FoorumitPelitThe Legend Of Zelda (Pelisarja)

The Legend Of Zelda (Pelisarja)

875 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 16.08.2006


Oletko kuullut Legendan Zeldasta? Sellaista legendaarista tarinaa on kertonut ainakin legendaarinen videopeliyhtiö Nintendo jo useamman vuoden ajan pelien muodossa. Tarkalleen ottaen 25-vuotta, sillä kyseessä on yhtiön yksi vanhimmista sekä (jälleen kerran) legendaarisimmista pelisarjoista ja sehän tunnetaan nimeltä The Legend Of Zelda. Tämä ketju on siis omistettu keskusteluille kyseiseisen pelisarjan tapahtumista ja sen eri osista, sekä erityisesti paljon Zelda-fanien keskuudessa pohdintaa aiheuttavasta sarjan kronologisesta aikajanasta.The Legend of Zelda -pelisarjan juoni voidaan kuvailla lyhyesti, koska sarjan jokaisessa osassa tapahtumien kulku etenee suurinpiirtein samalla tavalla, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Pelissä pelataan vihreänuttuisella ja suippolakkisella (nuorella) pojalla, jonka tehtävänä on pelastaa Prinsessa Zelda pahan (Ganon tai Vaati ym.) kourista ja paluttaa rauha Hyrulen valtakuntaan. Mutta kuitenkin, pelihän on toimintapainoitteinen seikkailu tai fantasiaseikkailu, kuinka pelin kukin mieltää. Roolipelimäisiä elementtejäkin pelissä on paljon, joten siksi peli on esillä usein kun puhutaan roolipeleistä. Kyseessä on kuitenkin lähes poikkeuksetta SUURI SEIKKAILU kun pelisarjaan julkaistaan uusi peli.

Käykäämme siis ahkeraa keskustelua sarjasta uusinta osaa odotellessa!

Pääsarjan Pelit: (Alusta) Julkaisuvuosi

  The Legend of Zelda (NES) 1986
  Zelda II: The Adventure of Link (NES) 1987
  A Link to the Past (SNES) 1991
  Link's Awakening (GameBoy) 1993
  Ocarina of Time (N64) 1998
  Majora's Mask (N64) 2000
  Oracle of Seasons (GameBoy Color) 2001
  Oracle of Ages (GameBoy Color) 2001
  The Wind Waker (GAMECUBE) 2002
  Four Swords (GBA) 2003
  Four Swords Adventures (GAMECUBE) 2004
  The Minish Cap (GBA) 2004
  Twilight Princess (GAMECUBE & Wii) 2006
  Phantom Hourglass (DS) 2007
  Spirit Tracks (DS) 2009
  Skyward Sword (Wii) 2011
  A Link Between Worlds (3DS) 2013
  Tri Force Heroes (3DS) 2015
  Zelda U (Wii U) 2016

Uudelleenjulkaisut:

  Link's Awakening DX (GameBoy Color) 1998
  The Legend of Zelda - Classic NES Series (GBA) 2004
  Zelda II: The Adventure of Link - Classic NES Series (GBA) 2004
  A Link to the Past (GBA) 2002
  Ocarina of Time - Master Quest (GAMECUBE) 2003
  The Legend of Zelda: Collector's Edition (GAMECUBE) 2003
  Ocarina Of Time 3D (3DS) 2011
  Four Swords - 25th Anniversary Edition (DSi & 3DS) 2011
  The Wind Waker HD (Wii U) 2013
  Majora's Mask 3D (3DS) 2015
  Twilight Princess HD ? (Wii U) 2016
Poissa
Liittynyt: 16.08.2006
Jotta kukaan ei menetä yöuniaan, niin mainitaan vielä että pelin pääsankari tottelee nimeä Link. Toinen olennainen asia mitä ei aloitusviestissä mainittu, on se, että vaikka Zelda-pelit ovat toimintaseikkailuja, sisältävät ne paljon ongelmienratkontaa eli ns. puzzleja. Ja nyt vuonna 2011 pelisarjahan viettää siis 25-vuotis -juhlavuottaan, joten sen kunniaksi julkaistaan tänä vuonna paljon spesiaalia Zelda-matskua, kuten jo julkaistu Four Swords DSi Waresta tai 3DS eShopista ilmaisena latauksena. Sekä lisäksi ainakin sinfoniaorkesterin soittamia kappaleita sisältävä soundtarack julkaistaan, ja se tulee myös uusimman Zeldan, eli Skyward Swordin kylkiäisenä!
Eikä unohdeta myöskään sarjan luojaa, joka on Japanilainen Shigeru Miyamoto ::


