Farming Simulator 2012 / Arvostelut / www.pelaajalehti.com

Farming Simulator 2012

7.09.2012 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
2

Kehittäjä: Astragon Software
Hinta: 2,39 €
Koko: 16 Mt
Minimivaatimukset: iOS 4.3

Jos olet joskus haaveillut elämästä maatilalla, sopii Farming Simulator 2012 juuri sinulle. Nimensä mukaisesti peli keskittyy maanviljelyn ihmeelliseen maailmaan. Valitettavasti lähestymistapa ei ole kuitenkaan kovin pelimäinen vaan keskittyy lähinnä tylsään toistoon. Tavoitteet puuttuvat lähes kokonaan, ja lisäksi avoimessa ja yllättävänkin laajassa pelimaailmassa ei riitä kovinkaan monipuolisesti tekemistä.

Pelaajan tehtävänä on käytännössä kasvattaa, kerätä ja myydä viljaa. Mukana on myös muutamia muita maatilan arkeen kuuluvia tehtäviä, mutta pääpaino on viljelyssä. Käytössä on useita apuvälineitä aina traktorista puimureihin, ja lisää saa ostettua joko pelin sisäisellä tai oikealla rahalla. Omaa maatilaa voi myös laajentaa uusilla pelloilla. Kerättyä viljaa ja muita raaka-aineita voi ostaa ja myydä vaihtuvaan hintaan, joten oikeaan aikaan myymällä saa tienattua enemmän rahaa. Pelaaja voi myös palkata apulaisia hoitamaan esimerkiksi viljapeltojen sadonkorjuun.

Peli olisi ehdottomasti kaivannut jonkin sortin opastustilan, sillä nyt pelaaja on heti alussa sormi suussa eikä tiedä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Ympäri pelimaailmaa löytää pieniä vihjeitä, mutta ne eivät juurikaan auta pelaamisessa. Kaiken huippuna pelin ohjaus on melkoisen kiikkerä etenkin tilanteissa, joissa traktoriin täytyy kiinnittää perävaunuja tai muita apuvälineitä. Niinpä pelaamisesta tulee pian melko turhauttavaa sähellystä.

5/10

Kommentit

Käyttäjän iplay kuva
iplay

milloha ne tajuaa että ketään ei kiinnosta noi simulator-pelit

Käyttäjän dominat kuva
dominat
Lainaus käyttäjältä iplay

milloha ne tajuaa että ketään ei kiinnosta noi simulator-pelit

Joitain kiinnostaa.