Arvostelu: Everybody's Golf

21.04.2006
Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi

Everybody's Golf

Arvosteltu Pelaaja-lehdessä:04/2006
Tero Lehtiniemi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
6/10Pelaaja
8/10Lukijat

Golf ei urheilulajina ole ihan sieltä vauhdikkaimmasta päästä, mutta jostain käsittämättömästä syystä se on onnistunut lyömään itsensä läpi etenkin ns. paremmissa piireissä. Koska harrastajapohjaa löytyy, pelillä on pitkät perinteet myös tietokone- ja konsolipuolella. Huippugolfaajien, kuten Tiger Woodsin ja Jack Nicklauksen, lisäksi lajia on aikojen saatossa päässyt kokeilemaan muun muassa Marion ja Disney-hahmojen seurassa.

Sonyn Everybody's Golf -sarja edustaa golfpelien saralla Marion ja kumppaneiden viitoittamaa, kevyen viihteellistä linjaa. Söpöt, animetyyliset hahmot hutkivat valkopalloa kohti radan päässä häämöttävää reikää ihailtavan yksinkertaisten ja vaivattomien kontrollien avulla. Refleksien ollessa kunnossa pallo lentää suurin piirtein oikeaan osoitteeseen jo ensimmäisellä pelikerralla, ja suurimmat kikkailut hoidetaan vasta viheriöllä. Kierteet ja muut erikoistemput osoittavat tarpeellisuutensa vasta vaikeammilla kentillä.

Nopeaa ja vaivatonta

Laajoja ja värikkäitä, mutta täysin kuvitteellisia kenttiä on tarjolla toistakymmentä kappaletta. Näistä jokaisella onnistuvat niin huolettomat pikapelit kuin täysimittaiset turnauksetkin. Mitään uuvuttavan pituisia urapelimuotoja ei ole tarjolla, vaan pääpaino on helpossa ja vaivattomassa golfaamisessa. Peleistä kerätään taitavilla lyönneillä ja muilla tempuilla pisteitä, jotka voi sitten kisojen välissä tuhlata kaupassa esimerkiksi uusien mailojen tai pallojen kaltaisiin apuvälineisiin.

Yksinkertaisuudestaan johtuen Everybody's Golf ei kuitenkaan tarjoa yksinpelaajalle kovin pitkäaikaista hupia. Helppojen kontrollien ja golfpeliksi varsin nopean temponsa ansiosta se soveltuu kuitenkin erinomaisesti moninpeliksi. PS2-version tarjoama 50 pelaajan verkkopeli on jo ideana kunnianhimoinen, mutta parhaiten Everybody's Golfin helposti lähestyttävän golfaamisen luulisi toimivan PSP:n kahdeksan pelaajan langattomassa moninpelissä.

Everybody's Golf on nimensä mukaisesti koko kansan golfpeli. Sen oppiminen ei tuota vaikeuksia, vaikka golf itsessään ei olisikaan ennestään tuttu laji. Teknisesti peli on moitteeton, ja suurimmat napinan aiheet löytyvät hieman valjusta yksinpelisisällöstä. Toisaalta peli ei myöskään erityisesti loista millään osa-alueella. Tästäkin huolimatta se on ei-niin-uppiniskaista golfpeliä hakevalle varsin turvallinen vaihtoehto.

7 kommenttia

10.05.2006 14:44
Parhainta nettiviihdettä.
Picture of feldon
05.06.2006 12:43
PSP:n alkutarjonnan piristysruiske
Picture of NviperO
06.11.2006 09:55
Hauskaa ajan vietettä vaikka joulun hiljaisuudess
Picture of jones
06.02.2007 17:51
Paras golfpeli
Picture of MrPants
20.05.2007 19:12
koukuttava
Picture of Templar
24.10.2008 19:30
Golf-pelien aatelia
Picture of Tanee
17.06.2010 23:50
Mahtava!
Picture of ttgreat