Lisää infoa The Legend Of Zelda -pelisarjasta löydät internetin ihmeellisestä maailmasta:

Zelda Universe
Zelda Wiki
Zelda Informer
Zelda - Wikipedia Suomi
Zelda Dungeon

Loppukevennys: The Legend Of Zelda (1987) Trailer
Poissa
Liittynyt: 31.03.2009
Ah, Zelda...miten monta tuntia elämästäni olenkaan käyttänyt sinun pelastamiseesi. Tästäkin loppuvuodesta tulet haukkaamaan melkoisen kakun kun Skyward Sword vihdoin saapuu. Kaiken siitä ennakkoon lukemani perusteella luvassa on taas kerran upea ja unohtumaton seikkailu joka vieläpä tulee uudistamaan sarjan perusrakennetta joka kieltämättä alkoi viimeistään Twilight Princessin kohdalla tuntua turhan tutulta ja turvalliselta. Erikoisversio on jo varauksessa ja noin kuukauden kuluttua pääsen huitomaan kultaisella Wiimotella Octorokkeja ja Keesejä poikki ja pinoon ja kuuntelemaan sinfoniaorkesterin kanssa äänitettyä eeppistä soundtrackia joka olisi pitänyt tehdä jo kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten.

Tässä pelihyllyäni silmäillessä huomasin että Zelda-kokoelmani alkaa olla puolihuomaamatta mukavan kattava vaikka kaukana täydellisestä. Suomiversioina kansineen ja ohjeineen löytyy NES-Zeldat eli ensimmäiset kaksi, samoin sarjan kovin eli A Link to the Past, varmasti oman aikansa suurin käsikonsoliseikkailu Link's Awakening, maailman parhaaksi peliksikin haukuttu Ocarina of Time (niin N64- kuin 3DS-versioina) ja sen synkeä jatko-osa Majora's Mask, GBA:n ainoa uusi seikkailu Minish Cap ja kaikki samaiselle laitteelle ilmestyneet uudelleenjulkaisut (LoZ, AoL ja aLttP), GC:n The Wind Waker (häpeällinen Player's Choice -versio), Wiin Twilight Princess ja DS:n Phantom Hourglass sekä Spirit Tracks. Vielä pitäisi saada hankittua ainakin Oracle-pelit ja Four Swords Adventures.

