MotoHeroz / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

MotoHeroz

3.10.2011 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2

Muistatteko vielä WiiWaren? Nintendon vastine Xbox Live Arcadelle ja PlayStation Networkille tuntuu alkuinnostuksen jälkeen unohtuneen ö-mappiin monessakin eri mielessä. Erinomaisella Trials-sarjalla kunnostautunut kotimainen RedLynx tuo palvelulle astetta positiivisempaa näkyvyyttä suorastaan erinomaisella MotoHeroz-pelillään. Anteeksi vertauskuvani, mutta on aika pyyhkiä bittipölyt WiiWaren päältä.

MotoHeroz muistuttaa monella tavalla Trials-sarjaa, onhan kyseessä fysiikkapohjainen temppuratakaahailu, jossa ajoneuvon kallistelu ja kaasuttaminen on tarkkaa puuhaa. Erittäin vetäväksi todettu idea toimii myös uudella asetelmalla, joka on niin ilmeeltään kuin luonteeltaan Trialsia hassuttelevampi ja sarjakuvamaisempi. Nelipyöräiset paahtavat pitkin ramppeja, koukeroita ja hyppyreitä värikkäissä viidakoissa, aavikoilla, lumisissa vuoristomaisemissa ja jopa meren pohjassa.

Vetävää meininkiä

Pelin pääkampanja pitää sisällään tusinoittain ratoja, joissa otetaan mittaa niin aaveajajista kuin fyysisistä kilpakumppaneistakin. Trialsiin nähden meno äityy räikeämpään suuntaan haarautuvine temppuratoineen, joissa vauhdista ei ole puutetta. Vieterihyppyjen, seinäkiipeilytaitojen ja laskuvarjojen kaltaiset erikoisesineet tuovat kaahailuun oman hauskan vivahteensa, kuten myös kerättävät kolikot, joilla voi ostaa uusia ajoneuvoja moninpeliä varten. Erikoisesineet on tarkoitettu enemmänkin tiettyjä esteitä varten kuin etulyöntiaseman saamiseen, joten MotoHerozissa pelaajan taidot paranevat ahkeralla pelaamisella.
Toisin sanoen pelin pirteän ulkoasun ei pidä antaa hämätä. MotoHerozin temppuradat osaavat halutessaan olla niin hauskoja kuin pirullisiakin. Pelin edetessä vahva fysiikkapainotus pitää huolen, että esimerkiksi hypätessä auton on oltava optimikulmassa saadakseen parhaan mahdollisen vauhdin seuraavaan ramppiin. Ajaminen kuitenkin tuntuu pelikerta toisensa jälkeen sujuvammalta ja sujuvammalta, paitsi ehkäpä vedenalaisissa kentissä. Millintarkaksi homma menee viimeistään aikaennätyksiä jahdatessa, jolloin hampaita saa kiristellä oikein olan takaa.  

Yksinpelin lisäksi mukana on hulvaton paikallinen moninpeli, johon voi ottaa osaa neljä pelaajaa. Menopelit ajavat samalla suoralla, joten pelkkä vauhti ei aina riitä toisen ohittamiseen. Erilaiset ohitusyritykset – varsinkin tyylikkäästi epäonnistuneet – aiheuttavat kovia naurunremakoita, joten MotoHeroz soveltuu paremmin kuin hyvin kaveriporukan letkeään illanviettoon.

Päristely onnistuu myös verkkopuolella, joskin pelissä voi luoda vain yksityisiä kilpailuja, joiden osallistumiskoodi on jaettava pelikavereille. Mukana on myös päivittäisiä verkkohaasteita, jotka kasvattavat tekemisen määrää entisestään.

MotoHeroz on jälleen vahva taidonnäyte RedLynxiltä. Se on hauska, monipuolinen ja erittäin koukuttava peli, joka kaasuttelee hurjalla vauhdilla WiiWaren parhaimmistoon muun muassa World of Goon rinnalle. Muiden konsoleiden omistajilla on syytä kateuteen.
 

9/10

Kommentit

Käyttäjän jolle95 kuva
jolle95

Taattua Trials HD laatua Wiille, tosin paljon rennommissa merkeissä. Mukana todella hauska moninpeli. Nettimoninpelin puute kyllä hieman harmittaa. 9/10

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Pirun koukuttava, mukavat radat ja DLC-tuki + netissä pelattavat time trial haasteet ovat hienoja ominaisuuksia. WiiWaren parhaimmistoa TOP 15-pelejä WiiWaressa sanoisin. 8,5/10