LEGO Marvel Super Heroes 2 / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

LEGO Marvel Super Heroes 2

12.02.2018 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0

Aikansa kutakin

Lego Marvel Super Heroes 2 ei ykkösosan tavoin perustu mihinkään tiettyyn elokuvaan vaan ammentaa aiheissaan laajasti Marvel-sarjakuvien historiasta ja hahmoista – paitsi Ihmenelosista ja mutanteista. Onko Lego-pelien kaava edelleen ennallaan vai onko mukaan saatu viimein myös jotain uudistuksia?

Pelin tarinassa aikamatkaava superkonna Kang Valloittaja puuhaa pahojaan aikaa rikkomalla. Hän yhdistää palasia eri aikakausista yhdeksi valtavaksi kaupungiksi, Chronopolikseksi, jonne myös monet supersankarit jäävät loukkuun. Pelaajan tehtävä on tietenkin korjata tilanne ja palauttaa eri aikajanat ennalleen.

Mukana on Marvelin tunnettujen hahmojen lisäksi hämärämpiä ja tuntemattomampia hahmoja. Esimerkiksi Gwenpool ja Squirrel Girl saattavat olla nykyään jo tunnistettavia, mutta entäpä jälkimmäisen ystävät Chipmunk Hunk ja Koi Boi? Kaikkiaan pelissä on 191 erilaista sankaria ja lisäksi vielä niiden erilaisia versioita. Esimerkiksi Hämähäkkimiehestä on mukana myös yhdeksän erilaista ja eri ajasta peräisin olevaa versiota. Laajasta hahmovalikoimasta eniten ovat silti esillä Marvel-elokuvista tutut hahmot, kuten Kostajat ja Guardians of the Galaxy, vaikka niidenkin rinnalla nähdään vähemmän tunnettuja jäseniä, kuten puhuva avaruuskoira Cosmo tai Kapteeni Amerikan englantilainen ritariversio.

Chronopolis toimii tarinatilan tapahtumapaikkana ja avoimena pelimaailmana, jossa on tarjolla kaikenlaista lisätekemistä keräilyn, sivutehtävien ja pikkupulmien muodossa. Eri paikoista voi vapaasti kulkea ja lennellä toisiin, ja niissä onkin huikeasti vaihtelua. Mukana ovat muun muassa Mustan Pantterin Wakanda, nykyajan Manhattan, vuoden 2099 Manhattan, Sakaar, antiikin Egypti, Asgard, keskiaikainen Englanti ja villi länsi saluunoineen ja erämaineen. Tarina kuljettaa sankarijoukkoa läpi eri aikakausien, mutta välillä niiden järjestyksen voi myös valita, kun sankarit jakaantuvat eri ryhmiin.

"Avoin pelimaailma, eri aikakausien maailmojen yhdistely toisiinsa ja pienet lisäykset pelattavuudessa siellä täällä tuovat juuri ja juuri tarpeeksi uutta peliin, jotta se ei tunnu pelkältä vanhan lämmittelyltä."

Tarinatehtävät ovat pitkälti kokoelma pulmia, tasoloikkaa ja näyttäviä pomotaisteluita, joskin mukana on myös erilaisia ajoneuvokohtauksia ja muita erikoisuuksia. Tuttuun Lego-pelien tapaan kaikki kentät ja alueet avautuvat vapaasti pelattavaksi, kun ne on käyty tarinatilassa läpi. Kaikki salaisuudet ja kerättävä onkin mahdollista löytää vain vapaassa pelissä, jolloin hahmoja voi vaihtaa lennosta. Hahmoilla on edelleen erityisiä kykyjä, joita vaaditaan tiettyjen pulmien tai esteiden selvittämiseksi, eikä tarinatilassa ole ikinä kaikkia niitä käytössä.

Kyseessä on edelleen koko perheen peli, eli pelattavuus on nuoremmille suunnattuna suoraviivaista ja vanhemmille pelaajille hieman liian yksinkertaista ja itseään toistavaa. Tätä kaavaa ei voi monimutkaistaa liikaa, jottei peli muutu liian vaikeaksi perheen pienimmille, mutta jotain uutta on silti yritetty muun muassa hahmojen erikoiskykyjä lisäämällä. Se ei kuitenkaan riitä, sillä sen takia on vaikea muistaa, mitkä kaikki hahmot omaavat jonkin tietyn tarvittavan erikoiskyvyn.

Perheen pienimpien kannalta tarinan seuraaminen voi olla ongelmallista, sillä puhetta on paljon ja se on kaikki ääninäytelty englanniksi. Ääninäyttely on myös varsin vaihtelevaa tasoa, mikä nakertaa sekä vitsien tehoa että hahmojen kiinnostavuutta. Paras esimerkki on Hämähäkkimies, joka kuulostaa siltä mitä se onkin eli kolmekymppiseltä, joka yrittää esittää teini-ikäistä.

Avoin pelimaailma, eri aikakausien maailmojen yhdistely toisiinsa ja pienet lisäykset pelattavuudessa siellä täällä tuovat juuri ja juuri tarpeeksi uutta peliin, jotta se ei tunnu pelkältä vanhan lämmittelyltä. Olen kuitenkin kirjoittanut vastaavaa jo muutamasta viimeaikaisesta Lego-pelistä, ja totuus on se, että nämä torjuntavoitot eivät enää pidemmän päälle riitä. Sarjan pelien on uskallettava hyvin pian uudistua isommin ja keksiä pyörä uudelleen.

7/10

Kehittäjä: 
TT Games
Julkaisija: 
Warner Bros. Interactive Entertainment
Peligenre: 
Tasoloikka, Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7