Kun noita pelejä muistelee ei voi kuin ihmetellä miten noin käsittämättömän kova taso voi säilyä ja miten uskomattoman ajattomia nämä pelit voivat olla. Monet esim. PS2-aikakauden suuretkin klassikot tuntuvat jo tänä päivänä vanhentuneilta eivätkä innosta pelaamaan mutta Zeldoja tuntuu ympäröivän jonkinlainen ikuisen laadun aura joka vain yksinkertaisesti estää ajan hammasta pääsemästä puraisemaan. Monet pelimekaaniset ratkaisut ovat uusimmassa osassa lähes ne samat jotka ovat olleet käytössä ensimmäisestä pelistä lähtien, kahdenkymmenenviiden vuoden hiominen vain välissä. Enkä todellakaan ajattele näin vain nostalgian kyynel silmäkulmassa sillä itse aloitin Zeldojen pelaamisen "vasta" a Link to the Pastista 90-luvun alussa ja pelasin ensimmäistä kertaa NES-osat vasta GBA:lla muutama vuosi sitten. Vaikka pelit olivat rajoittuneita ja suorastaan muinaisen näköisiä, pelasin todella innostuneena ensimmäisen osan läpi ja tahkosin hammasta purren kakkosta jota en käsittämättömän vaikeustasonsa takia koskaan ihan loppuun asti päässyt (mutta kunhan restore point -ominaisuus saadaan 3DS:lle ilmestyneeseen versioon, aion tämän pirulaisen selättää!). Nämä nyt vain sattuvat olemaan järkyttävän hyviä videopelejä, en ymmärrä miksen pelannut näitä jo 8-bittisellä kun sellaisen kuitenkin omistin ennen SNES:n ja aLttP:n hankintaa. En ehkä ollut vielä valmis näin eeppisiin seikkailuihin.Smile
Poissa
Liittynyt: 13.04.2010
Olen varmaan niitä harvoja, jotka eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita juuri ollenkaan kyseisestä pelisarjasta. En edes tajua, mitä hienoa muka pelisarjassa on..mutta tämä nyt on taas mielipide, mitä jokaisella on omanlaisensa. Olen muutenkin ollut enemmänkin Sonyn leirissä, vaikka muutama Nipankin konsoli on omistettu (lähinnä vanhemmat käsikonsolit sekä 8-bittinen)..ja myöskin tykännyt paljon enemmän PS-pelien (ja jopa PC) hahmoista sekä sarjoista toisinkuin Nintendon(Fire Emblemit ja Super Mario Brosit kuitenkin rocks). Minulle A Link To The Past on varmaankin ainut Zelda-peli, mikä kiinnostaisi.. Myöskään tämä tuleva peli kyllä vähempää voisi kiinnostaa..
Toivottavasti ei tule vihaisia palautteita takaisin, kun kerran koitin vain suht asiallisesti sanoa mielipiteeni kyseisestä pelisarjasta.
Liittynyt: 07.10.2011
Zelda on aina ollut suosikkini näistä toiminnallisemmista, ja vähemmän roolipelimäisistä konsoli roolipeleistä. (heti pokemonin jälkeen) Ensimmäinen Zeldani oli Wind Waker, josta en aikoinaan välittänyt, mutta sittemmin olen sen pelannut useasti läpi. Pelissä jumituin useiksi päiviksi alkusaareen, kun en tiennyt, mitä tehdä. Omistan myös Ds:n Zeldat, ja ne olivat todella hyviä, etenkin Spirit Tracks. Ostin myös kesällä 3ds:lle Ocarina of Timen re-maken. Iselleni kaikkien aikojen Zelda on silti Wind Waker. Sitten tällainen kysymys: Latasin 3ds:lle sen moninpeli zeldan. Joskus olin kaverilla pelannut samanlaista peliä Gamecubella niin, että onko tämä se sama peli?
Poissa
Liittynyt: 08.10.2008
En ollut ennen lainkaan kiinnostunut kyseisestä pelisarjasta. Olin vain pelannut alkuperäisen Zeldan demoa SSBB:ssä, (tiedän, että se on vähän jotta voisin tuomita koko pelisarjan) eikä se napannut yhtään. Kun sitten ostin 3DS:än, eikä sille ollut yhtään hyvää peliä, päätin sitten pitkän aikaa pohdittuani ostaa Ocarina of Time 3D:n. Se on todella hyvä peli ja olen jaksanut pelata sitä todella paljon.

Joten 3DS:än huonossa pelitarjonnassa oli siis jotain hyvääkin ja nyt Nintendo on saanut yhden Zelda-fanin lisää. Innolla odottelen myös Skyward Swordia ja voisin ehkä myös ostaa joitain vanhoja DS:än Zeldoja...
Poissa
Liittynyt: 04.05.2006
Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps
Sitten tällainen kysymys: Latasin 3ds:lle sen moninpeli zeldan. Joskus olin kaverilla pelannut samanlaista peliä Gamecubella niin, että onko tämä se sama peli?


Ei, Gamecuben Four Swords on tämän jatko-osa.

Zelda-sarja on ensimmäisestä osastaan asti edustanut parhautta. Kaverin kanssa tahkottiin NES-pelit useasti läpi. Myöhemmin pelasin A Link to the Pastin yksinäni. Tämä peli on todennäköisesti useimmin läpipelaamani peli, sillä sen läpäisykerrat ovat reilusti viidenkymmenen paremmalla puolella. Pidän peliä sarjan parhaana.

Sitten tulikin eräs jouluaatto ja Ocarina of Time. Peli iski kuin se kliseinen miljoona volttia eikä siinä kauaa mennyt kun peli oli läpi. Uskomaton seikkailu oli tämäkin ja vastikään läpäisty 3D-versio muistutti taas tuosta vuosien takaisesta joulusta.

Kohta kuuluihin jo huhuja uudesta Zeldasta. Majora's Maskhan sieltä paljastui ja pelihän on vielä Ocarinaakin parempi. Tunnelma on aivan omanlaisensa ja ajalla sekä naamareilla kikkailu on kivaa. Aliarvostettu helmi kyseessä.

