Ladataan

Arvostelu: Mass Effect Andromeda

20.03.2017
Kirjoittanut: Janne Pyykkönen

Mass Effect Andromeda

Kehittäjä:BioWare
Julkaisija:EA
Pelityyppi:Toiminta, Roolipeli
Pelaajamäärä:1 Samalla koneella, 2-4 Verkossa
Julkaisupäivä:23.03.2017
Arvosteltu Pelaaja-lehdessä:03/2017
Janne Pyykkönen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7/10Pelaaja
7/10Lukijat

Tämä arvostelu on toistaiseksi avoinna vain Pelaaja-lehden tilaajille. Arvostelu muuttuu kaikkien sivuston kävijöiden luettavaksi kuukausi julkaisun jälkeen.

Oletko Pelaaja-lehden tilaaja? Tee Pelaajalehti.com -tunnuksestasi tilaajatunnus lisäämällä asiakasnumerosi profiilitietoihisi. Asiakasnumeron löydät lehden takakannesta osoitetietojesi yhteydestä tai tuoreimmasta laskustasi.

Tilaa Pelaaja-lehti tästä.

11 kommenttia

20.03.2017 18:32
Inquisition on jäänyt ostamatta nimenomaan sen vuoksi, että omaan pienoisen pakon tehdä peleissä kaiken. En enää edes osta pelejä, jotka on lyöty täyteen yhdentekevää soopaa. Witcher 3 ja tuoreempana tapauksena Horizon: Zero Dawn ovat hyviä esimerkkejä open worldeistä, joissa ei huku turhuuksien keräilyyn. Toki Horizonissa saa vähemmän tärkeää kamaa keräillä mutta sitä on lopulta hyvin kohtuullisesti, jopa vähän, mikä on hyvä juttu.

Andromedalta odotin aika paljon mutta nyt menee alelaariin. Ehtiipähän pelata muita, parempia(?) teoksia alta pois. Tilanne voisi olla eri jos pelkästään nyt alkuvuonna ei olisi tullut niin paljon loistavia pelejä.
Picture of sarana
20.03.2017 21:48
Se on hienoa, että iän myötä peleihin liittyvät OCD-oireet helpottavat. Muuten pelit kuten uusin Zelda olisivat varsinaista kidutusta! Laughing out loud
Picture of Sundance Kid
21.03.2017 04:35
Lainaus käyttäjältä sarana
Inquisition on jäänyt ostamatta nimenomaan sen vuoksi, että omaan pienoisen pakon tehdä peleissä kaiken. En enää edes osta pelejä, jotka on lyöty täyteen yhdentekevää soopaa.


Samasta syystä minäkään en ole ostanu enää ubisoftin peliä moniin vuossiin kun ne on täytetty kaikilla turhilla jutuilla
Picture of frozen
21.03.2017 16:16
No onneksi on Nier Automata, on se kyllä harmi ettei tämän uuden mass effect tiimin rahkeet riittäneet lunastamaan kaikkea sitä hypeä mitä tästä andromedasta oli tuputettu ja mihin jäivät nämä witcherin tasoiset sivu questit?
Mitä nyt streameistä on katsonut niin tusina questia tusina questin perään.
Missä on ne käsin tehdyt hienot hetket mistä mass effekti tunnetaan vermintide? Ekan reaperin löytäminen? vaikeat päätökset ketä pääsee hengestään missä on ne riskit tässä tarinassa?
Picture of Nabbis
21.03.2017 19:03
Lainaus käyttäjältä frozen
Lainaus käyttäjältä saranaInquisition on jäänyt ostamatta nimenomaan sen vuoksi, että omaan pienoisen pakon tehdä peleissä kaiken. En enää edes osta pelejä, jotka on lyöty täyteen yhdentekevää soopaa.

Samasta syystä minäkään en ole ostanu enää ubisoftin peliä moniin vuossiin kun ne on täytetty kaikilla turhilla jutuilla
Itse ainakin jätän kaiken turhan tekemättä ja pelaan pelistä kaiken omasta mielestä tarpeellisen ja mieluisan. En ymmärrä mitä haittaa niistä "turhista jutuista" on kenellekkään ei ne peliä huononna. Ihmeellisiä 100% kaikki kerätään neurooseja tuntuu monella olevan.
Picture of gurgi
22.03.2017 08:20
Lainaus käyttäjältä gurgi
Lainaus käyttäjältä frozenLainaus käyttäjältä saranaInquisition on jäänyt ostamatta nimenomaan sen vuoksi, että omaan pienoisen pakon tehdä peleissä kaiken. En enää edes osta pelejä, jotka on lyöty täyteen yhdentekevää soopaa.

Samasta syystä minäkään en ole ostanu enää ubisoftin peliä moniin vuossiin kun ne on täytetty kaikilla turhilla jutuillaItse ainakin jätän kaiken turhan tekemättä ja pelaan pelistä kaiken omasta mielestä tarpeellisen ja mieluisan. En ymmärrä mitä haittaa niistä "turhista jutuista" on kenellekkään ei ne peliä huononna. Ihmeellisiä 100% kaikki kerätään neurooseja tuntuu monella olevan.


Koska haluan tehdä yleensä kaikki peleissä ja jos tiedän että peli on täytetty turhalla roinalla niin peli jää sitten pelaamatta
Picture of frozen
23.03.2017 16:16
Onko sitä perusteltu, että miksi pelimoottori piti vaihtaa tähän peliin? Mitä vikaa edellisessä pelimoottorissa oli? Hinta?
Picture of Max Limitz
24.03.2017 13:03
Lainaus käyttäjältä Max Limitz
Onko sitä perusteltu, että miksi pelimoottori piti vaihtaa tähän peliin? Mitä vikaa edellisessä pelimoottorissa oli? Hinta?


Edellinen konesukupolvi Laughing out loud. Jos kuitenkin viittaat edelliseen Biowaren-peliin että pelkkään edelliseen Mass Effectiin, niin myös Dragon Age: Inquisition käytti jo Frostbitea. Ehkä tuo uusi tiimi ei vain hallitse sen käyttöä niin hyvin kuin aiemmat tekijät, tekninen osaaminen kun nyt ei koskaan ole ollut Biowaren valtti eikä selkeästi tämän uudenkaan tekijäporukan.
Picture of Miika Huttunen
26.03.2017 12:16
Andromedan vastaanotto on ollut todella iso pettymys. Kehittäjät olisivat selvästi tarvinneet reilusti lisää aikaa.
Picture of Muksu
02.04.2017 17:40
It oon tällä hetkellä pelannu noin 60 tuntia MEA:ta, ja voin sanoa et se on aika hyvä. Tarina on tosi mielenkiintoinen ja mysteerinen, pelaaminen on tosi kivaa ja paras koko sarjassa ja hahmot on tosi kiinnostavia ja hyvin kirjotettuja. Tässä pelissä tosin on hirveesti teknisiä ongelmia.

Mutta loppujen lopulta MEA on kyllä toiseksi paras Mass Effect-sarjassa. En oo vielä varma onko parempi kuin Mass Effect 2.
Picture of Cilee