Cities: Skylines – Natural Disasters

6.01.2017 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0
Cities: Skylines – Natural Disasters -arvostelu

Lisää päänvaivaa pormestareille

Tamperelaisen Colossal Orderin Cities Skylines on tämän hetken paras kaupunginrakentelupeli, joka näytti EA:lle, miten Sim City tehdään oikein. Firma on ilahduttavasti myös tukenut peliään julkaisun jälkeen aktiivisesti päivitysten ja uuden sisällön muodossa. Hieman ristiriitaisesti uudet sisällöt ovat pääsääntöisesti maksullista kamaa, mutta mikäs siinä on maksellessa, jos ne ovat laadukkaita. Näin on tähän asti ollut, mutta pystyykö Natural Disasters pitämään putkea yllä?

Tuorein lisäpaketti lisää peliin vinon pinon erilaisia luonnonmullistuksia ja katastrofeja sekä tietenkin keinot taistella niitä vastaan. On jotenkin hämmentävää ajatella, että Cities Skylinesissa ei moisia ollut jo aiemmin, sillä kyse on kaupunginrakennuspelien keskeisestä jutusta. Natural Disastersin tapauksessa viive selittynee sillä, että katastrofeihin on selvästi panostettu paljon vaivaa.

Olin oikeasti vaikuttunut, kun jättimäinen pyörremyrsky pyyhki kaupunkini läpi jättäen jälkeensä tuhoa ja raunioita, eivätkä pyörremyrskyt ole suinkaan ainoa tuhon muoto. Hyökyaallot, meteorien iskut, maanjäristykset ja muut katastrofit tuntuvat esikuviensa veroisilta, mikä tietenkin aiheuttaa pormestareille päänvaivaa.

Cities: Skylines - Natural Disasters -arvostelu

"Hyökyaallot, meteorien iskut, maanjäristykset ja muut katastrofit tuntuvat esikuviensa veroisilta, mikä tietenkin aiheuttaa pormestareille päänvaivaa."

Cities: Skylines - Natural Disasters -arvostelu

Katastrofeihin varaudutaan uusilla rakennuksilla, jotka on tarkoitettu antamaan ensivaroituksia uhkaavista luonnonmullistuksista, sekä suojapaikoilla, joihin siviilit voivat piiloutua niiden ajaksi. Mitään maagisia pyörremyrskynkarkottimia pelistä ei tietenkään löydy.

Katastrofit vaativat siis huolellista suunnittelua alusta saakka, sillä muiden palveluiden tavoin myös suojapaikat, hälytysverkostot, tunnistimet ja muut härpäkkeet täytyisi sijoitella niin, että ne kattavat mahdollisimman suuren osan kaupungista. On niissä outoakin. Miksi esimerkiksi väestönsuojat vaativat aktiivisesti sähköä, jotta siviilit eivät tule niistä ulos? Kun hyökyaalto on pyyhkinyt kaupungin yli, ei sitä sähköä välttämättä hirveästi ole.

Natural Disasters on sangen hintava paketti, sillä siitä joutuu pulittamaan melkein 15 euroa. Tämä on mielestäni vähän turhan paljon, sillä muutamaa uutta rakennusta ja niitä katastrofeja lukuun ottamatta paketti tuntuu hieman kevyeltä. Se on kivaa, että mukana on muutamia haasteskenaarioita, joissa esimerkiksi täytyy varautua uhkaavaan tulvaan tai rakentaa kaupunkia alueella, jossa pyörremyrskyt rälläävät hyvin tiheään. Ne tuovat kokeneille pelureille haastetta, mutta ei niistä irtoa tarpeeksi iloa, jotta hintalappu olisi oikeutettu.

Jos nyt ei aivan totaalinen Cities Skylines -addikti satu olemaan, Natural Disastersin voi jättää hyvillä mielin odottelemaan alennusmyyntejä.

6/10

Natural Disasters on tervetullut lisä Cities: Skylinesiin, mutta turhan kovalla hintalapulla varustettuna.

Miikka Lehtonen

6/10

Kehittäjä: 
Colossal Order
Julkaisija: 
Paradox Interactive
Peligenre: 
Simulaatio
Julkaisualustat: 
Apple OSX, Microsoft Windows