Jossain vaiheessa keksimme kaverin kanssa emulaattorit, ja niillä pelattiin läpi Link's Awakening ja molemmat Oracle-pelit. Link's Awakening on edelleen upea seikkailu, josta todisteena pelin läpäisy kesän aikana. Oracle-pelitkin ovat toki upeita, mutta eivät kuitenkaan aivan samaa sarjaa Nintendon omien tuotosten kanssa.

Gamecubelle saapuikin sitten aivan omannäköisensä Zelda. Aikamoista kritiikkiä ulkoasustaan saanut The Wind Waker oli kuitenkin pelinä yhtä upea kuin Ocarina ja Majora's Mask sitä ennen. Pelin graafinen tyylikin paljastui äärettömän tyylikkääksi eikä mitenkään ollut pelille vahingoksi.

GBA:lle tullut The Minish Cap muistutti A Link to the Pastin ja Link's Awakeningin mahtavuudesta. Jostain syystä pelin läpäisyt ovat jääneet siihen yhteen vaikka upea peli on tämäkin.

Wiin julkaisussa ostinkin sitten Twilight Princessin. Alkuun Wii-ohjaus jaksoi kiehtoa, mutta jos kyseessä ei olisi ollut Zelda, olisi peli jäänyt kesken. Linkin seikkailu kuitenkin kantoi loppuun asti eikä pelin tarvitse hävetä muiden sarjan osien rinnalla. Jatkossa pelailu suoritetaan kuitenkin Gamecuben versiolla.

Kesällä aloitin maratoonin, jossa tarkoituksena on pelata läpi kaikki Zeldat (pl. CD-i-kammotukset ja Four Swordsit). Ykkönen meni suht kivuttomasti, mutta heti Adventure of Linkissä tuli ongelmia. Ei suinkaan pelin huonouden tai erilaisuuden vuoksi, mutta vaikeustaso olikin kovempi kuin mitä muistin. Läpi se meni kuitenkin.

A Link to the Pastissa ei kauaa nokka tuhissut, sillä epäilen, että voisin kirjoittaa peliin pätevän läpipeluuoppaan ihan suoraan muistista pelaamatta peliä välillä.

Seuraavaksi suuntasinkin Koholintin saarelle. Linkin seikkailu Tuulikalan herättämiseksi oli hieno matka, sillä edellinen läpäisy tuli tehtyä tosiaan emulaattorilla.

Tässä vaiheessa posti toikin 3DS:n ja sillä Ocarina of Timen. Peli napsahti tuossa reilu viikko sitten läpi ja kohta jatkan matkaa Terminaan.

Seuraavaksi sukellankin sitten taas käsikonsoli-Zeldojen maailmaan sillä vuorossa ovat Oracle-pelit ja The Minish Cap. Pelailen näitä Gamecuben Game Boy Playerin avulla. Kun nämä on läpi, niin sitten The Wind Waker ja DS:n Zeldat. Joku tarkkasilmäinen saattoikin huomata, että en tuolla historiaani tämän sarjan parissa kerratessani maininnut näitä pelejä ollenkaan. Se johtuu siitä, että en ole saanut aikaiseksi pelata näitä, vaikka ne olenkin kauan jo omistanut. Nyt on onneksi oikea hetke korjata tilanne.

Sitten vielä Twilight Princess ja ollaan valmiita Skyward Swordiin. Edellisen Wii-pelin jälkeen ennakkofiilikset ovat hieman kaksijakoiset sillä kyseessä on kuitenkin uusi Zelda, mutta Wii-huitominen edes Motion Plussan kanssa ei juuri jaksaisi kiinnostaa. Siksipä tuntuukin, että tästä on tulossa pitkästä aikaa ensimmäinen Zelda, jota en osta heti julkaisupäivänä.
Poissa
Liittynyt: 10.10.2011
Rakastan sarjaa yli kaikkien muiden pelisarjojen, mutten ole koskaan jaksanut pelata yhtä Zeldaa kahdesti. Erityisesti tuo Ocarina of Time on paitsi mahtavuudellaan äänen vievä, myös varsin raskas peli. Jos tutki joka nurkan, löysi kaikki Poet ja Skulltulat ja siinä samalla läpäisi valtavia luolastoja, on lopussa onnellinen joskin myös uupunut fiilis, niinkuin kunnon seikkailussa kuuluukin. Sarjan merkkipäivän kunniaksi päätänkin ottaa härkää sarvista ja pelata sen prkln pelin Master Quest version. On jo tosin aikakin, kun viime läpipeluusta rakkaalla kuusnipalla on masentavat 5-6 vuotta.

