Farming Simulator: Nintendo Switch Edition / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

Farming Simulator: Nintendo Switch Edition

19.12.2017 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
0

Maaseudun elämää

Farming Simulator tuo videopelimuotoon hiekkalaatikoilla suositut traktorileikit. Peli on hankkinut vankan pelaajakunnan useilla eri konsoleilla, ja nyt on Switch-pelaajien vuoro möyhiä multaa ja kylvää siemeniä.

Farming Simulator on melkoinen unelma maatalouskoneita ihannoiville, sillä pelissä on hieno valikoima erilaisia traktoreita ja härveleitä. Jo opetusosioiden läpikahlaaminen on oma urakkansa, kun kädestä pitäen opetetaan kääntämään pelto, lannoittamaan, kylvämään, niittämään, hoitamaan ja ruokkimaan eläimet sekä kaatamaan ja kuljettamaan puut. Jokaiseen urakkaan on totta kai omat vehkeensä, joissa on useita erilaisia toimintoja.

Itse pelaaminen on loppujen lopuksi lähinnä pelloilla edes takaisin hiljalleen ajelua, eikä kikkailulle ole ihmeemmin tilaa. Vaikka Farming Simulatorin pelaaminen kuulostaa ja näyttääkin tylsähköltä, leppoisassa maalaiselämässä on yllättävän paljon imua, kun kauniina kevätpäivänä voi lintujen laulun kuuluessa hypätä niittokoneen ohjaksiin ja vaipua omiin ajatuksiin.

Arvostelussa Farming Simulator: Nintendo Switch Edition

"Switch-versio kuitenkin tarjoaa melko varteenotettavan vaihtoehdon, sillä pelaaminen tien päällä on tablettiversioita miellyttävämpää nappien ja tattien ansiosta."

Arvostelussa Farming Simulator: Nintendo Switch Edition

Toki erityisesti vaikeimmalla vaikeustasolla pelin simulaatiomaisuus on nostettu selkeästi vaikeammaksi. Taloudellisia realiteetteja on mietittävä, jotta maatilan saa pyörimään ja viljan pois pellolta. Kaksi helpompaa vaikeusastetta tarjoavat selkeästi rennompaa ja huolettomampaa maatilan elämää.

Switchillä maajusseilu toimii hienosti. Monena iltana otin Switchin sänkyyn ja kylvin pellon loppuun ennen nukkumaanmenoa tai nappasin pelin automatkalle mukaan ja hoidin pikkuaskareita tien päällä. Kotiin palatessani kytkin konsolin telakkaan ja jatkoin isolta näytöltä.

Farming Simulator -sarjaa on vuosien ajan julkaistu useille eri alustoille, myös kännyköille ja tableteille. Switch-versio kuitenkin tarjoaa melko varteenotettavan vaihtoehdon, sillä pelaaminen tien päällä on tablettiversioita miellyttävämpää nappien ja tattien ansiosta. Ainoa Switchin selkeä puute on moninpeli, joka on versiosta poistettu kokonaan.

Farming Simulator -sarjan ylivoimaisesti hienoinen piirre on erilaiset työkoneet ja niiden käyttäminen. Pienempänä olisin varmasti innostunut tästä ihan kunnolla, ja osaanhan sitä arvostaa melko paljon nytkin. Jokaisen toiminnon päälle kytkeminen on kerta toisensa jälkeen yhtä mukavaa ja tuo kasvoilleni innostuneen pikkupojan hymyn.
 

7/10

Kehittäjä: 
GIANTS Software
Julkaisija: 
Focus Home Interactive
Peligenre: 
Simulaattori
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-3