa katsoa muutamaa taistelua pidempään, ja taisteluiden suuri koko saa jokaisen yhteenoton tuntumaan aivan liian pitkältä. Tilannetta voisi helpottaa se, jos peli oikeasti kannustaisi pelaamaan taktisesti, mutta tätä ei kuitenkaan tapahdu juuri ollenkaan. Sen sijaan peli syöttää pelaajalle kentästä toiseen kukistettavaksi vain lisää ja lisää vihollisia pelkästään siitä syystä, että tällä olisi edessään aina jotain, jota mätkiä tyylikkäästi yhä uudelleen.

Project X Zone 2 on äärimmäisen tylsä taktiikkaroolipeli, jota on hankala suositella edes Segan, Namcon ja Capcomin sokeimmillekaan faneille. Peli ei ole varsinaisesti rikki tai ideoiltaan edes tyystin huono tuotos. Sen keskittyminen visuaalisen tykitykseen pelattavuuden sijaan tekee siitä nyt kuitenkin lähinnä vain unilääkkeen, joka ei onnistu edes täysin nukuttamaan käyttäjäänsä. Sen sijaan sen pelaaminen saa vajoamaan transsiin, josta heräämisen jälkeen pelaaja huomaa olevansa vain entistäkin väsyneempi.

4/10

Taktiikkaroolipelinä Project X Zone 2 tarjoaa kovin vähän taktikointia, ja fanipalvelunakin se on parhaimmillaan puolivillainen.

Panu Saarenoja

4/10

Kehittäjä: 
Monolith Soft
Julkaisija: 
Bandai Namco
Peligenre: 
Taktiikka, Roolipeli
Julkaisualustat: 
Nintendo 3DS
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Seksi, Väkivalta