Lempipelini sarjasta on kuitenkin Majora's Mask, jonka aikanaan Gamecubella läpäisin, mutta hankin sen nyt (pilkkahintaan 22e) alkuperäiskonsolille. Majora's Maskin juju on siinä että kaikki pelin elementit (aika, naamarit, laulut ja muodonmuutokset) toimivat suhteessa toisiinsa ja tekevät yhdessä pelin, joka on paitsi täydellinen toimintaseikkailu, myös pohjattoman monipuolinen ja laaja. Kun vielä lisätään Zeldoille poikkeuksellisen tummansävyistä ja ekspressionistista sanomaa, visuaalisuutta ja kerrontaa, on lopputuloksena suorastaan Kubrickmaisen surrealistinen, tyylikäs ja ajatuksiaherättäväkin teos. Erityisesti ihailen vierailua Kuussa, jossa Majoran mielessään luomien lasten eettiset kysymykset sisältävät sekä elämänfilosofiaa, kuten myös sarjalle epätyypillistä yhteiskunnan-, uskonnon- ja moraalikäsitysten pohdintaa ja kyseenalaistamista. Vierailu saa aikaan peleille epätyypillisesti ajatuksia ihmisyydestä ja pahuudesta hiukan Avaruusseikkailu 2001:den tapaan.

''So much for pathos.''

Pelien kronologiaa olen pähkäillyt jo jonkin aikaa. Ensinnäkin en ymmärrä lainkaan näitä jotka uskovat ''jakautumattomaan'' aikajanaan. Sehän on päivänselvää että on kaksi aikajanaa! Jos osaa ajatella vähänkään neliulotteisesti niin tajuaa että homma on näin. OoT:n ja TP:n yhteys on myös yhtä selkeä juttu kuin jaettu aikajana. Uskon myös ''Hero's Shade'' hahmon yhteyteen OoT:n Linkin kanssa, ellei Skyward Sword sitten tee jotain mullistavaa paljastusta hahmon suhteen. Pönttöjä teorioita siitä kuinka Link muka tuli Majora's Maskin jälkeen tapetuksi Lost Woodsissa en jaksa edes kuunnella.

Käykää muuten:

http://www.zelda.arkku.net/
Poissa
Liittynyt: 05.06.2006
Lempipelisarjani, jos joku ei sitä vielä tiennyt.

Ocarina ja Link to the Past läpäisty kolmesti, Majora's Mask kahdesti, kaikki loput yhdesti. Nuo kolme ensiksi mainitsemaani ovat sarjan kiistatta parhaat, joskin sydämessä on lämmin paikka melkein mille tahansa sarjan pelille.


On uskomatonta miten paljon Nintendo on ottanut sarjalla riskejä. Nintendon kaikkia sarjoja kritisoidaan "sen saman uudelleen tekemisestä" ja liian usein ilmestymisestä, mutta ainakin Zeldan kohdalla mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Muuttihan heti sarjan toinen peli koko kuvion.

Majora's Mask ja Link's Awakening taas ovat tarinaltaan sen verran happoista kamaa, että ainakaan varman päälle pelaamisesta Nintendoa ei voida syyttää. Kaksi Oracle-peliä taas eivät edes olleet Nintendon vaan Capcomin tekemiä. GameCubella kaikki olivat valmiita ultra-realistiseen Zeldaan, mutta täydellä riskillä Nintendo muutti graafisen tyylin kokonaan.

Pelisarjan ehkä ainoat pienet pettymykset olivat DS:n kaksi peliä. Joku niissä vain mättää, ja minä sentään pidin Wind Wakerin purjehtimisesta. Junailu taas oli tylsintä hommaa ikinä, Spirit Tracksista puuttui tyystin se tutkimusmatkailun maku. Syynä tähän penseyteeni ei suinkaan ollut ylhäältäpäin kuvattu toiminta, sillä Minish Cap oli ollut GBA:lla niin uskomattoman kaunis, perinteinen ja toimiva, että DS:n 3D-grafiikalla varustetut pelit olivat pettymys.


Kotikonsoleilla ei missejä ole tapahtunut, ja Skyward Sword onkin vuoden odotetuin peli minulle. Se on paljon sanottu tänä vuonna.
Poissa
Liittynyt: 27.09.2007
Ehkäpä se kaikkien aikojen laadukkain (tai jos ei laadukkain niin ainakin laadultaan tasaisin) pelisarja vai voiko joku muu pitkän linjan pelisarja pröystäillä sillä että omistaa kaksi kaikkien aikojen peliksi useissa lähteissä rankattua peliä (Link to The Past ja Ocarina of Time)?? Hieno sarja kaiken kaikkiaan ja jokaista sarjan peliä olen pelannut (jopa CD-i-kammotuksia) ja yhtä lukuun ottamatta nämä kaikki läpäissyt. Mikä ilo minulla onkaan ollut?

Kaikki alkoi tietenkin NES:lle ilmestyneestä ykkösosasta jota hakkasin 80- ja 90-lukujen taitteessa taaperoikäisen innolla ja tarmolla ymmärtämättä mitään mitä pitää tehdä ja minne pitää mennä, kunhan nyt grindailin ruutuja edestakaisin ja keräsin rupioita. Vanhemmalla iällä myös itse peli alkoi edetä ja useat Nintendo-lehdestä löytyneet vinkit kokosin yhdeksi isoksi portfolioksi ja niitä hyödyntäen läpäisin pelin ja se tunne kun näin Linkin nostavan Triforcen käsiensä ylle... uskomatonta.

SNES-hype oli tuolloin ovella ja kuvat tulevasta Link to The Pastista taisivat aiheuttaa itselleni ensimmäiset hypettymiset. Asia jonka poikuuden menettämisen ajankohdan kanssa tulen muistamaan ikuisesti by the way. Tuo peli olikin sitten SE peli joka määritti pelaamistottumuksiani seuraavien vuosien ajan sillä sen laatuun ei Super Metroidia lukuun ottamatta kyennyt mikään peli maailmassa (Doom pääsi lähelle) vastaamaan. Linkin toilailuissa kahden maailman välillä vain toimi kaikki niin hyvin että eihän siinä voinut muuta kuin olla polvillaan sen kauneuden edessä ja sama homma toistuu jopa nykyisessä pelisukupolvessa kun lyöt LtTP:n noviisin käteen ja käsket pelaamaan. Hieno peli.

Sidenote: odotellessani sitä "graalin maljaa" N64:lle läpäisin ala-asteen viidennellä luokalla NES:n toisen Zeldan. Hard as nails mutta kunnialla siitäkin selvittiin. Hyvä peli vaikeudestaan huolimatta.

Ocarina of Time. Mitä tästä pelistä voisi vielä sanoa mitä ei olla vielä sanottu? Kaikkien aikojen paras peli ja peli joka antoi niin paljon meille pelaajille asioita jotka näkyvät tänä päivänäkin peleissämme. En sano enempää sillä kaikki tietävät millainen mestariteos kyseinen peli on ja ne jotka eivät tiedä tulevat vielä jossain vaiheessa elämäänsä tietämään. Majora's Mask on jäänyt mieleen juurikin ahdistavuutensa (positiivisessa mielessä) sekä sen sisältämän ongelmanratkonnan nerokkuudessa. Joku aiemmin mainitsikin siitä seikasta että Majorassa kaikki keräiltävä nivoutuu mahtavalla tavalla itse tarinaan ja tuntuu että kaikella keräiltävällä on oma tarkoituksensa ja tämän väitteen allekirjoitan täysin. Mahtava peli tämä naamariseikkailukin on.

Wind Waker oli ilmestyessään myös todellista nannaa ja tänä päivänäkin peli kestää vertailun graafisella osastolla minkä tahansa samaan ulosantiin pyrkivän pelin kanssa. Kuten "suompelaaja" Kaitila totesi, syytetään Zelda-sarjaa riskittömyydestä ja varman päälle pelaamisesta. Wind Waker oli Metroid Primen kaltainen suuren luokan riski ja jos joku haluaa vertauskuvan nykypäivän meiningistä niin voi vaikka kuvitella sen tilanteen jos tuleva GTA V käyttäisikin Borderlandsin tyylistä karrikoitua piirrostyylistä grafiikkaa? Niinpä...

Twilight Princess oli ensimmäinen Wii-pelini ja se palasi jälleen Majoran viitoittamalle synkkyyden tielle joka sopi peliin paremmin kuin hyvin. Muutenkin varsin toimivan seikkailun lisäksi tarjosi Wii-versio myös ensimmäiset liikkeentunnistuskokemukseni joten sen vuoksi "aamunkoin prinsessalla" tulee olemaan aina erityinen paikka pelaavassa sydämessäni.

Käsikonsolien Zelda-peleistä täytyy nostaa esiin erityisesti Phantom Hourglass sekä Oracle of Ages jotka sisältävät varmaankin parhaat Zelda-puzzlet ikinä. Toivon mukaan kotikonsoleille ilmestyvä Skyward Sword tulee tekemään kiilaa näiden kahden huippupelin väliin. Speakin of käsikonsolien Zelda-pelit...

Lainaus käyttäjältä finngamer+
Pelisarjan ehkä ainoat pienet pettymykset olivat DS:n kaksi peliä. Joku niissä vain mättää


OBJECTION! Spirit Tracks sisälsi eräitä sarjan parhaimpia hahmoja sekä oikeasti hyvän juonen (Zelda-tasolla). Junailukin oli PH:n purjehtimista mukavampaa puuhaa laajemman interaktiomääränsä vuoksi.

Lainaus käyttäjältä maestro_opa+
kohta jatkan matkaa Terminaan.


Jos haluat fiilistellä Terminan maisemilla ja samalla spoilata itsellesi jokaisen mahdollisen puzzlen ja sidequestin mitä kyseisestä pelistä löytyy, suosittelen tsekkaamaan youtuben yhden hienoimman miehen, Chuggaaconroyn, tämän hetken läpipeluuprojektia jossa mies pelaa jotain N64-peliä jossa kikkaillaan naamreiden kanssa.
Poissa
Liittynyt: 15.10.2011
Ehdottomasti maailman kovin pelisarja.
Itse on vielä ns. "uusi" tähän pelisarjaan, sillä hyppäsin Eponan selkään vasta Gamecuben Collector's editionissa. Jos muistan nyt ihan oikein, niin sain tämän paketin vuonna 2004. Siitä lähtien seikkailin Hyrulen maisemissa Ajan Okarinan kanssa. Ocarina meni läpi 2010 (peli oli siis kesken 6 vuotta Laughing out loud ), ja oli mahtavin fiilis mitä on ikinä ollut pelin läpäisyn jälkeen. Jostain syystä mulla venähtää jotenkin noi Zeldat aina.. Mutta omasta mielestä se kertoo vaan siitä että nämä on todella pitkäikäisiä pelejä joihin kehtaa koskea vielä pitkän ajan jälkeenkin.

Voin vain häpeäkseni kertoa, että noihin Ocarinaa vanhempiin en ole vielä hirveästi perehtynyt ihan puhtaasti vain motivaation puuttumisen takia, mutta lupaan että korjaan asian vielä! Majora's Mask on kesken ja Wind Wakerin kokoversioon kun sais näppeihinsä ni olis taas muutamaksi vuodeksi lisää pelattavaa.. Sillon pienempänä se graafinen tyyli vaikutti lapselliselta (silloin olin jo iso poika Wink ) mutta kyllä se nyt jo toimii ihan nätisti sillälailla jännästi, vaikka pidänkin enemmän noista synkemmistä tyyleistä.
Tämä uusin tulokas on tulee luultavasti ostettua vaikka tuo tyyli ei niin lujaa iskekään mutta onhan se Zelda!
Twilight Princess on nyt 4 vuotta odotellut läpipeluuta ja nyt rupeaa olemaan loppussuoralla, kuhan nyt sais noi vähemmän legendaariset pelit alta pois ni pääsee näihin parhaimpiin taas käsiks. Wink

Pahoittelen jos tekstistä löytyy virheitä yms. En ole hirveästi käytellyt mitään foorumeita ja täälläkin olen ihan uusi. Typot johtuu paskasta näppiksestä! Wink
Nyt keskinkertaiset pelit alta pois ja aidot, oikeat Pelit tilalle.

JuZZi